icon

Dcera je neustále nemocná. Existuje účinné řešení?

kikus16
27. pro 2021

Dobrý den, prosím o jakoukoliv radu. Už jsme bezradní. Dcera ma za 3 měsíce 6 let, v září by měla jít do školy, ale je neustále nemocná. Do školky chodí třetím rokem. Ze začátku vydržela týden ve školce a onemocněla 2-3 týdny doma a znovu. Teď od září byla ve školce cca 14 dni když to sečtu. Vydrží jeden den a druhý den už má rýmu, kašel a teploty, měla i zápal plic. Máme doma 2 měsíční miminko, které už se taky od dcery nakazilo, tím že je předškolačka do školky musí a ja se děsím s čím zase přijde. Chodí na alergologii, ma astma a alergie na kde co. Podle krve ma imunitu v pořádku. Ted byla na znovu na krev, davala stolici a moč na rozbor, vše v pořádku. Sono břicha v pořádku. Podle doktoru je prý zdravá a nevidí důvod proč je pořád nachlazená. Co můžu vyzkoušet dál? Už nevim kam zajít. Čínská medicína? Prosím o vaše zkusenosti. Děkuji

Strana
z3
kikus16
autor
31. pro 2021

@veronikav31 ano snažíme se hlídat i složení, samozřejmě je možné, ze někde žito je a bohužel to neovlivním.. třeba právě ve školce. Mají alergie nahlášené, ale stejně dostává to co ostatní. Ale máte pravdu, že stačí, aby tam bylo dítě, které ma doma psa nebo kočku a je to :( možná to bude ono..

simix22
4. led 2022

@kikus16 a na ORL jste byli ? U nás to dělá velká nosní mandle 😥🙏

kikus16
autor
5. led 2022

@simix22 byli jsme pred 2 lety, kde rekli, ze je to na odstranění nosni mandle..meli jsme uz i termin operace, ale nakonec nam to zrušili kvůli covidu a volali za pul roku na novy termin, ten uz jsme odmitli...ze dvou důvodu..dcera byla behem toho pul roku co vse zavreli naprosto zdrava a take proto, ze manžel byl jako dítě take na odstraneni nosni mandle a v jeho pripade mu to spise pritizilo, byval daleko vic nemocny a vse mu sedalo hned na průdušky. Takze i kdyby nam ted opet rekli, ze ma velkou mandli, tak na operaci uz nepristoupim. Myslim si ze se to casem upravi, jak poroste a hlavne nam minule rikali, ze pred operaci ma byt alespon mesic doma, aby neonemocnela a po operaci nejmene 14 dni klidovy rezim..takze se mi do toho nechce i kvuli tomu, ze by ztratila opet 1,5 mesice skolky..je predskolacka a chudak je vic doma nez ve skolce s detma ☹

fouskovi
5. led 2022

@kikus16 to neznamená že když manželovi se to potom zhoršilo že musí i dceři my byli se starším a jsem ráda že jsme šli už není tolik nemocný každá rýma nekončí pícháním oušek a příští týden jdu i s mladším

kikus16
autor
5. led 2022

@fouskovi neřekla jsem, ze to znamena, ze by tak dopadla i dcera..je to pro mě jen jeden z důvodu proč na odstranění nejít..je to na každém jak se rozhodne...dostala jsem tady více rad, které promyslim a zjišťuji. Zkoušíme ten bactoral a dal uvidíme... takže bych tuto diskusi ukončila..nechci se tady s nikým dohadovat...je mi jasne, ze každý na to má jiný nazor..

kikus16
autor
5. led 2022

Děkuji všem 🙂

tahejhula
5. led 2022

@kikus16 je naprosto ve vaší rodičovské kompetenci, co se s vaším dítětem dělat bude nebo ne. Nenech se rozhodit. 😉

simix22
5. led 2022

@kikus16 můj syn byl loni nemocný minimálně..sak neměl být z čeho vše zavřené děti mimo kolektiv to snad nebyl nemocný nik..kromě covidu 🙄
Jinak první rok školky před dvěma lety měl mandly dobrou..loni v pohodě a tenhle předškolní rok je to masakr od září..mandle po těch infektech tak velká, že skoro nemůže dýchat pusou..zelená rýma léčena přes dva ATB, kapky atd..děs běs..špatně mluví některé hlásky jak mluví přes nos..za nás rozhodně vyndat kým ještě netlačí na uši 🙏termín máme únor..dva týdny před vynechat školku mi přijde úplně v pohodě..hlavně když říkáš, že ji máš pořád nemocnou tak to je stejně jedno ne ?
Já to radši vyřeším teď než pak ve škole..
Jinak že to sedá na průdušky se říká když se vyndají krční mandle ne nosní.
Ale já doufám že nám to pomůže 🙏
Půjde na nosní.

veronikav31
5. led 2022

@fouskovi já se tedy přidám k těm co by mandle nedala vytahnout,oni jak nosní tak krční rády dorůstají.ja mám ucpaný nos pořád a mandle mám oboje, nečiní mi to problémy.dcera je má zvětšené, odmítla jsem vyndání,nemocná tolik není,od září byla 3 dny doma.ucpany nos není důvod ji nechávat doma

fouskovi
5. led 2022

@veronikav31 to asi záleží i na situaci syn šel furt nemocný každá rýma zasekla v uších a píchání jsem ráda že jsme šli má od té doby klid

fouskovi
5. led 2022

@simix22 nám to hrozně pomohlo a příští týden jdu i s mladším

simix22
5. led 2022

@fouskovi držím palce ať máte pak tak klid. 🙏🙏🙏 Já jako dítě mám vydané i krční i nosní..dva krát trubičky do ucha..já už špatně slyšela a pod ..
Když je možnost pomoct nechápu proč to neudělat navíc když se ukáže že ta mandle je fakt velká a dítě je pořád nemocné..ale u tazatelky to zas tak špatné asi nebude.

Strana
z3