9denní holčička se třeba 2x-3x zničehonic začíná dusit, jak to?
A co to je dusit se? Jako že se zakucka při kojení nebo se z ničeho nic nenadechne. Minimálně Vas čeká pozorování na dětském oddělení. Tady to nevyresite. To musí videt pediatr.
Dělala to už v porodnici?
Je to spíše dáveni než dušení v porodnici nám řekli ze to je normální ze ji máme otočit čelem dolu a plácat po zádech ale me to přijde divné a hlavně u ni sedím den a noc a mám strach ze se mi údavi. Je to většinou když se probudí nebo chvíli po tom co se probudí. Byli jsme s tím u doktorky ale ta nám řekla ze ke to normální me to tedy moc normální nepřipadá tak jsem se chtěla zeptatjestli s tím tady někdo nemá zkušenost a nevíš co by to mohli být či jak se s tím vypořádat
@rozarkag kdy jsi s ní byla u pediatra? tohle dělá reflux, chce to lékaře.
Dávení jako až zvracení?Nebo kašle?Zakuckává se?Nebo lapá po dechu?Tohle je všechno velký rozdíl a je potřeba to trochu upřesnit?☺
Začne dělat divny zvuk a začne lapat po dechu 😞
@rozarkag nespokojila bych se s vyjádřením, že je to normální... Určitě bych chtěla lépe vyšetřit. Náš prcek třeba hodně blinkal a po pár týdnech vlastně většinu kojeneho mléka vyblinkal i třeba po hodině... Nelíbilo se mi to, chtěla jsem vyšetření atd atd a nakonec reflux, ale asi po 6 měsících se to upravilo, dávala jsem antirefluxni mléko, o svoje jsem přišla jedna dvě z toho zoufalství, že se něco děje a nevěděla jsem, co... Každopádně ve vašem případě, kdy spíte se strachem o dítě, bych to tak určitě nenechala...
Je to většinou když se vzbudí tak chvilku před jídlem
Překvapuje mě, že to pediatr zhodnotil jako normální, když se to děje po probuzení a ne třeba po jídle... nevím, na tvém místě bych chtěla nějaké vyšetření, i když v porodnici řekli, že je to normální, tak kdyby něco, byla jsi v jejich péči, ale teď, když už jsi s malou doma... to musí být peklo, ji hlídat, aby se nezalkla...
Máme ale i tak máme strach tak tedy skočit do nemocnice a trvat na řádném vyšetření 🙂
@rozarkag no určitě. takhle malé miminko při jakýchkoliv potížích patří k lékaři.
To same jsme meli my ... Poprve 2. Den po porodu ...
Bylo jedno jestli byl po jidle ...spal byl vzhuru ...proste najednou lapal po dechu ...
Byli jsme v nemocnici pak na par dni kde mu merili saturaci dech, zjistovali jestli nema reflux nebo jiny problem...nikdy nic nenasli ...
Meli jsme monitor dechu ...akorat to me mic neuklidnilo ptz ten funguje na pohyb a kdyz se dite bude dusit ...bude se porad nejak hybat takze jsme se u neho stridali s chlapem ...ale myslim ze tohle trvalo mesic...proste z toho pak vyrostl...
Zkousela jsem i sirup proti refluxu , zvysenou polohu , chladnou mistnost ... Nic ...
Mi to malá dělá (dělala) taky, byl to reflux. Začala vydávat hykavy zvuk a divně se nadechovala. Potřebovala okamžitě z zvednout - hlava výš než žaludek, pak slintala a polykala. To ublinknutí bylo skryté, spíš ji jenom vyběhlo ze žaludku, četla jsem, že je pak i pálí žáha (potřebovala to i zapít).
V porodnici řekli dat spát na bok. (Má radši pravý, takže první týdny prospala na pravém boku, přes den jsem ji pod dohledem dávala zas na levý a na záda). Jdnou se mi v porodnici i začala fakt dusit- ležela na zádech a ona to vdechla. Začala s sebou strašně házet, aby se dostala na bok, ale byla jsem u ní a hned ji zvedla a vše bylo ok.
Pediatrička řekla, že je to nevyzrálý jícen, že se to srovná. Prostě dítě s refluxem.
Včera měla měsíc a blinká čím dál méně. Už u to hýkání je výjimečné.
Takže si nastudujte vše o refluxu, případně písněte další dotazy a nebojte, spraví se to 😉
Jak jsem také psala o refluxu, on se běžně spraví a zaceli... Nám to přešlo někdy kolem 6, 7 měsíce..

Tohle není dotaz na internetovou diskusi, ale na okamžitou návštěvu lékaře. Pokud je to opravdu dušení a jenom se třeba nedáví před odříhnutím, to se dělo mému synovi v porodnici a sestřičky mě uklidnily, bez posouzení zdravotníka bych asi nešla spát. Minimálně bych zavolala na novorozenecké a popsala situaci a věděla bych co dál. Radši buďte za histerku, než něco podcenit.