Ekzém u 8měsíční holčičky. Máte zkušenost s Weledou?

petra324
4. čer 2020

Dobrý den, má někdo zkušenosti s přípravky od značky Weleda na ekzém?

squezy
4. čer 2020

@petra324 S ekzemem ne, ale welledu jsme používali a spokojenost. Zkus však na ekzem i modrou indulonu. Ja k tomu byla hodně skeptická, smrdi mi to, ale v zimě měl syn na těle sucha místa z toho sucheho vzduchu, mazala jsem s každým prebalovanim a ne tak často jsme koupali (denně jsme utreli prdku) a do tydne po ekzemu nebyla ani památka ;)

petra324
autor
4. čer 2020

@squezy Dobře a moc dekuji😊

squezy
4. čer 2020

@petra324 Nemáš zač. Tak jako tak se zeptej pediatra, my mazali suchy ekzem. Kdybyste měli neco "namokvavyho", tak bych to mastnym nemazala

aneta15
4. čer 2020

@petra324 mě se hodně osvědčila kosmetika Radioxar.

miba10
4. čer 2020

@petra324 pokud je to opravdu exem tak bych nedávala ani tu Weledu. Používáme jedině buď A-derma nebo Uriage Xemose. Výsledky jsou super.

jaja01k
4. čer 2020

@petra324 Ono to chce vyzkoušet, každému vyhovuje něco jiného. Weledu používám ráda pro sebe i děti, ale zrovna třeba tělové mléko pro miminka s atopickou pokožkou mi na ekzém vadí.
Záleží, jestli jde o suchý ekzém nebo mokvající. Pokud to mokvá, je potřeba to nejdřív vysušit. Na to funguje dobře třeba sudocrem (i když složením není nic moc, samá chemie) nebo zinková mast (koupí se v lékárně za pár korun). No a pak na ten suchý ekzém, to chce zkoušet, co vám sedne. Mým dětem třeba pomáhalo na ekzém dětské tělové máslo od Purity vision.

petulles
4. čer 2020

Já používám Weledu do koupele a mast na zadeček. Nebo dávám do koupele, když se ji zase objeví ekzém Linolu - olejíček, ten mi doporučil kožní 🙂 A klasická modrá nebo červená Indulona udělá více užitku, než drahá kosmetika 🙂

ivis_b
4. čer 2020

Welledu bych na ekzem stopro nedavala, obsahuje mesicek a na nej dost deti reaguje. Pokud ma ekzem, kup kosmetiku specialne pro atopiky, bez zbytecnych alergenu, bez parfemace.