icon

Dodržujete zdravý životní styl, co se týče jídla?

17. kvě 2026

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda dodržujete nějak extra zdravý životní styl, co se týče jídla. Jestli snídate třeba nějak zdravě, např bílé jogurty s ovocem, ořechy, zdravé obědy, dodržujete 5 jídel denně, malé porce, hodně zeleniny atd :lol: vidim to skoro u každé co sleduji na fb nebo ig, a pak mám docela výčitky že takhle nejím taky 😀

lv
17. kvě 2026

Ne, jím celkem dobře, rozumně zdravě, ale striktně se neřídím nějakým odborným názorem, trendem, a už vůbec ne posty influencerů.

klokanka31
17. kvě 2026

@anonym_autor Já jím úplně normálně, jako jedli naši předci. Tzn.ne jen tuny ovoce a zeleniny, ořechy atd, ale klidně omáčky s knedlíkem, bílé pečivo...A musím zaťukat, jsem naprosto zdravá.

kakamila12
17. kvě 2026
@klokanka31

@anonym_autor Já jím úplně normálně, jako jedli naši předci. Tzn.ne jen tuny ovoce a zeleniny, ořechy atd, ale klidně omáčky s knedlíkem, bílé pečivo...A musím zaťukat, jsem naprosto zdravá.

@klokanka31 neřešila jsi nedávno problém se žlučníkem?

drzticka81
17. kvě 2026

Mam po 4Ocítce a ano, svuj zivotni styl jsem postupne zmenila na zdravy. Je to i kvuli vzhledu i kvuli zdravi. Pridala jsem rozhodne vice bilkovin a vlakniny, kafe jsem nikdy nepila, alkohol - mela jsem obdobi jo a ne - ted jsem se rozhodla, ze opravdu vyjimecne si dam -cca co tri mesice sklenku? Mou neresti je sladke - snazim se omezovat, nahrazovat pecenim zdravejsich variant, zarazovat hned po velkem jidle - aby mi nekolisala hladina cukru.8 Vzdy jsem varila a pekla, takze ted jsem ve fazi, kdy se snazim skutecne vyuzivat zakladni potraviny a pripravovat z nich pokrmy pro sebe a deti. Do buchet se snazim pridavat tvaroh, cotagge, ovoce. Moukou nezahustuju uz davno, sem tam rajskou nebo svickovou, ale tu mame malokdy. Stoji me to hodne casu v kuchyni. Ale jde to. Cca dva roky zpet jsem zacala s pohybem - proste jsem pribrala a nechci pribirat dal. Mym cilem je spise vahu snizit. Petkrat denne nejim. Jim trikrat. Dodrzuji prerusovany pust, ted jsem se zacala zajimat o jiny zpusob stravy - ve smyslu - prvni jim zeleninu, pak bilkoviny a pak az sacharidy. Zkousim si rano probouzet lymfaticky system cvicenim. Tento rok jsem si dala za cil dost preventivnich prohlidek, na ktere mam narok (uz mam vek). Ve volnem case pecovat o svou psychiku - delam svoje konicky, ktere mam rada a prinaseji mi radost a pak jsem pozitivne naladena. Snazim se o kvalitni spanek a odpocinek. Takze ano, zmenila jsem svuj zivotni styl. A ano, inspiruji me i youtuberky, ruzne podcasty - ale je to tim, ze o to ted mam zajem.

drzticka81
17. kvě 2026

Jo a jeste dodam, ze jsem mela par zdravotnich problemu - mam odstraneny zlucnik, mela jsem u posledniho tehotenstvi cukrovku, pred dvema roky silne buseni srdce, ted po Vanocich velmi neprijemne paleni zahy - i na tento popud se snazim delat veci, ktere mi tyto zdravotni komplikace, u kterych se necitim vubec dobre, jinak - pro me telo lepsi.

klokanka31
17. kvě 2026
@kakamila12

@klokanka31 neřešila jsi nedávno problém se žlučníkem?

@kakamila12 Před rokem a půl. Žlučníkové kameny mám, ale jak říkala doktorka, to má dneska skoro každý 🤔 Mně se udělaly v době antikoncepce 🤔

barmil
17. kvě 2026

@anonym_autor ano, hlídám si poměr bílkovin-sacharidů-tuku, příjem vlákniny. Držím přerušovaný půst 16:8, proste mam brzkou večeři. Nepiju alkohol, nežeru věci jako brambůrky, smažené atd. Mam domácí vajíčka, zeleninu, chleba, kvašenou zeleninu. Jedu sezónně a lokálně. Zlepšila se mi pleť, změny nálad, zmizely otoky.

drep
17. kvě 2026

Ano, dodržuju zdravý životní styl, asi ne na 100%, ale rozhodně nejmíň z 80% ano. I moje nejoblíbenější hřešení jsou arašídy nebo mandle. Dost vaříme doma, kupujeme nezpracované základní suroviny. Teď jsem těhotná, tak dodržuju ještě poctivěji, mám zodpovědnost i za to miminko v děloze (obezita a metabolicky syndrom se zakládají už prenatálně. Už nejsem tak radikální jako před deseti lety, kdy jsem opravdu zrušila všechno zpracované, to jsem úplně cítila, jak moc sladké je jablko.

hennrietta
17. kvě 2026

Než jsem začala hubnout, tak jsem jedla strašně a nedivím se, že jsem se dostala tam, kde jsem...
Stáhla a nastavila jsem si Kalorické tabulky. Díky tomu jsem začala nad jídlem i přemýšlet. Ovoce a zeleniny nesmíme kvanta a mám jen vybrané druhy, ale rozhodně jsem menší změnu jídelníčku udělala.

cherie24
17. kvě 2026

Co dělají influenceři je mi fakt úplně u 🍑. Ale zdravě jíme. Chleba dělám domácí z domácí pekárny. Máme Smoothie mixér a občas se mi díky němu podaří propašovat třeba špenát dětem do jídelníčku nebo i jiné druhy zeleniny, které by mi děti standardně nesnědly. 😁 Děláme domácí nanuny, zmrzlinu a doma vařím v podstatě zeleninová jídla, maso jen občas a vždy od zvířat z volných chovů. Odmítám podporovat velkochovný živočišný průmysl. Tím máme taky hodně ovlivněné třeba i mléčné výrobky, jedeme hodně rostlinné alternativy, případně soukromé chovy. Vajíčka máme svoje. Cukr jsem v kuchyni nepoužila už 7 let. Já jsem v tomto nevyrostla, jedlo se u nás úplně normálně, často jsem naopak doma slýchala, že budu nemocná apd. Ani jsem to nikde neokoukala, spíš jsem k tomu dospěla tak nějak sama. Miluju zvířata a není mi lhostejné, odkud jídlo pochází a z čeho je složené. Nechci aby moje děti vyrostly na palmovém oleji a rafinovaném cukru. Na druhou stranu, pokud někde jsme, dáme si, na co máme chuť. Neomezuju je, že by nesměly nic nezdravého, můžou cokoliv chtějí, ale právě proto mi záleží na tom, aby aspoň doma měly zdravý základ a chtěla bych, aby se uměly v budoucnu zamyslet nad tím, co jedí. 🙂 Je to moje cesta, kterou jsem si zvolila podle svého vkusu a jestli má někdo potřebu natáčet na internet videa o tom, že je něco víc, že líp jí, že víc rozumí cvičení, že víc rozumí zdraví, že je lepší rodič a ještě lepší manželka, že má luxusní postavu 2 týdny po porodu, tak pro mě je sledování takových lidí jen ztráta drahocenného času, který můžu využít efektivněji někde jinde.

anonym_d5251a
17. kvě 2026

Nesleduji je, nevěřím, že sní to, co prezentují. Měly by všechny tak o 20kg více. Všechny ty placky na plechu nebo dortíky jsou kalorické bomby. Jím jen 3x denně 18/6.

lenivekotatko
17. kvě 2026

Nikdy jsem v tom nejela..ale po 32.roce jsem najednou silene pribrala,ja,vzdy ok! Nikdy nadvaha,i po porodu jsem do 2 mesicu vypadala normalne,po pul roce od porodu jsem byla fakt hubenour.... A najednou tak 15 kg navic,zadne lehke omezeni co předtím nefungovalo,ba naopak... Tak jsem pořídila domu stroj a začala behat-no okamžitě mne přešly chute na jidlo🤣🤣🤣 ze zacatku spatny,nemohla jsem skoro jist,vaha sice padala,endorfiny z pohybu fungovaly..ale! Je to špatně ze jo🤣 ja chci byt takhle plna energie napořád...takze jsem zmenila jidlenicek, docela mi vyhovovalo vysadit prilohy,jist jenmaso a zeleninu,sladke jsem moc nikdy nemusela ....a hop top forma v mem životě 🤣 kazdopadne prisly najednou chute na sladke,snad poprve v životě 🤣🤣 a hubla jsem az moc,ale ja se dostala do faze,ze uz jsem byla hubena,plna energie,cviceni mne fakt mega bavi,zavislost,muj cas pro mne....zacala jsem fakt ZRAT ve velkým🤣🤣🤣 sezeru toho jak 150 kg chlap a konecne nehubnu,ale ani nepřibíram nejak extra a tvorim svaly,jsem plna energie🤣🤣🤣 nechapu,ale fakt ta strava dela silene moc...jim chytre,uz klasicky i prilohy,ale malo,protoze pak nesnim tolik masa(bílkoviny) a zeleniny(vlaknina) a pada energie,nalada,vse.... Jeste musim zapracovat na zdravych tucich🤣🤣 ale i tak,citim se mnohem lepe nez před 10 lety...a asi i vypadám 🤣🙏

martinka89koc
17. kvě 2026

Upřímně myslím, že sociální sítě jsou v tomhle dost zkreslené 😄 Taky mám kolem sebe pocit, že všichni jedí dokonale, domácí granolu, avokáda a nevím co, ale realita většiny lidí je podle mě úplně normální. Někdy jím hezky, někdy rohlík ve stoje nebo dojídám po dětech 🙈

A hlavně si myslím, že zdravý vztah k jídlu je víc než „perfektní jídelníček“. Pokud člověk jí normálně, není pořád jen na fastfoodu a má nějakou rovnováhu, tak je to za mě úplně v pohodě ❤️

lenkamal1
Včera v 18:19

snažím se dodržovat 5 jídel, žádné slazené nápoje, jídlo se snažím dělat "zdravě" bez smažení a tak dále, ale důležitý pro mě je hlavně pohyb

fire85
Dnes v 05:36
@anonym_d5251a

Nesleduji je, nevěřím, že sní to, co prezentují. Měly by všechny tak o 20kg více. Všechny ty placky na plechu nebo dortíky jsou kalorické bomby. Jím jen 3x denně 18/6.

@anonym_d5251a jenže i placky a dortíky si můžou dát, pak jdou treba cvičit a nebo stačí si upravit příjem treba podle kalorickych tabulek. Muze se jist všechno, ale s mírou. Rozhodně neplatí ze clovek zhubne když ji malo.