Červené vřídky, máte zkušenost?

veronikanel
21. črc 2013

Ahoj maminky.Jdu za vámi s dotazem přesto, že zítra míříme k lékaři. Už po třetí…
Minulý týden se malé(18měs) udělali 3pupínky, jeden na tváři, druhý na zádech a třetí na ručičce…Byla jsem u doktora, ač jsem si přišla jako tele, že lítám s pupínkama. Ale ani štípance ani alergie to není :nevim:Obyčejný malinký červený kulatý flíček. Řekla mi, že má podezření na petéchie…Šli jsme na krevní testy, které to naštěstí vyvrátili. To bylo v pátek…Dnes se mi vrátila od babičky a celkem mě vyděsilo, jak vypadají nyní. Je jich o něco málo víc, už to nejsou flíčky, ale tm. růžové skvrnky s tmavším středem jako vřídky…Jako beďar, když se dělá, tvrdá špička…Asi jí to ani nesvědí, ale pohled je to děsný… :think: Nemá s tím některá z vás zkušenosti??? :roll:

salomee
21. črc 2013

@veronikanel No mě napadlo akorát impetigo, bo s ničím jiným zkušenosti nemám...ale taky jsem čekala, napřed jsem myslela, že je to od komára.. pak mu naskákaly další.. měl tři na puse a jeden, takovej větší s tou žlutou vodičkou vprostřed a ten se rozlézal.. tak jsem to akorát desinfikovala a všechno furt prala a vyvařovala, než jsme mohli k dr. Mezitím jsem si našla v moudré knize, že to asi bude to impetigo a taky že jo...no řešit se to může atb mastí lokálně, ale dr. raděj dala celková atb. Je tam riziko, že si to přenese i jinam, je to bakteriální infekční onemocnění.
Teda netvrdím, že je to u vás to samý, ale mohlo by.

veronikanel
autor
21. črc 2013

Píšou,že připomíná akné...to je pravda,ale pokud je to "značně infekční",je zvláštní,že to má min.týden a nikdo z nás kolem ní to nemá...Také se píše,že se velmi rychle šíří...Začala s jedním pupínkem,za dva dny další dva,za další dva dny už jich měla teda celkem asi 9-10,ale to se i po třech dnech stále drží,jen už to právě nejsou flíčky,ale vřídky...Ach jo...:(

salomee
21. črc 2013

@veronikanel Taky jsem nic neměla.. nevím, no... O. měl ten jeden pupen a další se udělal až po několika dnech... rozně pomalu se to šířilo...ono třeba jak nepraskne ta vodička v tom, tak se to nemá jak přenést.. taky jsem se děsila.. no uvidíš

salomee
21. črc 2013

Ale ty pupínky vypadaly děsně, takové hodně červené, ještě v obličeji.. no fakt příšerný, i když byly jen tři a ten čtvrtej na ruce.

veronikanel
autor
21. črc 2013

Tak to by mohlo být ono...Je možné se se to "naplnilo" tekutinou až dnes??? :O

salomee
21. črc 2013

@veronikanel Malýmu se taky naplnil později... a jenom ten jeden na ruce.