Co dnes vaříte?
Pokud už tady takové téma je tak se omlouvám,ale už vůbec nevím co vařit 🙄 Tak mě tak napadlo,že by to bylo dobré téma,aspoň bude z čeho vybírat. 😅 Je nám 20 měsíců,takže už vařím tak nějak to,co jíme my,jen to moc nesolím a nekořením,ale to si člověk upraví podle svého,jen nemám už fakt inspiraci 😒 Dneska jsem udělala jen porkovou polívku 😀
oběd nakládaná krkovička pečená pod bramborami a špenátem, večeře listové šátečky plněné špenátovou směsí
manža taky bude mít nějaký maso, já jsem udělala ještě špenátovo sýrovou roládičku, mňamka 🙂
takže dnes u nás špenátové menu 😀
u nás dnes řízky naruby -podle babi Pešková se šťouchanýma bramborama s cibulkou a dál co si kdo vybere,protože opět sice okupuju kuchyň,ale nic nestíhám krom laskonek,kokosek a věnečků ☹,ale že by mi umřeli hlady se nebojím a pak jim to zase vynahradím
k vece jsem delala z dnesniho Itala spagety s cesnekovou pastou, grilovanymi rajcatky a bazalkou,mnamka
zeny kucharky,
poradte prosim,rada bych si zavarila presnidacky pro syna. ma rad piskoty s jablickama, s pudingem atd. jen nevim jak ☹ nevim jestli se vubec daji sehnat ,male zavarovaci sklenice? co vim ja tak hipp, hami a pod se zavarit nedaji 😒
dekuji 🙂
@mamkamarketa Můžeš koupit, v sezóně prodávají všechny supermarkety, nebo můžeš nasbírat, např. od malé tatarky, marmelády, atd. Pozor ne od např. kyselých okurek / kukuřiček / zeleniny, atd., o by chytlo ten šmak.
Jinak ale nechápu, proč to neděláš čerstvé... (klasika: jablka, cukr, citron, skořice - tu po povaření vytáhnout, pudink, povařit, zalít piškoty v miskách / sklence a nechat vychladnout). To zavařování mi přijde trochu zbytečné... i moc práce 😉
@takyja protoze syn to rad snida,takze nechci od 6ti rano stat u plotny 😀
ja vzdycky prave videla vsude jen ty velky na okurky 😒 zkusim se nekde mrknout,ale bojim se,ze uz je po sezone 😒
@mamkamarketa ale jinak si myslím, že koupíš v domácích potřebách skleničky i víčka na zavařování
@weri1 to me nenapadlo 😀 spis abych si vecer vzpomela,ze to musim vyndat,ale to by slo 🙂
@weri1 myslis ty maly? ja prave vsude videla,jen ty na okurky...koukam,ze musim udelat nejaky pruzkum 😅
@mamkamarketa tak to nevím, ale snad jo, v Praze aby jsi to nesehnala 😀 na ledničku si napsat...vyndat pro malýho přesnídávku 🙂
@mamkamarketa Normálně jsem dokoupila malé i velké skleničky na zavařování v obi se vším všud , Mám sice malé skleničky od přesnídávek a od tatarek ale máme jich nějak málo pro dva hladovce 😀 😀 😀 tak zkus kouknout u Vás do obi 😉
Ahoj jsem včera pekla bábovku a chtěla jsem jí něčím ozvláštnit, tak jsem tam naházela trochu kandovaných třešniček.....oni mi to chlapi vydloubávaj 😅 a papaj jen buchtu a já myslela jakou dobrotu jim neudělám. Mě teda chutná, takže dojídám i ty jejich vydloubaný 😝
já včera dělala br. salát ke kaprovi, tak dojídám ten salát. doma se přes víkend nesnědlo moc chleba, tak udělám vajíčkový chleby, nebo obyč topinky, na co bude chuť. malá je u babi, tak možná i ty topinky s nějakou ostřejší pomazánkou z nivy a česneku..
naši mi dovezli bednu rajskejch a švestek, v mrazáku už ¨mám cca 8kg půlených švestek, zbytek zavařím jako kompot, nebo mi snad kamarádka napíše rcp na ruské varenie..
odpo zajdu pro oliváč, došel mi.. a ty rajský upěču s bylinkama, miluju tymián a oregano, zato nemusím vůbec bazalku..upeču to s oliváčem a pak vyberu slupičky a bubáky a vše zasteriluji. bude to príma základ na omajdu v zimě.. nemáte nějaký tip, jak to ještě vylepšit??? česnek?? bazalku ne, tu fakt nemusíme ani jeden, nám smrdí. 😝
V sobotu pizza z lístkového těsta, v neděli jsme měli malé vánoce - smažený kapr a br. salát a dnes dojídáme rizoto.
holky prosím poradte mi nějakou zállivku do zeleninových salátů, ale třeba i s kuřecím.. nějakou zdravou.. určitě ne majolka a dresinky.. nějakou osvědčenou 😉 díky moc
@alenv co treba tzatziky zalivku? 🙂 staci olivovy olej trochu vinneho octa, tzatziky koreni, pakuz jen doladit soli, peprem je to dobre treba do sopaku 🙂
ahojky holky prosim nejake recepty bez masa ..dite mi odmita jist maso a ja uz nemam napady..dekuju moc

@deyana - a myslím, že by to šlo i bez masa 🙂