Očkování při rýmě. Ano či ne?

martinasttb
6. čer 2023

Syn má již více jak měsíc rýmu. Začalo to zadní rýmou,která se spustila po mořské vodě. Odsávala jsem žlutozelenou rýmu, na kterou dostal Pamycon. Po cca týdnu byl bez rýmy a za dalších pár dní se mu to vrátilo zas...opět žlutozelená rýma a opět Pamycon. Výťery z nosu negativní. Nyní po necelém týdnu od vyléčení opět zadní rýma (chrčí jako by měl plný nosík ale nemá). Za pár dnů nás čeká první očkování a nejsem si jistá jestli ho mám nechat nebo to posunout. Doktorka tvrdí, že rýma nevadí ale já si jistá nejsem.

ivkasolavova
6. čer 2023

Já si myslím že by se očkovat neměl ,nás tedy doktorka neočkuje jen když jsme zdraví 🙂

mama_mila
6. čer 2023

Já neočkuju, jakmile je doma někdo (kdokoliv) nemocný, ani hned po nemoci, ať už je to rýma nebo cokoliv jiného

lencaa11
6. čer 2023

@martinasttb ne nedala bych očkovat ani s rýmou až bude dítě zdravé

gdpr
6. čer 2023

Nasa dr vyzaduje 2tyzdne aby deti boli uplne zdrave pred ockovanim.

me_druhe_ja
6. čer 2023

Ja jsem při rýmě ockovala a OK. Ale byl to už vždy konec rýmy, kdy už byli OK, jen trochu teklo z nosu.

martulka88
6. čer 2023

@martinasttb Jakmile není syn zcela ok, neočkujeme. Takže ani při rýmě. A vždy mu dávám alespoň týden, aby byl bez příznaků.

miryp
6. čer 2023

Pokud je pediatr příčetný, pak očkování sám odloží, protože očkovat se má pouze zdravé dítko, které navíc minimálně 2 týdny před neprošlo žádným infektem. Pokud pediatr honí jen tabulky a je mu zdraví dítka při očku jedno, postavila bych se za své dítě sama a očkování odložila, protože na to, aby se tělo dokázalo správně vypořádat s tím koktejlem ve vakcíně, potřebuje mít jeho tělo dostatek sil. Když mělo naše dítě rýmu v době přeočkování, odsouvala jsem o měsíc. Pokud bralo antibiotika, posouvala jsem o 3 měsíce, pokud mělo "covid"/neštovice, odkládala jsem o půl roku. Pro mě je důležité, aby dítko přečkalo očkování ve zdraví. Sama mám díky očku doživotní následky, takže to u dětí nebudu podceňovat.

ninive211
6. čer 2023

Oblíbený kec pediatři, že "rýma nevadi". Nesmysl. Pokud dítě nepustí ani s rýmou do školky (natož se zelenou, léčenou Pamyconem, což je antibiotikum, sice lokální, ale antibiotikum), tak prostě prodělalo infekci a mělo by se očkovat ideálně až 14 dní poté (pokud dříve, tak prostě i tak až v případě, že není žádná známka infekce).

jana_zofie
6. čer 2023

Nas doktorka pri ryme ockuje. Ale pri klasicke tekouci cire ryme. Pri vetsim zahleneni nebo zlute/zelene ryme odsouvame. Navrhuje to dokonce sama, takze s tim nikdy nebyl problem.
Takze jestli ten popis u vas chapu spravne, tak odlozit.

rebe
6. čer 2023

Dítě musí být před očkováním 14 dní zcela zdravé. Pokud někdo tvrdí, že "rýma nevadí", tak tím zároveň říká, že dítě s rýmou je zcela zdravé. Nejspíš sama na svém dítěti vidíš, jak moc tomu můžeš věřit. Poslechni sebe, protože rozhoduješ jen a pouze ty, bez tvého souhlasu ho naočkovat nesmí.