Dítě s neustálou rýmou a pokašláváním. Někdo stejně? Co se dá dělat?

calvac
8. pro 2021

Holky, máte některá stejný problém? Syn začal v září chodit do školky. Od té doby je více doma než ve školce. Rýmu už má po šesté od září. Co rýma, to se jí hůře zbavuje. Tato rýma trvá již měsíc a nelepší se. K tomu občas odkaslava. Měl Pamycon, Prospan, Fenistil, Sterimar s mědi, věčně nám jede zvlhčovač. Já už nevím. Rýma je bílá, chvilkami nazelenalá. Co se dá dělat? Máte to některá stejně?

anabel321
8. pro 2021

U nás to stejné, nakonec zjistili na ORL že má zvětšené nosní mandle

te_reza
8. pro 2021

První rok ty děti nemocné bývají. Jinak je ve hře velká nosní mandle a alergie, pokud rýma není pořád zelená.

calvac
autor
8. pro 2021

@anabel321 No, toho se obávám.

calvac
autor
8. pro 2021

@te_reza právě že on v průběhu dne občas vysmrka zelené. V průběhu každého dne.

martiniquest
8. pro 2021

Syn chodi do skolky treti rok a co se deje letos,to je masakr. Doma je vic nez ve skolce. Nepomaha nic. Je to dan za ty za*rane lockdowny. To ti rekne kazdy rozumny pediatr. Kolem me vsechny deti jedou uplne stejne blues a taky chodi do skolky druhý či třetí rok.

calvac
autor
8. pro 2021

@martiniquest Jj, je to smutné. Já jen nemůžu uvěřit, že má fakt tu rýmu prostě pořád. Nejde se jí zbavit.

te_reza
8. pro 2021

@calvac holka měla rýmu zelenou květen-červenec a to si nedělám prd*l. Prostě se během dne několikrát vysmrkala a bylo to zelený. Pomohli ji až kortikoidy do nosu. Teď je od října taky v podstatě pořád zahlenena.

fouskovi
8. pro 2021

@calvac to je úplně normální je první rok ve školce syn to více promarodil než chodil často rýma a píchání oušek nakonec ve 4 letech odstranění nosní mandle a rýma už je trochu hodně pomáhá inhalátor

calvac
autor
8. pro 2021

@te_reza No, je to na prd. Opravdu. Je fakt, že do září jsem tohle u něj neznala, od září je to hnus.

bauskka
8. pro 2021

@calvac dcera od začátku září taky furt rýma a kašel. Zajdete si na ORL. Nám nezabíralo vůbec nic a na ORL nám dala na rýmu nějaké ATB kapky, které jsou do očí a ty zabraly téměř okamžitě. Na kašel jsme dostali sirup na alergii a taky zabíral. Pak nám doktorka ještě dělala vyšetření na reflux a ten se prokázal a může se díky tomu častěji vracet rýma a kašel.

calvac
autor
8. pro 2021

@bauskka jak probíhalo vyšetření na reflux, prosím??

bauskka
8. pro 2021

@calvac strčila do nosanku hadičku, kterou se podívala až na hlasivky. Bylo to strašně rychle a malá ani nepipla.

calvac
autor
8. pro 2021

@bauskka aha, takže ambulantně. A kde to dělali? Na ORL?

zrzeckas
8. pro 2021

@martiniquest nevim, jake to je u vas..... Ale u nas se to zlepsilo jakmile nastal prisny zakaz jakekoli rymy ( a dalsich priznaku pocinajici nemoci) + zvykly si deti na topeni (me velke topeni, pretopeni dela taky zle a mam z toho hned rymu).....
@calvac u vas, kdyz to trva takhle dlouho, bych se domluvila s Dr na vysetreni jestli to uz neco neni.

bauskka
8. pro 2021

@calvac ani ambulantně na ORL

pampeliska1313
8. pro 2021

Teď mi doktorka doporučovala na takovou tu tekoucí rýmu co hrozí, že skončí na průduškách a kašli doporučovala olejovej zábal na deset minut třikrát denně.

martiniquest
8. pro 2021

@zrzeckas Nase ucitelka nas s tim pomerne dost buzeruje (presto nemocnost neklesla) a nemyslim si, ze je to dobre Deti se promorit musi, jinak si imunitu neziskaji.

jipe
8. pro 2021

výtěry dr.dělala? nebo crp? u nás se nakonec ukázal v krku streptokok a v nose pneumokok (sem tam zelená rýma a kašel, jedno dítě trochu, druhé hodně), mandli má teda starší taky zvětšenou, ale naposled na orl naznali, že na trhání to není (musí se vyšetřit i ve stavu, kdy je dítě zcela zdravé)

calvac
autor
8. pro 2021

@jipe crp nedělala, výtěr z krku vyšel v pohodě - běžná mikroflóra. Z nosu výtěr nedělala.

zrzeckas
8. pro 2021

@martiniquest tady to jaks taks braly nez se objevil pripad covidu na skole... Skolka a skola patri pod jednu reditelkou, ale budovy jsou zvlast
Jinak kamaradky dcera (jina MŠ) ma zakaz do konce roku, protoze kvuli tem, co tam chodili trochu nemocni, usopleni atd tak byla furt doma a na antibiotikach, tak aby nabrala poradne imunitu tak nesmi do skolky....

calvac
autor
9. pro 2021

@calvac děkuji všem za reakce.

ada22
9. pro 2021

Jestli je nudle zelená, tak by to chtělo silnější kapky. Jinak první rok školky byla víc doma než ve školce. Na orl mi řekli, že si tím musí projít. U starší to bylo tragické ještě v první třídě . Teď ve čtvrté je to již dobré.

calvac
autor
9. pro 2021

@ada22 a ony jsou silnější kapky než Pamycon? Jinak já se desim, protože starší kluk je takto nemocný od tří let, dnes je mu 11 a je to spíše horší než lepší.