14měsíční dcera je dalekozraká, ale má odpor k brýlím

partyzanka91
3. srp 2015

ahoj maminky,
zápasíma doma s hodně vážnou věcí. Dcera (14 měsíců) má diagnostikovou dalekozrakost a musí nosit brejle s 5kama dioptriemy. Šilhá a brejličky by jí pomohly k tomu aby koukala správně, pokud je nebude nosit hrozí rozvinutí tupozrakosti a dokonce i odpojení očního svalu. Operovat se to nedá. Jediná šance jak předejít vážným problémům v pozdějším věku je nosit teď v batolecím období ty brejličky. A tady začíná velkej problém.
Máme růžové plastové brejličky s tvrzenými skly a gumičkou vzadu. Jakmile je dceři nasadím ihned si je sundá - uchopí za sklíčka a přetáhne si gumičku přes hlavu a nebo za ty brejle zatáhen takovou silou až ta gumička sjede z ramena brejlí a pak mi nejde nasadit. Jediná možnost jak docílit toho aby si brejličky ihned nesundala je bejta naní aspon 2 lidi, 1 drží ruce, 2 nasadí brejle a pak nahonem něčím zabaví. Jenže ona se Míša nedá opít rohlíkem, jakmile jí držíme ruce vyvádí tak strašně že jí žádná jiná zábava nezajímá. Řve kroutí se, snaží se ruce ze sevření vytrhnout a celou dobu myslí jen na to jak si servat ty brejle. Kdybych jí ty ruce držela půl hodiny prořve půl hodiny (na což nemáme sílu ani nervy, ej nám jí líto) a vyvzteká se úplně k nepříčetnosti a pak si stejně brejle strhne. Dokonce to dolšo tak daleko že jakmile brjeličky vyndám z krabičky už začne natahovat a po pár pokusech nasazování je tak mrzutá a rozladěná, že jakákoli činnost s ní je nemožná. Jsem v tomhle ohledu úplně bezradná a zoufalá. aby brejličky ležely v krabičce to nejde, nosit je musí, jenže jak zamezit tomu aby vůči nim byla tak nepříčetná

anina32
3. srp 2015

@partyzanka91 Nevím jestli pomůžu, ale starší syn nosil brýle od dvou let, u nás to proběhlo bez problému, protože já sama nosím brýle celý den, tak to bral jako samozřejmost a byl dokonce rád že má brejličky jako maminka. Asi je to blbá rada, ale co zkusit sama nosit brýle (samozřejmě bez dioptrií), aby malá chtěla napodobit maminku...?