icon

Co udělat, aby 10měsíční chlapeček přibral?

mku
17. kvě 2018

Mam 10m chlapecka, ktery, podle me krasne papa, ale uz dlouho bojujeme s tim, ze moc nepribira... ted bych rekla ze basti fakt luxusne, ale za mesic nepribral vubec nic, ani nevyrostl... hodne se plazi, je jak motorova myska 🙂 kdyz neji nebo nespi musi byt porad v pohybu... mate nejaky figl s cim pribrat?
Narodil se 2080g a 45cm na 37+0, do pul roku pribiral super, ale od te doby moc nic... aktualne ma 6,7kg a 68cm... proste zivej drobek, podle doktoru uplne zdravy...
Bohuzel vubec nepije mliko, takze jen basti...
Rano ma cca 160g jogurtu napul s presnidavkou (snazim se aby v tom bylo musli atd)
Dopo pak ma cca 160g ovocne presnidavky s piskotama nebo susenkama
Obed mezi 150 a 200g masozeleninky
Svacina jogurt 80g
Navecer polivka cca 120g
A pred spanim masozelenina 130-180g...

Bohuzel domaci nebasti (to nejedla nikdy ani dcera), takze vsechny prikrmy kupuju... do zeleninovych pridavam jeste olivovy olej...

Moc diky za rady 🙂

Strana
z2
cherris
18. kvě 2018

My jsme na tom opačně, malý je od malička žravý a přibírá víc, než se mi líbí. Vždycky jsem odsuzovala matky tlustých dětí, protože jsem si myslela, že je musí cpat samými nezdravýmy věcmi. Pravda je taková, že každému je to přibírání dané jinak, už se tím nestresuj, ale pořád dávám pozor, aby to nepřekročilo únosnou mez. U hubeňourků to bude podobné, chvilku nad tím člověk bude dumat, snažit se to vyřešit a pak se smíří s tím, že je dítko takové a bude už jen hlídat, aby se mu neztratilo před očima 😁

hanka_333
18. kvě 2018

Na rohlíky bych se vykašlala. Ale přidávání tuků je určité dobrý nápad. Jinak bych zkusila přece jen nějak do jídla "zamíchat" doma vařené pokrmy. Třeba místo přesnídávky nastrouhat do jogurtu jablko, rozmačkat banán... Oběd uvařit a zkusit dítě obelstít tím, že se bude podávat z kupované skleničky na kterou je zvyklé, nebo to třeba pro začátek míchat půl na půl. Pokud je nestále na příkrmech je to jako by dospělý furt jedl konzervy a kompoty. Když se příkrmy dají skladovat třeba rok, výživově nemůžou být nic extra, i když se nás výrobci v reklamách snaží přesvědčit o opaku. A třeba masa je v příkrmech tak 8, maximálně 10 procent, což je směšné.

Strana
z2