Rotaviry u devítiměsíčního dítěte - kdy můžu začít s UM?

orchidis
25. dub 2014

Ahoj maminky,

starší si od Dr. přinesl rotaviry, mladší (9m) to chytilo taky. Den blití, pak úporný průjem a nechutenství. Už pořádně nejedlo od so večer.

Moc prosím o praktické typy - co vám pomohlo u rotavirů u tak malého dítka?
Kdy jste začaly znovu dávat UM?
Čím jste děti při těch průjmech krmily?

Moc prosím JEN odpovědi maminek, co mají nějakou zkušenost s ROTAVIRY u tak malých dětí, ať je to trochu relevantní.

Děkuji moc!

lv
25. dub 2014

malá měla tedy v pozdějším věku, v 18m a i tak to byla síla..mlíčko jsem dávala nízlolaktozový, Nestlé Beba AL110, Nutrilon low lactose, vždycky mám jedno v zásobě doma, právě pro případ průjmu. Nechutenství měla 14dní, prakticky jen to mléko si dala.
Léčba: Hidrasec, Hylak forte. Na zvracení ledovou vybublinkovanou coca-colu.
Dieta: no nebyla třeba, když téměř nejedla, jinak jen suchou rýži,vařenou mrkev..suchary, další den vařené libové maso, vývar, vařené jablko, další dny nevařené, loupané a mixlé..

pavlapl
26. dub 2014

moje dcera měla rotaviry když jí bylo asi 13 měsíců. Měla šílený průjmy, zvracení a dr. nás chtěla zavřít do nemocnice což jsem odmítla a dostala jsem jí z toho kojením a potravinama s živou kulturou. Dávala jsem jí actimel, zákysy, podmáslí a vše co je kvašené.

kikimaruska
26. dub 2014

Synek je měl ve 13 měsících, ale byl to extrémní nedonošenec, takže odpovídal tak těm 9 a navíc v té době stále odmítal stále jakékoliv příkrmy a byl z 85% stále jen na mlíčku. Díky tomu velkému % UM jsme nejprve koupili speciální mléko bez laktozy na radu dr.ale nepomohlo stejně nic.Zkoušela sem dělat rýžové odvary, dietní stravu (mrkvičku v páře...), bohužel k banánum měl od mala odpor a nepozřej je nikdy dobrovolně.... dávala sem mu pít Kulíška, podávala hlavně tekutiny....ale nakonec se k horečce a příšernému průjmu přidalo i neutišitelné zvracení, vyzvrátil cokoliv a pak už i jen vodu, neudržel v sobě nic déle jak pár vteřin. Nakonec jsme zkončili stejně na 10 dní hospitalizovaní na infekčním. Až tam nám postupně pomohli, že dostal výživu na kapačkách totálně dehydrovaný) a postupně pak za dva dny dostal poprvé banán mixlý v černém čaji (z toho hladu ho dokonce i vypil), později piškoty...asi čtvrtý den od zlepšení už pak i piškoty atp..postupně nějaký sietní vývar.šlo to hodně pomalu, hlavně jsme museli zavodńovat a přepočítávat vodu ze všeho, co pozřel, aby se vědělo, kolik přijal. Mléko jako takové se zavádělo po troškách a ještě dva týdny po propuštění jsme museli dodržovat dietu, což bylo docela náročné pro dítko, co je živé hlavně z mléčných produktů...Ale hlavně pak doma byla nezbytná totální desinfekce uplně všeho...co šlo .

tetta
27. dub 2014

Ahoj, mléko by měl jíst furt, při rotavirech ale bezlaktózové (nebo nízkolaktózové, teď nevím, které se vyrábí). Na průjem zkus třeba rýžový odvar. Ale pokud fakt nejí a hlavně nepije, tak bych neváhala a jela do nemocnice kvůli zavodnění. Jo a ten Kulíšek, jak psala Kikimaruska, je fakt fajn, jen si myslím, že u takhle malého dítěte je určitě lepší mléko, ať moc nezhubne.