Hemangiom na rtu. Máte s tím někdo zkušenost?

misa.cekatelka
23. črc 2009

Máte někdo s hemangiomem nějakou zkušenost?Naše malá ho má od narození na rtíku-jakoby na tom sosáčku.nejdřív jsme mysleli,že to má od sání.teď nás poslala doktorka do nemocnice na kožní a tam mi řekli,že když se to začne zvětšovat,budeme muset na plastiku a terezce zůstane jizva(a prý se to stejně může udělat znovu).Vůbec mi nepřijde,že to jde vidět,má tem jen takové červené tečky a je možnost,že to zmizí.Problém pro mě je poznat,že se zvětšuje.Jsem s ní každou minutu a doteď mi nepřišlo,že by to šlo nějak vidět.

kalina
23. črc 2009

Druhá dcera mela hemangiom na spodním rtu a do roka nam zmizel 🙂

misa.cekatelka
autor
24. črc 2009

taky doufám,že zmizí.nechápu,proč takhle straší.je to pár červených tečiček na horním rtu.

milik75
26. črc 2009

Ahoj, muj 2 lety syn ma velky hemangiom (asi 1cm) na boku bricha. Kdyz se narodil, mel tam jen tecky a bylo to ploche a do 3 mesicu mu to hodne narostlo a vypoulilo se, ale plastiku u batolete lekari naprosto vyloucili. Chodime s tim na kontrolu 2x do roka do Vinohrad a tam nas stale dokola ujistuji, ze vetsina hemangiomu ze zacatku roste, ale pak do 1-2 roka zmizi, nebo v nasem pripade az do 5-6 let, protoze ho mame velky. Jinak bychom museli na vyriznuti , ale az v predskol. veku. Bohuzel do roka se u nas s tim nic nedelo, ale ted ve 2 letech konecne pozorujeme, ze to velmi pomalunku ale jiste mizne. Hemangiom je nezhoubny nador, kde je kuze tak ztencene, ze na povrch vystupuji krev. kalipary. Pry az 95% hemangiomu casem zmizi a je potreba jen na ne davat pozor, aby se dite neskrablo. Jinak nesvedi, neboli nic takove. Moji kamosky syn mel po narozeni dokonce 2 hemangiomy a po roce jeden zmizel uplne a druhy vetsi se mu uz taky pomalu vstrebava a ted jsou klukovi 3 roky.

andy80
26. črc 2009

Ahojky, Jiřík (4 roky) má dva hemangiony na hrudníku a jeden na zádech. Chodili jsme s tím na sledování na kožní do Motola, byli jsme i na onkologii na rentgenu vnitřních orgánů a vše v pohodě. Prý to nic není a samo to zmizí během několika let. Taky je máme velké. Nám už blednou a počítám do roka jsou pryč. Anežka (1 rok) ho má na prostředníčku pravé ruky a trošku jí od narození povyrostl, ale s tou nás ani nikam neposílali, že prý to brzo zmizí.

karibari
1. říj 2009

Ahojky,

taky mame hemangiom na hornim rtu a poradnej. Uz neroste a pomalu zacina prošedávat a neni tak nalitej. Chodime s tim obcas na kozni, delali nam ultrazvuk vnitrnich organu i toho hemangiomu, pro pripad ze by rostl jeste vic a zacal prekazet a bylo treba s nim neco delat. Pry to opravdu zmizi... Vy ho mate malinkej, ten bude pryc brzo, urcite to neni na operaci, nam to bude trvat o dost dyl (v radu let).