Červené suché fleky na ručičkách, máte zkušenost?

1992erika
2. pro 2015

Máme už skoro týden problém s červenými suchými fleky na ručičkách. Byli jsme u doktorky ta nám předepsala zinkový olej a bepanthen sensiderm krém ale zatím se to nelepší. Nemáte s tím některá zkušenosti? Už skoro měsíc dáváme masozeleninové příkrmy, párkrát měl večer mléčnou kaši jinak pořád kojím.

m21elis
2. pro 2015

těžko takhle říct, ale vypadá to na atopák, mě se teď taky rozjel, je to počasím, dlouhé rukávy, mazat a mazat, jak to vypadá po koupeli, je to horší, sušší a stažený?

1992erika
autor
2. pro 2015

@m21elis Večer to má nejhorší, suchý, červený aji po koupeli a ráno už to tak červený nemá ale suchý to má pořád .

janawei
3. pro 2015

Také jsme to měli a u nás to byl atopický ekzém. Pomohla nám vhodná kosmetika (Weleda - řada Baby derma - Zklidňující tělové mléko a pleťový krém), v létě pobyt u moře a stále dost řeším prckův jídelníček. Musím to zaklepat, ale už pár měsíců se ekzém neukázal. Někdo říká, že je to takový dočasný ekzém, na který trpí spousta miminek, a když trochu vyrostou, tak zmizí, ale nechtělo se mi na to čekat a spoléhat.

avantgarda
4. pro 2015

Mě trápí suché a popraskané prsty na rukou. Doktorka mi řekla, že kromě počasí (v zimě je to vždy horší) to dělá i tekuté mýdlo a že si mám ruce mýt jen "klasickým" mýdlem a tekutému se vyhnout. Občas se mi udělají červené a suché fleky na obličeji - to je zase po některém jídle. Většinou po něčem kyselém, pálivém a nebo po některé odrůdě rajčat.
Na ty ruce mám teď také Bepanthen Sensiderm. Na obličej mi pomáhá odvar z řepíku a jím se omývat. A pít kopřivový čaj.

diniki
4. pro 2015

Já na suchá místa používala krátkodobě Excipial U Lipolotio, pak obyčejný bepanthen a nyní i sensiderm krém. Vše zabíralo. Hodně štěstí, ať to brzy přejde a není to atopický ekzém.

1992erika
autor
5. pro 2015

@diniki Taky jsem to mazala ze začátku Excipialem pak bepanthenem sensiderm ale ani jedno nepomáhá. Tak to ted každý ráno a večer mažu zinkovým olejem , po něm se to vždycky zklidní a zbledne ale nevyléčí se to úplně :(

naho31
5. pro 2015

Uffff, tohle mám za sebou se synem také, obzvlášť v tomto zimním období. Zkuste vynechat sladké a kyselé. rekci dokonce vyvolávají rajčata... Používejte prací prostředek sensitiv... No a v neposlední řadě nechápu ten zinkový olej, zinek sám o sobě vysušuje. Bepanthen sensiderm je z mé zkušenosti moc fain, ale nekombinovala bych ho dohromady s nečím jiným. Nám pomohla také Linola do koupele, no a na ten horší ekzém jsem měla La rosche Posey Lipikar Syndet. At se brzy nunik zahojí 😉

blannie
5. pro 2015

@1992erika Já mám atopák snad odjakživa a malý měl teď spoustu červených suchých flíčků po celých nožičkách, zabírá nám hutná lipobase repair nebo obyčelná vazelína, případně vazelína s konopím, namažu na noc silnou vrstvou, a malého pak lehce při každém přebalení. Do dvou dnů měl po flíčcích. Ty ostatní řidší krémy nikdy nepomohly.

qz
5. pro 2015

Zde na MK Poradna pro atopicky ekzem a clanek Kvasinkova infekce u deti. Spise zinkova mast nez olej a zkusit vynechat to mleko...

hanulka_es
23. dub 2017

náš malý 8m měl také suché místo na paži, potírala jsem to několikrát denně bepanthenem sensiderm krém, vždy při přebalování jsem ho hned mázla a zlepšilo se to.
Po čem to vylezlo netuším, kosmetiku do koupele nepoužíváme žádnou, jídlo toleruje všechno, bez osypek...nevím.

muhehehe
23. dub 2017

Taky mám zkušenost. Na nohách, ale přesně jak popisuješ. Vypadalo to fakt hodně hnusně- z mého laického pohledu ,,nechutný exém". Doktorka mi říkala, že to je z vody. Doporučila vynechat dětský gel na mytí i olej na natírání, méně často koupat, místo gelu dát obyč tuhé mýdlo, mazat sádlem, plus během dne na fleky bepanthen sensiderm. Přišlo mi to jako kravina, protože já prostě viděla ohavné fleky - minimálně atopický exém, nebo ještě něco horšího 🙂 🙂 a tyhle rady mi připadaly jak z jiné planety... nicméně- člověk nemůže kritizovat, dokud nevyzkouší, že 🙂 Takže jsme vyzkoušeli- koupel jednou za 5 dní (nakonec jsme to posunuli jednou za týden... však mimčo není špinavé, a zadek se čistí několikrát denně), tuhé mýdlo, sádlo, bepanthen. Zlepšení okamžité. Jen ten Bepanthen Sensiderm nepřinášel žádnou přidanou hodnotu, nebyl k ničemu. Tak jsme mazali pak jen tím sádlem. A problém vyřešen. Úplně.

muhehehe
23. dub 2017

Dcera už má rok a půl a doteďka, když se náhodou častěji myje (třeba že se potentuje tak, že už ji prostě celou osprchuju, a je to zrovna den nebo dva po její standardní koupeli), se nějaký flek znovu objeví. Ale opět - zasádlovat, nekoupat... a flek je pryč. Taky jsem vypozorovala, že když má na sobě během dne punčošky, tak se flekům moc zmizet nechce. V teplákách ok- asi lepší větrání a rychleji se to vyhojí. Ale třeba souvislost s jídlem absolutně žádná.

andiienka
6. čer 2017

Můj malý má něco podobného, do kupele přidávám Linolu a jinak to mažu Sensidermem od Bepanthenu a zabírá to super. Má to po tom vždycky lepší 🙂

hanulka_es
27. čer 2017

Bepanthen sensiderm se osvědčil i u nás, promázávám mu sušší místa a po několika aplikacích je pokožka krásná 😉