icon

Jak překonat přejídání po porodu?

22. kvě 2026

Pařížský salát, půlka řízků s br. kaší, dva kousky štrůdlu, jogurt, mléčný řez, mila, mléčná houska, croissant, pár kousků melounu a hroznového vína, bonbóny, čtvrtka dortu medovníku, houska s romadurem, tyčinky, brynzové krekry, nanuk, tvarohová tyčinka, chleba s lučinou, oplatka…dá se tohle všechno sníst? Ano dá, tohle jsem sežrala já během dneška. Nemůžu to zastavit, prošla jsem si PPP už před lety v pubertě, měla jsem klid až do doby než jsem porodila, nevím proč, ale musela jsem se prostě cítit ve svým těle, jedla jsem zdravě, pár měsíců po jsem cvičila doma. Byla jsem spokojená, nezbylo mi v podstatě nic, žádné kilo, břicho. Myslela jsem že z toho jsem venku, ale poslední cca 3-4 měsíce mi KAŽDÝ den nějaký hlas v hlavě říká ať se na to vykašlu, na nějaké vyvážené jídlo, cvičení, kontrolu nad tím vším..ať si prostě sednu a sním všechno co mě napadne. Každý den jsem to zvládla, ne snáz, buď jsem se musela okamžitě věnovat dítěti, jít ven se projít, na hřiště, do krámu..změnit myšlenky. Když spalo, musela jsem si pustit do sluchátek písničky, prostě mi to pomohlo v těch nejhorších krizích.. ale před 5 dny se to zlomilo, a já mám pocit že jsem spadla do propasti ze který se nejde vyhrabat. Vždycky si řeknu větu,,od zítra začnu'' a ten den se ještě pořádně naplácám, s tím že ráno vstanu a budu už opět jíst normálně, nebo si dám den od jídla pauzu, a následující den začnu jíst zas jak dřív, ale nevede se mi to. Vydržím to pár hodin a pak si dám něco, a už se spustí zas ten kolotoč, co nejde zastavit. Sladký, slaný, kyselý, je mi jedno co ale musím prostě pořád něco jíst, a už to nezvládám, na váhu ani radši nechodím, to břicho jak v 5 měsíci mi stačí. :( Asi jsem to potřebovala někam ventilovat, třeba tu měla některá podobnou zkušenost a poradí mi…předem děkuji..

lv
22. kvě 2026

Taky druh PPP, takže začni s léčbou.

anonym_8cbcaf
22. kvě 2026

@anonym_autor Takhle si brzo můžeš oddělat žlučník a až budeš na žlučníkové dietě, to bude paráda. Chytni rozum do hrsti

anonym_ac90d7
23. kvě 2026

@anonym_autor Vzala jsi v uvahu, ze bys mohla mit hlad proste proto, ze vlastne malo jis "normalni jidlo"? Je to hromada sladkosti, to se cloveku pri materstvi muze velmi snadno stat. Ale kdyz clovek ji sladkosti, telo vola po dalsich a pritom objektivne trpi nedostatkem dulezitych zivin, ze jo. Za me je tvoje situace furt mnohem lepsi, kdyz ty sladkosti jis, nez kdybys je vyradila a pritom dal zila na pulce rizku, trose ovoce a dvou kusech peciva s trochou bilkovin denne. Laicky bych rekla: zacni tim, ze se najis normalnich veci a dobre vyspis a oni ty chute na sladke pak nebudou tak velke. Pokud kojis, musis pocitat s tim, ze potrebujes dost jidla navic, ale i pokud nekojis, tak pul rizku k obedu je zalostne malo, to je tak pro skolkove dite.
Ale pokud mas uz zkusenost s PPP, mozna by fakt bylo dobre si pro tohle narocne obdobi zaridit podporu jak k zvladani stresu (psycholog), tak k managmentu jidla (nejaky opravdovy odbornik na to, kolik ceho by clovek mel snist za jakych okolnosti), protoze rodicovska role je fakt velka zmena, a neni potreba si ji komplikovat jeste tim,ze spadnes do starych problemu v novem vydani.

tereza0111
23. kvě 2026

Je to paradoxni, ale muze to byt tim, ze mas hlad. Neni tam nic poradneho. Nejde o to si zas tak hlidat co jis a vyvazene jidlo, ale o to, ze kdyz telu nedodas potrebne ziviny, tak te porad zene k lednicce, at to napravis. A protoze neni cas, tak clovek saha po "blbostech". A protoze uz toho sezral tolik, tak si prece nepujde delat plnohodnotny obed. Ale mas hlad, takze jdes neco uzobnout...
A uplne tomu rozumim, uz parkrat me z toho vytrhly krabicky. Neb nestiham, tak mam objednane. Jestli nechces objednavat, tak se hecni se a udelej si vecer krabicky treba na 2 dny a poctive je jez. I kdyz budes mit pocit, ze jeste nemas hlad a je zbytecne jit jist. Najednou zjistis, ze potreba jit si dat neco jako krekry nebo Milu je uplne pryc

lenivekotatko
23. kvě 2026

Najez se,ale pořádnýho jídla,plneho bilkovin, primerene tuku a sacharidů 🤣 zacni vic jist,kvalitne,hodne masa,vajec, cottage,zobej ovoce,udelej si overnight oats jako dezert/snidani, hybej se🤣 coz stejne se hybes,..ja byla v tomhle stejnym co ty,porad neco a to nejsem nastesti úplně na sladky,ale sois fast food,slany.... Nabrala jsem za rok a neco silene, cca 15 kg? Byla jsem absolutne vyřízena, záda bolely,nohy bolely...vse,hlavne ta únava...fuj,telo automaticky hleda rychle cukry (musi se zachranit).... Zacala jsem nejdrive pohybem(na ty zada jsem fakt umirala) automaticky mensi hlad,endorfiny,a kdyz uz makam,prece si to nebudu rusit cele jidlem ne,naucila jsem se varit jinak,jist jinak...najednou plna energie, cvičím dal,ale protoze je to pro mne jako droga,neco co mne nabije na cely den,coz s malym ditetem je hardcore...jim chytre a hromady fakt mega porce a uz mam spis problém s rim vic nehubnout,neztracet vahu🤣🤣🤣 koukni na www.restartujem.cz hoodne receptu je fakt mnam, a je to chytre vymysleny,i to krabičkováni,uvarim, udělám dezert, snídani,otevru lednici a zeru🤣🤣🤣 uoecu dvě stehna,k tomu zeli, nebo salat,mam obed na dva dny🤣 nasypu par chia,vlocek,zaleju mlikem,kakaem,nahoru jogurt s rozmackanym ovocem,vyborny,sahnu do lednice a mam to na 2,3 dny...zaklad je bilkovina,pak zelenina, sacharidy,ja je moc nemusim,hodne celozrnný testoviny,tortilly,bulgur, ryze..... Na veceri si v klidu dam dve vejce,celozrnny chleba,kopec zeleniny,cottage a namazu si jeste zerve,ver miyze je problem to snist🤣🤣🤣

lis6
24. kvě 2026

Nijak zvlášť bych si jídlo nehlídala, to vytváří hroznej tlak, ale mít doma zbytečný sladkosti je prostě zbytečný. Ukojila bych chuť na sladké buď ovocem nebo čokoládou. Jinak jak se píše výš , pořádně se najez

jasekd
24. kvě 2026

Ja bych se hlavne snazila rozlisit, jestli toto jsou jen spatne stravovaci navyky, ktere ma kde kdo, nebo navrat PPP. A s PPP v anamneze bych urcite vyhledala terapeutickou pomoc. Kdo neprosel PPP, nepochopi, ze tady je kazda rozumna rada draha. PPP se neridi tim, jestli clovek snedl dostatek bilkovin a zeleniny. PPP ma svoje vlastni pravidla. My mame zkusenost s opacnym problemem, ale podstata je stejna, pro cloveka zvecni to absolutne nema logiku a je to mimo chapani.
Drzim palce, at to je jen prezirani ze stresu, a kdyz si vezmes neco z rad vyse, das se do kupy🍀