Dvoutýdenní chlapeček má zácpu, máte osvědčený fígl?

nikolazavorova
6. črc 2015

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli nemáte nějakou radu. Trápí nás kadění, tlačíme ze všech sil ale moc nám to nejde. Pravidelně kojím tak jestli nemáte nějakou radu ohledně jídelníčku jestli by to nepomohlo. Jinak s nožičkama cvičíme, bříško masírujeme, proběhla i teplá plína na bříško. Ráda bych se dozvěděla nějaký osvědčený fígl, který by pomohl aby sme předcházeli těmto problémům, pokud nějaký existuje. Děkuji 🙂

princina
6. črc 2015

@nikolazavorova pokud je miminko plně kojené, nemusí kadit až 10dní. U nás tomu za začátku bylo taky tak... Pokud se jedná o prdíky, uslyšíte mnoho rad,každý doporučí něco jiného,jiný přípravek... Mě se osvědčilo pravidelně cvičit nožkama,pokládat na bříško a doplnit homeopatii. Na každého bude fungovat něco jiného.Bohužel, chce to čas ;)

martinkamoj
6. črc 2015

Zkuste koupit v lékárně fenyklový čaj, který budete pít vy a miminko ho dostane do tělíčka přes mlíčko, malý nebude mít problém ani s prdíkama ani zácpou, ba naopak .. A možná bude mít menší účinek čaj i na vás.. 🙂 Vyzkoušené 😉

nikolazavorova
autor
6. črc 2015

@martinkamoj děkuji moc hned zítra ho koupím

ivca_ch
6. črc 2015

My tedy prděli a kadili jen pomocí rektální rourky. První tři měsíce byly očistec. Hodně nám pomohli také probiotika v kapsličkách a Espumisan (na případné prdíky).

gabi_k
6. črc 2015

Co se tyce cajiku pro maminku, tak nejlepsi je koupit rovnou semínka fenyklu, anýzu a kmínu a toto zalít horkou vodou. Dají se koupit jako koření v Globusu, nebol v některých lékárnách větší balení fenyklu.
Toto zabralo pouze na menší množství prdíků u miminka ale na kakání taky používáme rourku a nebýt toho, tak mu asi vypadnou oči z důlků 🙂 Takže za mě rozhodně rourka! Diskuze o návykovosti tady je někde taky ale ničeho se nebojte, dříve nebo později začne kakat sám ;)

alma13277
6. črc 2015

U nás vedl nahřátý polštářek s třešňovými peckami. Nechat nahřát v mikrovlnce a položit přes oblečení na bříško. Plně kojené mimi skutečně nemusí mít stolici až 10 dní a je to v pořádku. Držím palce.

nikolazavorova
autor
7. črc 2015

On kaká sám a několikrát denně ale bohužel se u toho hrozně trápí, vždy dlouho tlačí a pláče.