Jak často natíráte dítě krémem?
ahoj, mám 4.měs.chlapečka a potřebovala bych vědět, jak často bych ho měla natírat. Denně nebo vždy jen po koupání - tj. ob den?
jak to máte vy?
@hanivasi nenatírala jsem vůbec. 🙂
taky nikdy, jen ven do mrazu bambuckým máslem ksichtík
Nikdy🙂
taktez nikdy....
Zacala jsem natirat pote,co se objevila vysusena kuze az ekzem z obycejne chlorovane vody. Od te doby myju ve vode s Linolou a kazdy den natiram A-dermou. Ale pokud nemate problem, asi bych to nehrotila a natirala jen po koupeli, i kdyz si myslim, ze postaci pridat do koupele napr. treba tu Linolu (pozor na kdejaky olejicek - muze vysusovat, ten bych tam nedavala, pouze olej do koupele). 😉
když má suchou kůži, jakože má (mají) skoro pořád, tak se snažím denně, aspoň ta suchá místa, mám speciální tělové mléko na atopický ekzém pro miminka a malé děti. Když byli obě děti miminka, hlavně u prvního, u syna, to jsem to opravdu denně dodržovala, ted už tolik ne.
Jinak v létě na sluníčko prakticky denně opalovacím krémem, v zimě zimním krémem obličej taky denně.
Krémem nikdy, jen po koupeli olejíčkem z lékárny za pár kaček. Jen v zimě v mrazu obličej bílou vazelínou..
koupala jsem denně, nemazala nikdy..
Do cca 12m jsem mazala zhruba 1x tydne po koupani slunecnicovym olejem z lekarny. Pak uz nicim. Syna jsem vzdy myla jen vodou. Dodnes (20m) pouzivame jen mydlo na spinave ruce. Jinak nic a vse je ok.
Pridavam se k nazoru,ze nikdy. Koupala jsem a koupu kazdy den jen ve vode. Mydlo Bioderma az kdyz lezou po pisku. Krem v zime az kdyz jsou na sportaku na mimi v hluboke korbe netreba😉
Pokožku může někdy vysušovat i voda bez mýdla. Já jsem na obě děti používala Weledu. Skvělá je krémová koupel, občas jsem natřela tělovým olejem pro miminka. Taky si myslím, že čím méně kosmetiky tím lépe a když už tak dětskou bio. Cena je vyšší, ale dává se toho fakt maličko, vydrží dlouho.
Nemažu ho vůbec, má 10 měsíců, do vody vždy kápnu pár kapek olejíčku Delfínek, což je přírodní kosmetika Eone, která hezky promaže pokožku. Má ji hezkou a opravdu není nutné mazat, ale záleží, jaká je voda. Kamarádka je z HK a prý tam hrozně voda vysušuje a musí malou dost mazat.
Krém používám jen v zimě na obličej.
Jinak jsem mazala (a dodnes mažu) olejem nebo těl. mlékem každý večer po koupání. Je to součást rituálu.
Mám 3 děti a o všechny jsem se starala co nejlépe a dle nejnovějších a zaručeně nejlepších lékařských rad 🙂
Nevím, jestli to někomu pomůže : 1. dítko jsem mazala denně olejíčkem, 2. dítko občas po koupání, 3. nikdy.
Je to jako se spaním : 1. dítko spalo na bříšku, 2. jen na boku, 3. jak kdy, ale nejnovější trend byl tehdy na zádech.
Moje rada tedy zní, pečuj o své dítko tak, jak to tobě a jemu vyhovuje. Naslouchej svému instinktu a svému děťátku a na reklamy z lékárny nedbej 🙂
Aničku nemažu skoro vůbec, Vítek má ekzémy takže ho mažu denně, několikrát denně. Ale pokub by neměl ekzém, tak má taky smůlu 🙂
Oba jsem každý den koupala a po koupání mazala.

já natírala obden, při koupání..