Dcera má ucpaný nos a dýchá pořád pouze ústy

hanule05
8. led 2009

Ahoj všichni, jsem tu poprvé a mám na vás takovou prosbu-dotaz. Malá - 19-ti měsíční dcerka má v noci ucpaný nos a nemůže dýchat a strašně špatně spí. Byly jsme u doktorky a ta vlastně ani neví co Aničce je. Rýmu nemá, jenom má ucpaný nos, doktorka nám napsala nějaký kapky, ale ty se nesmí užívat dlouhodobě - ostatně jako všechny kapky do nosu. Byly jsme i na nosním a tam ji taky nic nezjistili. A další věc, asi jak mívá ucpaný nos, tak si zvykla dýchat pouze ústy, i přestože zrovna ucpaný nos nemá. Dýchá ústy přes den, v noci taky i když má dudlíka, prostě pořád. Četla jsem, že je to celkem problém, že se pak špatně vyvijí horní patro a kdesi cosi. Je to hrůza. Máte některá s tím zkušenosti. Já už si nevím rady, co s tím.

nikkos
8. led 2009

Ahojky, já teda nevím jestli to může být nějaký závažnější problém, ale mám zkušenost s tím, že když máme doma moc sucho (přetopený panelák :-/ ) tak máme přes noc ucpaný nos úplně všichni, až z toho bolí v krku. Nezkoušela jsi změřit doma vlhkost? Třeba by nějaký zvlhčovač pomohl. Nevímjak dlouho Vás to trápí, ale hlavně ty zimy jsou na tohle hrozný ☹

hanule05
autor
8. led 2009

ahoj, suchý vzduch doma asi máme. Loni v zimě jsme používali zvlhčovač, ale teď ho zatím nepoužíváme, protože čekáme na nějaké náhradní díly. Dávám aspoň misku s vodou na radiátor a mokré plínky přes postýlku, než nám dodají ty díly do zvlhčovače. Zkusím se s doktrorkou domluvit, aby Aničce udělala testy na alergie. Ale někde jsem četla, že u takhle malých dětí se testy na alergie nedělají, tak nevím.

konoupek
9. led 2009

Ahoj Hanule,
tak naše malá má přesně to samé už asi skoro měsíc.Rýmu,jako takovou nemá z nosu jí neteče a neodsajem taky nic.V noci je to hrůza,pže jí v tom nosánku hrozně chrčí.Byly jsme asi před 14-ti dny u dr. a napsala nám Pamykoin kapky do nosu,ale po prvním kapnutí začalala kuckat a vyplazovat jazyk,asi,jak jí to steče do krčku,tak to mám nějakou blbou chut,nebo jí to dráždí,nebo co já vím .Ještě párkrát jsme to do ní násilím dostali,ale měli jsme je kapat 5x denně a prostě to je bez šance.Nejsem schopná jí to kapnout,pže kolem sebe kope,mlátí ručičkama ,vzpírá se,tak jsem to vzdala.Dr.jem volala,že to do ní prostě nenarvu,čemuž se hrozně divila,že to ještě neslyšela a říkala,že máme zkoušet aspon prokapat Libenarem.Stříkám jí tam Vincentku ta jí vůbec nevadí,ale zlepšení vůbec žádný ☹ .Příští týden se za ní chystám znovu,at s tím něco provede,nebo nás někam pošle.Má to od té doby co jsme byli všichni nachlazený a nějak se jí to v tom nosánku prostě zarazilo.Nikdy před tím to neměla,vždycky byla klasická rýma,takže taky nevím co ted s tím.Kdyby jste přišli na něco co zabírá,tak dej vědět 😉

hanule05
autor
9. led 2009

Ahoj Konoupku,
možná, že tvoje holčička má zadní rýmu, to by mohly vyřešit nějaký kapky. My máme vyzkoušenou Vincentku, ta Aničce uleví na chvilku. Pak jsem taky koupila Stérimar, to je mořská voda s manganem pro alergickou rýmu, ta taky pomůže na chvíli a pak ještě máme Otrivin čistící nosní sprej s mořskou solí, ten nepomůže skoro vůbec. Libenar kapeme skoro od narození pro zvlhčení nosánku, ten taky moc nepomůže, ale aspoň si říkám, že se trochu zvlaží sliznice. V týdnu musíme k doktorce, protože se malý k tomu přidal kašel, jde slyšet, že je zahleněná. Dávám ji kapky Sinecod, ty jsou na suchý a dráždivý kašel a Aničce moc nepomáhají, asi má vlhký kašel. Abych pravdu řekla nevím jaký je rozdíl mezi dráždivým a vlhkým kašlem. Taky si dělám starosti kvůli tomu dýchání ústy. Áňa dejchá pouze pusinkou a to je blbý hlavně když jsme venku, když je taková zima. Taky jsem četla, že je to dost problém, že se špatně vyvijí horní patro, protože jak má otevřenou pusu, tak jazyk netlačí na patro a to je problém. Kolikrát jsem si říkala, že jí snad pusu zalepím izolepou 😒 .

Pokud tě doktorka pošle na nosní, tak se připrav na to, že je to dost drastický. My tam byly taky a byla to hrůza. Nejdřiv Aničce prošťourla nosní dírky takovou tyčinou a pak strčila ruku do pusy, aby nahmatala nosní mandli. Malá řvala jako blázen a pak zvracela krev. Prý je to normální mi říkala doktorka. A stejně nám nijak nepomohla.

Už jsem kvůli tomu nosu a dejchání pusinou úplně zoufalá.

Doufám, že vám doktorka pomůže a Deniska bude mít nosánek v pohodě.
Ahoj

konoupek
9. led 2009

Hanule,to je blbý,že malá dýchá pusenkou,pže v tomhle počasí je fo fakt o zdraví.Vidím,že máte taky vyzkoušený kde co,no mě kamarádka ještě poradila homeopatika,tak jsem dnes poslala přítele,aby je koupil,bohužel je neměli,ale prý je zkusí sehnat a v úterý si máme zavolat co a jak.Jsou to nějaké čtvery homeopatika ,které se smíchají dohromady od každého po deseti kuličkách a dává se jedna lžička denně.
Teda to mě vůbec nestraš s tím nosním...hrůza 😔 .To bych tam řvala s ní 😢 .Anička si musela vytrpět,kdyby to aspon k něčemu bylo,že.Jo jo Deniska má asi tu zadní rýmu,ale jak se jí zbavit to nevím.
Tak holky,hl.at to nějak vyřešíte,Anička asi bude marodná trošku,jak tak čtu,snad to bude brzo dobrý.

Suchý kašel je podle mě ten,když neslyšíš takové to hrboucení a nic nevykašlává,prostě je to takové na sucho a vlhký právě s těma hlenama,nebo jak to napsat.Tak si to aspon myslím 😕 .Mukosolvan je třeba na vlhký kašel a Stoptusin na suchý,doufám,že jsem to nepopletla.

Doktoři kolirát houby pomůžou,honí člověka od čerta k dáblu.Spoustu věcí si hledám i přes net,nebo čerpám zkušenosti od známých.
Tak se držtě holky zatím páček