Jak snížit teplotu dětí bez dostupných léků?
Ahojte holky
Dcera dostala vcera teploty a ja sem dneska zjistila, ze nikde neni k dostani lek na znizeni teploty (nurofen, brufen, panadol a pod.) Co ted delat? To ma kazdy okrem nas doma zasoby?
@janina228
@mafulin
My sme niekolko krat na pohotovosti s 41 teplotov boli ale nikdy sa tam nic nevyriesilo. Vzdy nas poslali domov a davat sirup kazde 4 hodiny, zabaly a ist rano k nasej doktorke. Takze to uz som vzdala. Ja si akurat ked do troch dni teplota neprejde vzdy davam skontrolovat crp ci netreba antibiotika. A teda atb mala zatial raz. V drtivej vacsine je to viroza.
@janina228 Nerozumíš psanému textu. 😃 To bude jediná odpověď. 😉
@marcicek84
@ninive211
@klokanka31
Holky, klid. Klidně prolévejte vaše děti a miminka sirupy a čípky horem dolem, ať si zvykají, že sebemenší bolest není normální. Je to vaše věc.
Já nedávám ani na bolest, ani po očkování, ani preventivně a nehodlám na tom nic měnit, ani když mi tady budete popisovat všechny chorobopisy vašich ratolestí. Je to moje věc.
Je ale zajímavé, že zrovna některé z vás u covidu šílely ze všeho, z vakcín a testů, jaký je to farma byznys ale podávat u každé bolesti tlumící léky a vypěstovat pořád větší a větší závislost a zvyšovat pak dávky vám přijde normální.
@janina228 no tak vacsinov mala 41 doma. Dala som jej liek a frcali sme. Kym sme tam prisli (cca za 30 minut) a kym nas vzali dnu (cca dalsich 30 minut) tak teplota klesla na 38-39 a divali sa na mna ako na idiota co tam chcem. Maximalne mi ponukli, ze jej spravia kontrolu mocu - to mala vzdy negativne - a poslali nas domov, ze sa mame rano hlasit u obvodaka. Tot moja skusenost s pohotovostou 😏 Na druhu stranu dcera mava tie 40-41 skoro pri kazdej chorobe. Byva chora malo ale intenzivne. Vzdy jej to tak vyleti. Ja som po porode tiez mala 41 horucky. Takze uz to tak neprezivame ako niekto kto to nemava vobec.
@lauriak tak takhle - já bych 41 řešila tak, že bych zavolala na pohotovost. Tam bych jim oznámila, že přijedu na kontrolní crp a že dítěti dávám rovnou lék na snížení teploty (tím bych odfiltrovala případné divné pohledy při opětovném měření teploty na místě pohotovosti). Já bych se bála infekcí..
@barchen A ty se umíš vcítit do svého dítěte, jestli má bolest ještě "normální" nebo už neúnosnou? 🤦♀️ A doufám že ty si taky teda nebereš léky na teplotu a bolest...
@klokanka31 Plácej se do hlavy kolik chceš, já svoje děti znám a jejich nemoci nebo bolest mně neobtěžuje natolik, abych do nich rvala analgetika při sebemenším problému.
Co a kdy beru nebo neberu je výhradně moje věc, pokud těmito dotazy potřebuješ obhajovat svoje chování, dělat to nemusíš, mne to nezajímá.
@barchen Já nic neobhajuju, jen nechápu tvůj postoj. I lékaři tvrdí, že jak je teplota nad 38 stupňů, tak to chce léky na snížení, a je jedno jestli u dítěte nebo u dospělého.
@janina228 pozri, ked budes v tej situacii tak to tak sprav. Teoreticky uz to mas zmaknute 😂👍 Akurat neviem aky je rozdiel medzi tym ked oznamis do telefonu, ze davas liek a ked im to povies na mieste. 🤷🏼♀️ Pointa je, ze pokial teplota klesne tak oni nemaju co riesit a odkazu ta rano k obvodakovi. Ci ti spravia CRP o 2:00 rano na pohotovosti alebo o 7:00 rano obvodak tam uz taky rozdiel zase neni. Aj tak stihnes maximalne jednu davku antibiotika v tom casovom rozpati.
@klokanka31 Tohle netvrdí všichni lékaři a pokud vím, obecně se doporučuje snižovat teplotu od 38,5 jak u dětí, tak u dospělých a to pouze za předpokladu, že dítě je vyčerpané, malátné nebo jinak viditelně nemocné. A celá tato konverzace se neodvíjela od teploty ale spíš o tom, že léky s paracetamolem nebo ibuprofenumen dávají matky dětem u růstových bolestí zubů nebo svalů, čípky od bolestí dostávají miminka i u bolestí bříška z prdíků a dle mého názoru je to zbytečné, návykové a nebezpečné. Já se tím neřídím, co dělají ostatní, je jejich věc.
@marcicek84 však Pamycon normalne v lékárnách je, zase se lidi akorát straší. A jinak zásoby by měl mít Doma každý.
@barchen Jo, je to každého věc a každého svědomí. Každopádně že nejsou základní léky, to vnímám jako naprostý prů*er.
@klokanka31 Ano, je to špatné, je to spojení několika faktorů. Akorát je to problém ve většině Evropy a důvodem není to, že se všechno z ČR vyváží na UA, jak je tady uvedeno.
@barchen hele ale tady nikdo nerika, ze to potrebuje na prdikx ;) ja taky srazim az nad 38,5, pokud maji vetsi horecku a klidne spi, tak take nechavam i vyssi, sama analgetika nemuzu, jen paralen a i ten paralen jsem mela za deset let dvakrat, pri zanetu prsu, ale operace, zuby -dala jsem vse bez. Ale, ze by to byl prima zazitek, ktery obohatil muj imunitni system, to fakt ne. Proste pokud to dite nevypada dobre, tak je lepsi dat, nez ho jen chovat. Bolest je dobry a dulezity indikator, ale pokud je intenzivni a dlouha, tak prospesna neni. Je to stresovy faktor a je dokazno, ze treba hojeni je pak pomalejsi. S tou teplotou je to stejne. Prazdna lekarnicka me stresuje, protoze nechci zazit ten pocit, ze mam v ruce hadrovou panenku a nemuzu ji pomoci kvuli nejakym debilnimu systemovymu selhani. A uplne zbytecne, utrpeni si v zivote jeste uziji hala bala 🙂
Ďakujem všetkym za rady k dotazu! Dcera už je o moc lepšia a prezili sme na paralene 500, coldrexe junior a zabaloch. S vacsimi demi sa to da zvldnut. Mladsia to nastastie zatial nechytila ale uz mam pre nu nakupene nurofeny. Nikdy by ma nenapadlo, ze budem ako blazon nakupovat niekolko lahviciek nurofenu do zasoby 🤦🏼♀️ Snad sa situacia coskoro zlepsi a budu zakladne lieky zase k dispozicii 🙏
@marge_s O prdikoch ne, ale ostatní věci tady zmiňované byli. Já nezatracuji analgetika jen jsem toho názoru, že se nimi zbytečně plýtvá, diskuze začala tím, že jedno dítě spotřebuje na běžnou nemoc jednu lahvičku sirupu, což mi přijde strašidelné a z mé zkušenosti nemyslitelné.
Když tedy pominu ten komentář, že za nedostatek mohou Ukrajinci 😎
@janina228 to co ty tu pises niesu dobre myslene rady ale snaha mi vytknut co vsetko so svojim dietatom robim zle a ako by si to ty teoreticky robila lepsie. Ja nemam nic proti tomu ked mi niekto dobre poradi aj to privitam ale mat vytku ku kazdej veci co napisem je honenie si vlastneho ega sposobom, ze ked podkopem druheho tak ja budem vyzerat, ze som vyssie 🤷🏼♀️ Ver mi, ze pre svoje deti robim prve posledne a som si ista, ze pri ich chorobe som nikdy nic nezanedbala.
@lauriak to není pravda. Já ti psala co dělat, pokud nemáš sirup, dokonce jsem se snažila i vyhledat přesné dávkování paralenu. Ty jsi pak na někoho reagovala že má dítě 41. Já ti na to napsala, že bych jela na pohotovost pokud by mělo dítě 41. Pak jsem akorát upozornila na to, že v určitých případech je lepší crp dělat co nejdříve možné. Nic zlého v tom nebylo - pouze jsem chtěla poradit, nic jsem hodnotit neměla v plánu a ani nemám.. jsem každopádně ráda, že jsi sirup sehnala a dceři je lépe.
@janina228 hledej si sama,me ty hry na hledani prestaly bavit s covidem a ted vetsinou vsechny ty, co se navazely zalezly,ale pani simpsmova po sto letech vylezla a misto,aby se chytila za nos,ze vse co jsem tehdy tvrdila nebyla konspirace ale pravda,ktera davno vyplula na povrch,tak pokracuje ve svem nesmyslnem tazeni...
@barchen prosim te tvuj pristuj je extrem z opacne strany,ano ma se srazet nad 38 -38,5 ,ale opravdu nevis co je to bolest,kdy to konejseni vszne nestaci...na prdiky nurofen neznam,nikdy jsme nedsvali,ale kdyz se dcery klubalo 6 zubu naraz tak jsem ji musela par dni davat,bo to nebyly prorvany jen noci,ale i cele dny,mozna by i tobe takova zkisenost neskodila,misto abys tady poucovala ostatni na netu jaky mas ci nemas pristup...
@marcicek84 v pohodě, já za nikoho zdroje hledat určitě nebudu.

@marcicek84 pošli zdroj těchto informací. Já když si zadám do google, co šlo na přelomu jara/léta na Ukrajinu ORGANIZOVANĚ z ČR, tak mi to nachází jiné výrobky než sirupy na horečku (že to byly hlavně léky urgentní medicíny a zdravotnický materiál například).. opravdu doufám, že to dohledáš, celkem by bylo mimo kdybys napsala, že už to dohledat nelze nebo to nikde nepsali🙈