Vdávaly byste se těhotné?
Ahoj, zajímalo by mě, jestli by jste se některá vdávala i s břichem. Nevím jestli když už to vydrželo tak dlouho jestli nepočkat po porodu ale říkám si pro a proti..jestli se radši vejít do šatů pokud to půjde 🙂 a mít svatbu v teplém období ale to zase budu kojit nebo si odpustit vysněné šaty a vdávat se ještě před porodem s břichem ale pak už budeme konečně rodina jak se patří. Co myslíte děkuji 🙂
@zelenaesmolda a jsou ty potraviny zásadní ve svatební den? Vždyť je tolik různého jídla. A pít nevěsta přece nemusí. Vždyť to ani není hezké. Já teda vůbec žádné zásadní omezení necítím.
Dokonce jsme jeli i na svatební cestu na týden s možným dojezdem do plánované porodnice. Vybírala jsem hotel s bazénem, udělali jsme si relax, thajskou masáž, výlet do Drážďan. Proste jen čas pro sebe. Teď máme skoro osmimesicni mimi a vůbec si nedokážu představit svatbu zarizovat natož si ji užit. Na svatbě jsem měla jedine omezení a to byl alkohol. Tančili jsme o stosest.
@zelenaesmolda Jestli myslíš kvůli listerióze, tak větší pravděpodobnost nákazy než z plísňových sýrů (z pasterizovaného mléka) je z věcí jako celer, brokolice, růžičková kapusta a obecně v principu jakákoli špatně umytá zelenina. Taky jsem se bála plísňových sýrů než jsem zjistila, že ten problém, co byl, byl právě ze sýrů z nepasterizovaného mléka a ze špatně umyté zeleniny je ta pravděpodobnost mnohem vyšší.
Ahoj, já jsem se vdávala ve 27. týdnu. Otěhotněla jsem neplánovaně v zime a brali jsme se v červenci. Byla jsem za to strašně ráda, že jsem rodila jako vdaná a měli jsme s dcerou stejne příjmení. O rok později ji bylo v létě 8-10 měsíců, kojila jsem, dcera se v noci budila minimálně 10x a byla nehlidatelna, takže to bychom svatbu určitě nezvládli...
já se vdávala na konci 7. měsíce a bylo to super. Nebyla to taková ta mega svatba se vším dokonalým a dopředu vymazleným, ale takovou jsem ani nikdy nechtěla a ani muž. Byla jen maličká. Muže jsem "požádala o ruku" 14 dní před svatbou a měli jsme tam jen rodiče a sourozence s rodinami a nejbližší kamarády. Šaty jsem měla pudrově růžové, krátké, a myslím si, že mi víc slušely než bílé šlehačkové s vlečkou. Ale je to opravdu individuální. To si budeš muset rozvážit sama, jak ti to příjde lepší
Vdávala jsem se cca v pátém měsíci a mám dvě kamarádky, které se vdávaly asi měsíc před porodem, s obrovským bubnem 🙂. Samozřejmě, že mne mrzelo, že v šatech nevypadám jako super štíhlá kost, která by ženichovi u oltáře vytřela zrak, a trochu mne zarmoutilo i to, že jako jediná jsem si připíjela rychlými špunty, ale tak nějak nám přišlo dobré se brát ještě než se to narodí. Svatbu až třeba s ročním dítětem bych asi osobně nechtěla, ale holt se nezadařilo vzít se ještě před tím, než jsme počali. Pak mám ještě kamarádku, která to udělala tou druhou cestou - narodilo se dítko a kolem jeho prvních narozenin byla svatba. Byla jsem přizvaná jen na obřad, ale myslím, že se jim to moc povedlo, a i když v průběhu focení nevěsta musela odběhnout, aby synka nakrmila, proběhlo to bez nějakých větších zádrhelů a karambolů - a já mohla jen sprostě závidět, jak jí to štíhlé v těch šatech sluší 🙂. Nevýhodu vidím v tom, že většina salonů má těhotenské šaty nic moc, takže jsem si je nechala ušít, ale když má člověk na to dost času, dají se sehnat i vkusné kousky a i v konfekci. Za moc slušivé považuji třeba šaty Victoria Grace, které jsou sice dražší, ale vydrží i po porodu. Pokud je těhotenství v pohodě, nevidím jediný důvod, proč nerealizovat i svatbu, pokud to tak chcete - jedinou opravdovou nevýhodu třeba stran šatů vidím v tom, že tělo se fakt může změnit ze dne na den a to člověk nemá šanci dopředu odhadnout. Rodiče mi koupili krásnou sadu prádla v Le Chatons v Praze, svatba byla týden na to a prsa asi o dvě čísla větší, takže mi z té krásné značkové podprsenky přetékala a vypadala jsem jako reklama na mléko :-/. A pak - během obřadu, potom a při slavení, nutno hlídat přísněji pitný režim a jídlo, aby se těhotné nevěstě neudělalo zle. Ostatně já ze své svatby odcházela jako jedna z posledních, a to jsem nemohla pít, a když jsem čekala druhé dítko a absolvovala třídní sraz, domů jsem přišla v půl šesté ráno. Takže i to se dá 🙂.
@keilin vdavala jsem se v sedmem mesici tehotenstvi a ze jsme meli svatbu pouze se svedkama,probehlo to v poklidu a nemenila bych.S rodinou jsme posedeli doma tentyz den, vecer ,a ja nebyla "vyflusana".Jen s vyberem satu uz jsem byla ochuzenejsi,ale stejne jsem si nasla podle sveho gusta a brisko nebylo skoro videt,ani me to nikde neskrtilo.
Ahoj 🙂 tak ja taky prispeju, ale jak pisou holky, je to hrozne individualni. Ja se vdavala v 7.mesici a ackoliv jsem zadne zdrav. problemy nemela, proste ten den nesedla psychika. Mela jsem ve svuj svatebni den chut byt jen sama 😀 Nemela jsem naladu na lidi 😀 Dost pruser no 😀 Ale i tak se to zvladlo 🙂 Rozhodne jsem si pak s malym miminem rikala, ze jsem rada, ze tu svatbu mam za sebou, pac sem si nedovedla predstavit k tomu diteti jeste organizovat svatbu a ten svatebni den s ditetem uz vubec ne. Takze za me taky v tehotenstvi 🙂 Saty jsem si nechala sit dle meho vkusu a vsichni je moc chvalili, takze i tam se to da udelat tak, ze budes mit krasne "vysvnene" saty 🙂 hodne stesti pri rozhodovani a svatbe preju!🙂
(jinak krasne tehu svatebni saty jsou od Tiffany Rose...napr: https://www.babybelly.cz/kategorie/svatebni-sat... .... podobne sem si nechala usit, pac jsem hrozne vysoka a tyto by mi byly tak nad kotniky 😀😀)
@sluckynek Tohle by se vůbec nemělo stávat! Ženská jak othotní, prostě by to už měla být hotová věc. Já měla ZT v sedmém a tohle si nedovedu vůbec představit. Teď jsem opět v 7tt a o užívání si těhotenství němůže být moc řeč, snažím se být klidná, že nic neovlivním, ale děsím se každé kontroly...Do toho 12t to člověk ještě nějak vezme, ale pak...
@kos_atka ono do 12 tt je to dost časté ( znám snad víc holek které to aspoň jednou zažily než těch které ne), později už vzácnější. Takže pravděpodobnost že se to stane,není zas tak velká ( tedy že se to stane v době kdy už je to vidět). Já mám teď TP ve stejný den jako mi vyvolávali porod po zt. Ale jsem ráda,že už vdaná jsem. Teď v 7 měsíci je to už docela fyzicky náročné,to bych už moc ty přípravy nedávala. Jinak nervózní jsem pořád,trochu mě to přešlo po 24 tt,s pohyby a dosavadními úspěšnými kontrolami.
My jsme se zacali snazit o dite az po svatbe. Svatbu jsme meli docela velkou a organizacne narocnou (bydleli jsme tou dobou v zahranici) a tehotna bych to nezvladla. Jsem tehotna porad hodne unavena a nejpozdeji vecer dost nepouzitelna.
Ja bych volila bud variantu male svatby v tehotenstvi a vetsi oslavy par let po narozeni ditete, nebo rovnou nejakou dobu pockala, kdyby uz dite bylo na ceste. Velkou svatbu si jako tehotna nedovedu predstavit a to by mi rozhodně neslo o saty nebo alkohol, ale jit v den svatby v deset spat, by asi nebylo uplne ono...
@sluckynek Moje mamka potratila dvojčata v pátém měsící, ztratily se lékařské záznamy, doteď neví, co se stalo... byla jiná doba...ale kdyby se tenkrát narodily, nenarodila bych se už já, takže za tu, která se narodila díky neštěstí, ti mohu jen říct, soustřeď se na budoucnost. Je mi moc líto, že sis tím musela projít :(
@andelka Já vím, moje nejlepší kamarádka měla taktéž první ZT v 8tt. a z druhého těhotenství má krásného chlapečka. Doktorka mi říkala, že prvních 12tt by se ani nemělo říkat těhotenství, že je to pořád spíš opožděná MS - právě díky té vysoké pravděpodobnosti. A tchýně mi po mém ZT říkala, že mezi svými syny měla taky dvě ZT. Je toho hodně a bylo toho hodně i dřív, jen dřív se o tom nemluvilo vůbec a dnes se o tom mluvit taky nikomu nechce (nebýt internetu nebo blízkých známých)
My si s kamarádkou řikaly, že od toho těhotenství ten strach už beztak nikdy nepřejde, to je úděl rodičů... tak je lepší se na to snažit nemyslet
Já se vdávala s půlročním miminkem a musím říct, že jsem si to moc neužila. Kojení, uspávání, organizace..... Byla jsem v jednom kole a litovala jsem, že jsem se nevdávala těhotná.
Take hodim zkusenost. Ja se vdavala s 10m prckem. A uplne na pohodu,meli jsme rozpis,kdy ho kdo bude hlidat, je to spolecensky prtous. Ani jsem o nem nevedela,uz jsem nekojila,tak jsem si mohla dovolit saty podle sveho prani, byt dele na foceni. Bylo to moc fajn, jen neni na nasem svatebnim foceni,protoze to prospal,tak jen fotky po obradu. Na sv jsme meli hry,kde jsme ho zakomponovali jako pomocnika. Ja jsem svatbu jako tehotna nechtela,protoze pak bych porad slysela,ze jsme se museli brat,tak nase zasnoubeni nikdo necekal a bylo to krasny.
Jako tehotna bych to ale orh nechtela,je to dost nervu,ikdyz jsem mela teh uplne v pohode. Mela jsem stesti,ze se lide chteli o syna postarat a my si s muzem mohli uzit nas den. A o svatebni noci vznikl nas dalsi potomek.
Tak holky,já se vdala v 9mesici a vydržela jsem až do konce a taky si to moc uzila Měla jsem jen dvě krizovky,ale sedla jsem si a dík zábavě to přešlo A jsem rada ze se malá narodila do úplne rodiny
@zelenaesmolda Tvle, to bys nebyla ty, aby jsi nemusela alespoň s něčím někde rejt a někomu něco zošklivovat 😀
Pokud je normální, tak samozřejmě bude vědět co se v těhotenství smí a nesmí jist. A nehroť to tak, já jedla a jim u všech dětí vše a jsou naprosto v pořádku 😜
Já jsem se vdávala těhotná (zjistila jsem to chvilku před svatbou, takže ten “hrozný” 😀 první trimestr) nic jsme nerušili, užili si to a nijak mě v tom těhotenství neomezovalo. ☺️
@lilian2111
co je zosklivujicicho na tom,ze si v tehotenstvi nemuze ladovat cim chce?A abych si na vlastni svatbe ani nedala pripitek tak to je dost naprd.Nekomu to mozna nevadi,me by to vadilo.
Jsme na diskuzi a kazdy muze vyjadrit svuj nazor i kdyz treba neni shodny s tim tvym.Od toho ty diskuze jsou ne?
@zelenaesmolda já si přípitek dala Proste jsem smocila rty Nepotřebovala jsem se zlit jak Alík 😁
Já se vdávala v šestém měsíci a taky jsem si to užila 🙂 při obřadu jsem si při přípitku jen smočila rty a před hostinou a na ní mi už vyměnili Cinzano za jablečný džus :D
Také jsem měla boty na podpatku, které jsem hned po obřadu vyměnila za kecky, ale jinak prostě super a krásný den 🙂
@kos_atka
nemusis se zlit jak Alik,ja se taky nezliju,opila jsem za svuj zivot byla tak 2x ale proste by me nebavilo,ze si na vlastni svatbe nemuzu dat ani cocktail protoze jsem tehotna.
Kazdeho vec,ja bych se tim omezovat nechtela 🙂
Me by teda drasalo,kdybych mela svatebno dotky s briskem a pak potratila....obdivuju vas. Ja mam k teh hrozny respekt,ikdyz jsem ho vzdy mela v pohode. Kdyz vidim,jak holky hlasi okoli sotva pocurany test, my.jsme cekali az do 4-5.m az po screeningu. Pevne nervy vsem tehulkam,budete to potrebovat.

@zelenaesmolda je to v tve hlave...