icon

Vdávaly byste se těhotné?

keilin
1. lis 2018

Ahoj, zajímalo by mě, jestli by jste se některá vdávala i s břichem. Nevím jestli když už to vydrželo tak dlouho jestli nepočkat po porodu ale říkám si pro a proti..jestli se radši vejít do šatů pokud to půjde 🙂 a mít svatbu v teplém období ale to zase budu kojit nebo si odpustit vysněné šaty a vdávat se ještě před porodem s břichem ale pak už budeme konečně rodina jak se patří. Co myslíte děkuji 🙂

Strana
z6
zuzineckah
2. lis 2018

@pratensis to se řeší bez ohledu na to jestli je svatba před dětmi nebo po nich. Já se ptala co se řeší v souvislosti s dětmi.

j.a.n.i
2. lis 2018

@zelenaesmolda Ale to je pak problem jen v tve hlave, ja si v těhotenství davala to, co jsem chtela.

j.a.n.i
2. lis 2018

@zuzineckah Tak resi se treba uznani otcovstvi...

saoirse
2. lis 2018

Já se tedy nechtěla vdávat těhotná v žádným případě. Chtěla jsem si se vším všudy beze stresu prožít těhotenství a mateřství a nerozptylovat se jinými organizačně i jinak náročnými podniky. Navíc mi to přijde trochu nedůstojný pro nevěstu (jako že když je teda už v tom,tak se teda vezmou). Je ale pravda, že můj pocit jistoty ve vztahu a prožívání rodinnýho života není závislý na pořádání svatební párty a způsobu, jakym se podepisuju. S partnerem i dětmi plánujeme, že až nejmladší dceři budou tři roky (aby si to pamatovala a hlavně už pořádně užila), tak si tu svatbu spolu všichni střihneme🙂 A holky se na to dost těší🙂

eemilka
2. lis 2018

Jasně. Loni jsme byli na svatbě kamarádů, kteří měli měsíc před porodem, a bylo to krásný. Nevěsta vypadala jak nějaká řecká bohyně, fakt ji to slušelo a obřad byl velmi dojemný. Nebála bych se toho 😉

katkaloch626
2. lis 2018

Vdávala jsem se v 7 měsíci. Měli jsme ale jen svatbu se svědky, šup na oběd a dom. Nemáme svatby rádi, ale já bych nesnesla, aby se mé dítě jmenovalo jinak než já a tehdy partner zase, aby bylo po mě, takže proto jsme se vzali a jsem za to ráda. On ten pocit, že jsme rodina je fajn 🙂

hanih
2. lis 2018

Pokud bych na tom byla zdravotně dobře, neměla nevolnosti apod., šla bych asi spíš do svatby v těhotenství a nebo to odložila až bude dítko větší. Bála bych se, že si svatbu s malým miminkem neužiju. Nikdy nevíš, jaké bude. Jako může během dne pořád spát, budit se na kojení po třech hodinách a být v pohodě, ale taky to může být nespavec, co potřebuje nonstop maminku, jinak pláče, kojit chce po hodině apod. Co se týká těch šatů, tak nevím, jaké máš vysněné, ale pokud budeš kojit, tak třeba korzetové šaty nebo šaty se složitějším zapínáním taky padnou, protože když si to budeš muset vždycky na kojení svlíkat, tak se s tím budeš akorát rozčilovat a budeš muset mít neustále po ruce někoho, kdo tě po kojení zas zaváže, zapne...

zuzineckah
2. lis 2018

@j.a.n.i tady padlo, ze úřady je potřeba oběhávat po svatbě. Otcovství můžou vyřešit ještě před porodem, to se svatbou nijak nesouvisí. Ja si tedy nevzpomínám na žádné posvatební běhání, které by bylo komplikované tím, ze dítě se narodilo před svatbou...

j.a.n.i
2. lis 2018

@zuzineckah Tak ja to pochopila obecne jako behani navic... A jinak urceni otcovstvi se svatbou souvisí, pokud stihnes svatbu pred porodem, tak ho resit nemusis. A dalsi behani muze byt kolem jmena ditete, pokud se mu diky svatbe bude menit.

marketa11112
2. lis 2018

Ja byCh se vdala i s briskem . vzdy jsem rikala,ze deti se rodi az po svatbe. My jsme to tedy dodrzely. Ale ,kdyz uz by se stalo, rada bych,aby se ditko na rodilo do ,,rodiny,, ..

prcekverunka
2. lis 2018

@keilin Záleží na Tobě. Já jsem se vdávala sice těhotná, ale ještě bříško vidět nebylo a měla jsem vysněné šatičky. Osobně bych se s bubnem vdávat nechtěla.

lachtanice86
2. lis 2018

Já ne. Do 22tt tydne jsem blila a pak mi zjistili těhotenskou cukrovku. Nemoct si dát dobré jídlo nebo dort by mě štvalo. Navíc se mi ani nelíbí ty šaty pro těhotné . Ale každý to má jinak

vendelinka08
2. lis 2018

@keilin lepsi je jeste s briskem nebo az bude dite vetsi...ja se vdavala s briskem ve 23tt a synovi byly 3 roky....a v pohode....ale my jsme chteli malou svatbu. Kamaradka se vdavala kdyz synovi byl rok a svatbu si neuzila...maly chtel byt stale s ni...kojeni...vzdy nekdo musel hlidat a vozit a v do pulnoci sla sama domu....

mispulin5
2. lis 2018

Vdávala jsem se letos ve 28tt a vůbec toho nelituji. Většina nám říkala, ať to zrušíme, že si to vůbec neužiji. Nezrušili jsme to a já si to moc užila, vůbec toho zpětně nelituji. A syn se narodil do úplné rodiny 🙂

ito
2. lis 2018

raději tedy těhotná a ve 2. trimestru. Ideálně kolem 20 tt - navíc testy na cukrovku jsou později a špatně už většině není. 🙂 Za mě jako těhotná navíc můžu víc věcí než jako kojící. 🙂 S malým dítětem to může i nemusí být OK, u nás měl bolesti bříška a pak růsty zubů s horečkama. Jak máš dítě, pak je to plánování dosti naprd, musíš počítat s riziky jako různé nemoci, teploty, růsty, ...

pratensis
2. lis 2018

@zuzineckah Já otázce rozuměla. V souvislosti s dětmi nic. Ale to podle mě paní ani netvrdila. Jde o to, že s malým miminem se někdy ty úřady vyřizují hůř. Když se třeba často a hodně kojí, není zdravotně zcela v pořádku a musí se řešit doktoři atd. atd. Možností je dost. Samozřejmě je i hromada párů, které to i s malými mimči zvládli levou zadní. Jen se to dopředu těžko plánuje. Takže je to určitě snazší a jistější vyřešit ještě před dětmi, to je celé.

saminomimino
2. lis 2018

já se vdávala v 8 měsíci a super,mám krásnou vzpomínku na bříško

zuzineckah
2. lis 2018

@j.a.n.i @pratensis je možné, že to paní myslela obecně, ale napsala to tak jako kdyby bylo papírování víc kvůli pořadí dítě - svatba 🙂

pengli
2. lis 2018

Zdravím, já se vdávala v sedmém měsíci a bylo to moc fajn 🙂 Dneska s miminkem si to neumím moc představit a to mám moc hodný dítě 🙂 Taky jsme chtěli původně svatbu v létě, jenže pak jsem zjistila, že jsem těhotná, tak jsme to šoupli na březen a bylo to akorát. Šaty byly z půjčovny za pár korun a byly super, vešla jsem se i s bříškem - i když já moc velký břicho neměla. Skvěle jsme si to užili, pařilo se do rána, i bez alkoholu jsem se bavila výborně, jedlo se pečený prase a spousta dobrot, zkrátka "pravá jihočeská" 🙂 - takže za mě jednoznačně doporučuji svatbu s bříškem!

martiniquest
2. lis 2018

@keilin Vdavala jsem se ve 30tt a jsem za to rada. Dlouho po porodu bych vubec nemela naladu resit nejakou svatbu. Mozna tak po roce, driv ne. A vic souznim s privazenim deti do manzelskeho svazku. Je to jednak velmi prakticke, ale tak nejak i pro me prirozenejsi. Myslela jsen tenkrat i na to, ze kdyby se nedejboze mnazelovi neco stalo, po svatbe by o me a o dite bylo postarano.

martiniquest
2. lis 2018

Jeste dodam, ze saty byly to posledni, co me v tu chvili zajimalo. Ale nikdy jsem nebyla ten typ, co plabuje svatbu rok predem. Saty jsem si koupila kratke po kolena, tmave modre. Od Victoria Grace

laton
2. lis 2018

Ja se vdavala ve 4.mesici, ale nebylo to na me jeste videt, saty jsem mela takove, jake jsem si prala...Taky jsme zvazovali, zda svatbu v tehotenstvi ci az potom, ale jsem fakt rada, ze jsme to stihli uz ted. Jinak zalezi asi taky na tom, jak ti v tehotenstvi je, no...

katy48
2. lis 2018

Já jsem se třeba vdávala ve 28tt a nic hezčího jsem nezažila ono potom si to už tolik neužiješ protože budeš chtít být s dítětem a nebude na to ani tolik času. Takže za mě určitě se vdávat těhotná

j.a.n.i
3. lis 2018

@zuzineckah No, vztyt je ho vic prave kvuli tomu poradi dite - svatba. V kazdem pripade potrebujes to uznani otcovstvi, ktere bys po svatbe nepotrebovala, takze minimalne o jeden papir vic je to vzdy.

smardik
3. lis 2018

my měli termín svatby na 8.8, ale termín porodu byl na konec října a svatbu jsme rušili, nechtěla jsem se vdávat těhotná. brali jsme se v červnu další rok-sice jsem byla zase těhotná ale ve 4 týdnu, vše už bylo naplánované, nikdo to nevěděl a nepoznal

estnka
3. lis 2018

Já se teď vdávala s dvouletým. Měla jsem obavy, jak to zvládne. ale nakonec to bylo to super. byl hodný, prstynky podal, svatbě byl hodně s dědou a tak celkově s tetičkama. taky hodně z toho prospal.Takže to byla pohoda. jako těhotna se vdavat asi není špatne. ale ja jsem nechtela mit brisko na svatbe a chtela si to trochu i uzit. tak jsem cekala az nebudu kojit a maly to zvladne i tak s hlidanim. a taky nikdy nevíš jak těhotensví bude probihat. ja rodila 2 a půl měsíce dřív akutně...

estnka
3. lis 2018

@katy48 já přesně v ten týden nečekaně akutně rodila... a svatbu jsem si užila skvělou s prckem 2 roky 🙂. je to fakt individualní...

sus3nka
3. lis 2018

Vdávala jsem se ve 34tt (už jsem byla na mateřské) a moc jsem si to užila. Šaty jsem měla z půjčovny. A i bez alkoholu jsem si to užila, měli jsme 25 svatebčanů.

zelenaesmolda
3. lis 2018

@j.a.n.i ne,opravdu to neni v me hlave,ze nektere potraviny bys v tehu jist nemela...

katy48
3. lis 2018

@estnka tak s 2 letym už je to potom o něčem jiném, ale počítám že tady by byla svatba hned po narození nebo pár měsíců a to si podle mého nevěsta neužije. Byla jsem s 18ti denním miminkem na svatbe mamky a opravdu to pro me bylo o ničem. Krásné všechno ale jen jsem sr starala. Takže za mě radši se vdavat těhotná a alespoň si to užít i když bez alkoholu než potom

Strana
z6