icon

Svatba v těhotenství v době nemocenské

sraffie
9. únor 2019

Ahoj holky, za měsíc máme naplánovanou svatbu s obřadem v 11,00 ale jsem v 7 měsíci těhotenství a na neschopence s vycházkou až od 13,00. Jde na tento den napsat jakoby nějaká "omluvenka" nebo si budu muset zajít k dr. ať mi změní čas vycházek?

lv
9. únor 2019

Změnit.

nita1984
9. únor 2019

Změnit čas vycházek.

zutinka
9. únor 2019

Nechat změnit

terry1512
9. únor 2019

Nechat změnit čas, a dočasné místo pobytu
A na MD už náhodou nebudeš?

ahyt
9. únor 2019

Jasně ,že lze, jsem PL a v takovém případě dám povolení na celý den,vždyť je to jednou za život a když přijde kontrola,tak to u posudkářů obhájím,Neznám doktora,který by nevyhověl,pokud ano, je to blbec a toto slovo nerada říkám vůbec a obzvláště ne u lékařů.To víte chráním náš lékařský stav 🙂.

aselluska
10. únor 2019

Podle zákona se to nesmí, kamarádka se musela nechat uschopnit na 2 dny, ty měla od zaměstnavatele placené a pak šla znovu na neschopenku

urtica
10. únor 2019

@ahyt Omlouvám se za spamování diskuze, ale toto mě zaujalo . Takže dr. smí povolit výjimku? Žádala jsem u svého - z jiného důvodu - a bylo mi řečeno, že žádné výjimky neexistují...pokud ano, nemáte odkaz na zákon či vyhlášku, kde by to bylo řečeno?

ireniq
10. únor 2019

@ahyt priznam se, ze i me to zaujalo 🙂 pracuji na onkologii, kde ma obcas nekdo povolené neomezene vychazky (detaily nevim, sama to nezarizuji), ale o povolení na jeden den jsem nikdy neslysela...

sluckynek
10. únor 2019

Nechat změnit čas a místo pobytu také jsem to tak měla

ahyt
10. únor 2019

@ireniq
@urtica Asi to oporu v zákoně nemá,ale vždycky z posudkového potom volají i mně nebo zavolám já,když mě pacient poprosí,že měl kontrolu,nebyl doma a lístek ve schránce a já pokud jsem dopředu věděla a povolila tomu pacientovi tu změnu,prodloužení atd vycházek,tak to vysvětlím,proč jsem to povolila a nikdy se mi nestalo,že by posudkář ,resp. ten kontrolor 🙂,trval na svém a nahlásil jako porušení režimu.Vše je i v tomto případě o lidech,tyto změny povoluji samozřejmě jen pokud to zdravotní stav pacienta dovolí,neohrozí to jeho zdravotní stav,vím,že je zodpovědný atd atd..Záleží tedy i na lékaři,zda si to vezme na triko,ale jak píši,já s tím nikdy neměla u kontrol problém.Byla jsem hodná doktorka 🙂

ireniq
10. únor 2019

@ahyt diky za rozšíření obzorů 🙂