Horečky bez ostatních příznaků. Co by to mohlo být?

nagojka
23. bře 2023

Ahoj mamči..potřebuji asi poradit...syn má od úterního odpoledne horečky...začalo to tím že spinkal dopoledne v kočárku...když se vzbudil z ničeho nic měl 38,7...dali sme sirup.skoncilo to na zvýšené 37,5 celé odpoledne.vecer teplota vystoupala až na 39,5.Dala sem na noc paralen čípek ten mu vždycky zabere rychle a krásné se po něm vyspi...Ráno po probuzení 38,5.dala sem další čípek a pak celý den bez teploty.dneska ráno po probuzení 37,5.rikam si paráda ..no a pred obědem už opět 38,2...teď má 37,6.co by to mohlo být?tři dny takové teploty ale ostatní příznaky žádné.zadna rýma,žádný kašel dítě je veselé hraje si zlobí dělá lumpárny...doktor teď ordinuje chtěla sem letět na pohotovost aby mu změřili crp.zase si říkám že kdyby měl nakej zánět teplota by nešla srazit a určitě by nebyl takhle happy..každopádně zítra už máme za našeho pediatra záskok tak tam určitě skočím..děkuji za zkušenosti nebo nějaké nápady co by se v něm mohlo tlouct.jeste nám chybej poslední stoličky Ale zubů prý takhle vysoké teploty nejsou a určitě ne víc jak tři dny..

gruyerre
23. bře 2023

@nagojka určitě bych po naší zkušenosti pádila na pohotovost se vzorkem moči

sanyy22
23. bře 2023

@nagojka třeba syn jak mu rošty špičáky tak měl teplotu skoro 40°, a i Dr dělal crp test a vyšel v pořádku. Tak říkal že taková teplota u zubů být může.
Ale třeba měl teplotu 4 dny 39.6° a 5 den se osypal a byla to 6 nemoc.

martt
23. bře 2023

@nagojka Syn u zubu měl vysoké horečky, ale trvali max tri dny. Mladšímu synovi takhle kolísali teploty u zánětu močového měchýře. Zítra bych pro jistotu navštívila lékaře.

nagojka
autor
23. bře 2023

@martt nemel by třeba problém s curanim kdyby to byl zánět močového měchýře?zítra k lékaři už každopádně dojdeme...díky za typ to by mě nenapadlo..srovnám zánět semnou jak když sem ho měla tak sem si myslela že se bolesti zlbaznim pro curani

nagojka
autor
23. bře 2023

@sanyy22 o 6 nemoci jsem už taky uvažovala tak uvidíme no...opravdu krom těch teplot mu není nic...a zatím nikde ani pupínek..dneska je to třetí den...teploty pořád kolísají nahoru a dolu

daasqua
23. bře 2023

Dcera to měla podobné před 2 týdny, byla normálně fit a najednou večer horečka 39, druhý den celkem dobrý, ale večer opět přes 38, takhle to bylo 5 dní, žádná rýma nebo kašel. No a teď má neštovice. Prý jak je ten virus už v těle, tak může toto způsobovat.

nagojka
autor
23. bře 2023

@daasqua ty jo...to snad ne🙈🙈🙈nebyli ve styku s nikým kdo by je měl🤔🤔🤔ale vlastně možná lepší aby si to odbyl ted než to potom chytit v létě nebo před dovolenou...no uvidíme hrozně mě to ničí...

martt
23. bře 2023

@nagojka Pres den byl právě v pohodě v noci trochu víc pobrekaval , ale to jsem si myslela ze ma od zubu nebo od té horečky.

dard
23. bře 2023

Já mám děti starší, ale několikadenní horečky bez dalších příznaků měly na podzim. Po pár dnech teploty zmizely a přišek kašel trochu rýma. Prý řádila nějaká viróza s těmito příznaky.
Jestli je jinak veselý, tak za mě to na pohotovost určitě není. Já teda, když měly děti horečky (do těch 39.5) a jinak byly ok, tak jsem nedávala ani nic na snížení. Pokud byly schopné usnout a vyspat se. Teď dávám, jak se cítí - někdy se paradoxně při 37.5 cítí mnohem hůř než při vyšší teplotě. Ale je fakt, že na horečky nikdy moc netrpěly. Hlavně hlídat, ať dost pije.
Pro klid duše bych zítra zašla či aspoň zavolala doktorovi. Navíc před víkendem..

nagojka
autor
23. bře 2023

@dard no právě před víkendem..nás doktor jede na nějaký kongres ale má za sebe zástup tak tam ráno určitě zavolám a dojdem..teď se mi zdá že začíná taky trochu pochrochtavat ale rýmu žádnou nemá zatím...díky tomu že je jinak v pohodě a veselí jsem na pohotovost nejela...děkuji za zkusenost

lehe
23. bře 2023

Syn měl taky asi před dvěma týdny 5 dní teplotu přes 38 a nic k tomu. Až když přestala teplota, přišla lehce rýma a kašel, nic hrozného. U doktora jsem 4. den pro jistotu byla a nic nenašel, že akorát lehce zarudly krk, takže viróza. Ale mohla by to být i ta šestá nemoc, tam by se osypal až po skončení teplot, ty bývají většinou 3, max 4 dny a pak přijde teprve vyrážka.

nagojka
autor
23. bře 2023

@lehe ach jo...debilni vyrozy..ještě to není ani 14 dní co dobral antibiotika...🥺🥺🥺

ajja87
23. bře 2023

U nás to byl vždycky mocak, mam sice holcicky, ale u obou jsem to takhle měla. A nikdy právě vubec neplakaly, ze by je ro bolelo nebo takze bycj to z toho nikdy nepoznala , prostě jen nekolik dní vysoky teploty.

lentilkah
23. bře 2023

Syn uz to mel takhle nekolikrat. 2-3 dny horecka a nic k tomu.

palja
24. bře 2023

@nagojka může to být klidně i ta 6 nemoc. Moje obě dcery to měly jako mimina v 6 měsících, jsou 4 dny horečky, pak další den začne vyrážka která se přelije přes celé tělo.
Nebyl v kočárku moc navlečeny? Ten den už bylo horko, mohl by mít i úpal z horka, to mohou být taky vysoké horečky pár dní.
Infekce močových cest nemusí pálit, ani být krev v moči, dceru jen trochu bolelo břicho, dr udělala moč jen orientace a nevěděla co jí je, poslala nás do nemocnice a tam udělali moč plus bacter, tam se to už pěkně začalo množit a na ultrazvuku měla i změny na ledvine, takže infekce postoupila i na tu ledvinu. A to měla taky horečky 3 dny a bolest břicha.
Takže to může být cokoliv. Dnes bych zašla k dr se vzorkem moči.

dyechampion
25. bře 2023

@nagojka nejak tak se choval u nas Steptokok - teplota byla nahore a dolu stridave asi 10 dni, testy na steptokoka mel negativni, ale ja pozitivni, takze doktor nasadil penicilin pro dite (i ja dostala od sve doktorky) a po 2 dnech uz to bylo dobry

sedmiteckas
5. dub 2023

Dcera (13 měs) teplotuje/horeckuje už od pondělního odpoledne, vůbec tohle u ní zatím neznám, dnes jsem s ní byla u doktorky, crp v pořádku, moč a výtěr z krku zatím nevím. Teď jsem naměřila 39. Srážím čípkama nurofen.