Zadní rýma miminka déle jak 2 měsíce. Jak jste to řešily?

martinasttb
11. črc 2023

Milé maminky, pokud tady najdu některou,která má-měla stejný problém, budu ráda. Syn je od 2 týdnů plně na UM. Od 3 tydnu má však bez přestávky zadní rýmu. Vyzkoušeli jsme snad už opravdu vše co se dalo. Ze začátku nám doktorka dala pamycon, který rýmu spustil- odsávali jsme. Poté rýma ustoupila( nic se nedalo už odsát) ale zadní zůstala. Vyzkoušena mořská voda, vincentka, libenar...nic nezabírá. Nejvíc chrčí v noci a k ránu. Občas když si ublinkne tak i hleny. Momentálně je synovy 3,5 měsíce, tudíž jedeme se zadni rymou bez prestavky skoro 3 mesice. Máte nektera podobnou zkusenost a jak jste resili? Popripade co to zpusobovalo?

merope
11. črc 2023

Zkoušela doktorka CRP? U nás jsme skončili na antibiotikách (říkala, že to klidně může být i z porodnice - byl dlouho na neonatologii).

zmrzlinka
11. črc 2023

@martinasttb na ORL Vás lékařka neposlala?

lucina90
11. črc 2023

Asi hlubší problém..a co ještě zkusit inhalaci?

lenerka1
11. črc 2023

Nemusí to být rýma, ale pouze důsledek refluxu. Jak se vrací mlíčko, zatéká i do dutin, kde dráždí sliznice a ty reagují zvýšenou sekreci, takže miminko různé hrčí, chrčí, kýchá.

xxx3d
12. črc 2023

@martinasttb a tu zadní rýmu mu zjistila pediatra?
takový ty věci, které můžeš udělat sama, předpokládám už děláš, jako vyvýšené ležení, zvlhčování vzduchu, zvlhčovat sliznici (quixx od narození nebo sterimar), odsávat, možná bych tedy zvolila "jemnější" způsob, než odsávačku s připojením na vysavač (kvůli možnému nežádoucímu podráždění sliznice v nosíku)
a plus bych asi vyrazila na orl, s žádankou od pediatry nejlépe
podle mě jde o to, že když se nosík čistí, tou mořskou vodou, tak ta barva se mění z průhledné, bílé na žlutozenenou, zelenou
takže mě třeba napadlo, jestli neměl ještě nějaké další příznaky, že se mu hned daly atb kapky... nebo jestli to třeba nesouvisí s výběrem UM
jinak způsobovat tohle může i alergie, takže zase, žádanka od pediatry

miryp
12. črc 2023

U syna potravinové alergie.