icon

Hysterický pláč a problémy s dýcháním u kojence. Máte zkušenost?

denisazn
4. kvě 2025

Zdravím maminky, už nevím kudy kam, tak zkouším sílu internetu , jestli si někdo neprochází/neprošel tím samým. Dcera 10 týdnů mi od jejího druhého týdne neustále pláče, ale hystericky, skoro celý den. Jde to až do zčervenání a kolikrát ji musím fouknout do pusy, aby se nadechla. Je neodložitelná. Dříve to začínalo až navečer, kdy to odpovídalo prdikům. Jenomže později se to začalo protahovat a ona začíná dá se říct po probuzení. Ve zkratce držím dietu skrz podezření na abkm, pediatr nám předepsal i speciální mléko jak s jinak štěpenou KB tak i bez ní. Pláče pořád. Typy na prdiky jsme vyzkoušeli úplně všechny přes espumisan, pupík, nahřívání atd. Zároveň, když byla menší hezky zvedala hlavičku (snažila se past koniky), teď s tím má problém a moc jí to nejde, už ani poloha na tygrika se jí moc nelíbí. Děkuji všem za zkušenosti 🙏.

eli61
•
4. kvě 2025

Co sa tyka toho placu neviem, ale podla tu hlavicku nedviha aj kvoli tomu ze je cela z toho plakania vycerpana, to by som az tak teraz neriesila skor ten plac, lebo jej nieco vadi...nam vzdy ponohol ten tygrik alebo ame jubpoloziki na chrbat a krutili nozickami alebo "bicyklovali" nozkami to pomaka tiez

gbp
•
4. kvě 2025

@denisazn zkusila bych navštívit fyzioterapeuta. může mít nějaké blokády. mě přišla malá taková jako v tenzi, neplakala teda nějak stále, ale nakonec jsme se tam dostaly až kvůli lezení a měla zablokovaný krk.

denisazn
autor
•
4. kvě 2025
@gbp

@denisazn zkusila bych navštívit fyzioterapeuta. může mít nějaké blokády. mě přišla malá taková jako v tenzi, neplakala teda nějak stále, ale nakonec jsme se tam dostaly až kvůli lezení a měla zablokovaný krk.

@gbp Byly jsme na kraniosakrální terapii, blokády zjistili a "odblokovali" , ale nepřijde mi, že by to nějak pomohlo. Mě malá právě v tenzi moc nepřijde.

denisazn
autor
•
4. kvě 2025
@eli61

Co sa tyka toho placu neviem, ale podla tu hlavicku nedviha aj kvoli tomu ze je cela z toho plakania vycerpana, to by som az tak teraz neriesila skor ten plac, lebo jej nieco vadi...nam vzdy ponohol ten tygrik alebo ame jubpoloziki na chrbat a krutili nozickami alebo "bicyklovali" nozkami to pomaka tiez

@eli61 Tygrik nám přestal zabírat a na prdiky opravdu děláme snad vše. Právě i cvičení nozkami

eridom
•
4. kvě 2025

Co ji uvázat do šátku? to je dobré i na prdíky . Vyprazdňuje se normálně? Dáváš jí vit D? Někdo ho nedává a prý to může být i tím ...

palja
•
4. kvě 2025
@denisazn

@eli61 Tygrik nám přestal zabírat a na prdiky opravdu děláme snad vše. Právě i cvičení nozkami

@denisazn já jsem měla obě holky uřvané. Sotva vstaly, tak bylo všechno špatně.
Musela jsem je pořád nosit v ruce. Blokady neměly.

antoinet
•
4. kvě 2025

Prosím vás, kraniosakrální terapie je šarlatánství, ne odborná pomoc, vezměte ji opravdu na neurologii a fyzioterapii.
V tom zoufalství bych začala šátkem plus bílý šum a hned zítra si dala kolečko odborníků. Držím palce, musí to být strašné.

crejzy
•
4. kvě 2025

Znám jednu paní které dcera taky extrémně plakala a chvíli trvalo než zjistili co ji je a byla to cystická fibróza. Můj syn byl taky uplakánek, ve dne v noci,málo spal, stále na ruce, ale hlavičku zvedal.
Tím chci říct, že bych dál s MUDr pátrala co malou trápí.

gbp
•
4. kvě 2025
@denisazn

@gbp Byly jsme na kraniosakrální terapii, blokády zjistili a "odblokovali" , ale nepřijde mi, že by to nějak pomohlo. Mě malá právě v tenzi moc nepřijde.

@denisazn nemusí být v tenzi. může se projevovat jinak. KISS syndrom. vydala bych se spíše na tu fyzioterapii. my teda v Hradci máme vyhlášený stacionář a tam nám pomohli.

levandule_k
•
4. kvě 2025

Vem ji k fyzioterapeutovi a ne na kranio, a to říkám jako někdo, kdo nemá problém s alternativou.

denisazn
autor
•
4. kvě 2025
@antoinet

Prosím vás, kraniosakrální terapie je šarlatánství, ne odborná pomoc, vezměte ji opravdu na neurologii a fyzioterapii.
V tom zoufalství bych začala šátkem plus bílý šum a hned zítra si dala kolečko odborníků. Držím palce, musí to být strašné.

@antoinet Šátek a nosítko jsme zkoušely, pláče i v něm. Na neurologii a fyzio jsme samozřejmě objednaní, ale bohužel jsou dlouhé čekací lhůty i přes naléhání, že je miminko nespokojene, plactive.. upřímně už zkouším cokoliv.

denisazn
autor
•
Autor odpověď smazal
•
denisazn
autor
•
4. kvě 2025
@crejzy

Znám jednu paní které dcera taky extrémně plakala a chvíli trvalo než zjistili co ji je a byla to cystická fibróza. Můj syn byl taky uplakánek, ve dne v noci,málo spal, stále na ruce, ale hlavičku zvedal.
Tím chci říct, že bych dál s MUDr pátrala co malou trápí.

@crejzy určitě, jen mudr s námi zatím jedna tím stylem, že holt některé děti jsou plačtivé, některé klidné.. Nevíte, jaké další příznaky dcera od paní měla?

janule0123
•
4. kvě 2025

@denisazn zažila jsem něco podobnyho s dcerou, pediatra mě rekla, ze musi jeste dozrát … no a začalo to přecházet až jsme začali s prikrmama, ale souvislost s jídlem odmítla- dcera nezvracela obloukem… uprimne 6 nedeli bylo moje nejtěžší období v životě… a celkově se to uklidnilo kolem roku… ale zůstali pravidelný party nad ránem, kdy dve hodiny brečela, nic nepomáhalo … az usnula vyčerpáním .. tyhle party přestali az začala mluvit …

lucieevita
•
10. kvě 2025

@denisazn a pláče i po jídle? Jako třeba do 10 minut, co se napapá? Nebo v klidu usne? A pláče až po probuzení?

denisazn
autor
•
10. kvě 2025
@lucieevita

@denisazn a pláče i po jídle? Jako třeba do 10 minut, co se napapá? Nebo v klidu usne? A pláče až po probuzení?

@lucieevita i občas po jídle. Jen spí díky tomu, že chodím s kočárem 2x denně. A i v něm je kolikrát hystericky plac než usne. Večer na spinkani usina u prsa a při spaní se děsně vrtí. Jen chci podotknout, že máme podezření na abkm a jako příkrm máme nutrilon care. To UM bez bkm nám nechtěla pít:(

zet83
•
10. kvě 2025

Meli jsme velmi podobny problem. Synovi jsou 3m. Ve chvíli, kdy uz plakal od rana jsem sla k detske. Ta nam napsala doporuceni na rehabilitacni do nemocnice, odtud mame poukaz na fyzioterapii. Uz jsme byli 3x na kontrole pro nove cviky, jeste mame 2 pred sebou a kontrola v nemocnici. Kde nam pry predepisi dalsi kolo na fyzioterapii. Sice "Vojtovka" je hrozny cvicit. Ale malicky prakticky uz neplace. Hodne se zlepsil po vsech strankach.

zet83
•
10. kvě 2025

Jeste me napadlo, syn starsi (budou mu v cervnu 2r). Ten mel take strasne boleni. Tam se prislo na to, ze se precpava, tak jsem musela drzet 3 hodiny mezi mlickem. Nestacil travit a porad dokola mu v brisku kvasilo . Po par dnech to bylo dobre.

orangutan123
•
10. kvě 2025

Mrkla bych se i na tichý reflux

lucieevita
•
11. kvě 2025
@denisazn

@lucieevita i občas po jídle. Jen spí díky tomu, že chodím s kočárem 2x denně. A i v něm je kolikrát hystericky plac než usne. Večer na spinkani usina u prsa a při spaní se děsně vrtí. Jen chci podotknout, že máme podezření na abkm a jako příkrm máme nutrilon care. To UM bez bkm nám nechtěla pít:(

@denisazn mohlo by to být i to mlíčko, vy tedy přísně držíte bezlaktozovou dietu? To je také hodně těžké pro začátečníka, držet opravdu přísně. Bude to buď ta alergie, která teda i dospělého umí velmi potrápit. Nebo potom nějaké to zablokování, kde bude třeba odblokování a cvičit. Nenechala bych se u doktorky odbít. Že prostě stále jen pláče a že to není normální. Já mám v dospělosti získanou alergii na lepek a co jsem si do bolestí užila, tak zlatý porod.

denisazn
autor
•
14. kvě 2025
@lucieevita

@denisazn mohlo by to být i to mlíčko, vy tedy přísně držíte bezlaktozovou dietu? To je také hodně těžké pro začátečníka, držet opravdu přísně. Bude to buď ta alergie, která teda i dospělého umí velmi potrápit. Nebo potom nějaké to zablokování, kde bude třeba odblokování a cvičit. Nenechala bych se u doktorky odbít. Že prostě stále jen pláče a že to není normální. Já mám v dospělosti získanou alergii na lepek a co jsem si do bolestí užila, tak zlatý porod.

@lucieevita ano, snažím se aby tam nebyla ani stopa mléka. Teď postupem času, pozoruji, že pláče hlavně kvůli bolestivým prdikum. Jen je to začarovaný kruh. 😑 Na odblokování jsme byly. Ještě nás čeká neuro a osteodynamika. Vše je samozřejmě s cekackou i přes naléhání, že je miminko nespokojené.