Jak vyřešit situaci s vlčákem a synovou alergií?
Dobrý den,nevím jak tuto záležitost vyřešit. Máme pejska už před 10 let. Je to vlčák. Bohužel,teď u syna zjistili, že má alergii na pejsky. Alergolog nám sdělil, že máme pejska dát urychleně pryč aby se nám to nezhoršilo v astma. Máme k tomu dispozice. Bývalý manžel je bohužel astmatik. Já ale nevím kam pejska umístit. Bohužel nemám nikoho se zahradou a nikoho kdo by se o pejska postaral.😥
Nikdo nemohl vědět,, že se tohle stane. Strašně mě to trápí. Přemýšlím nad tím od té doby co jsme to zjistili.😭
Situaci Vám nezavidim. Konecne rozhodnuti bude stejne na Vás, nezávisle na zkušenostech okoli.
Jsem alergik na kocky, mám astma. Na alergologii mi jako mantru opakovali, ze je mám dat pryc. Nikdy jsem to neudelala. Kocky, které s nami ziji v domacnosti 100% toleruji. Dnes mi i cizi vadí malokdy.
Hledat domov pro 10 leteho psa bude obtížné. Ale horsi by to bylo pro samotného pejska.
Já bych zkusila veškeré moznosti, které tu už padly:
Nemazlit (jen dite😉), čistička vzduchu, casto vysávat, větrat, nesmi, kde dite spi, pripadne koupit robota na vysavani.
Myslím, ze to zabere! Takhle velke plemeno s vami nebude dalších 10 let, ale presun do noveho “domova” by prezit nemusel… Hodne stesti a ať se rozhodnete spravne👍🏻
Vycesavate pejska kazdy den? Mate kvalitni cisticku vzduchu? Vysavac, mam doma i pripravky na gauce, matrace, dokonce i na pejska, ktery neutralizuje alergeny.
Pejska pravidelne koupat. Zadne koberce doma.
Muzete dat taky pejska pryc a zjistit, ze se stejne stav syna nezlepsi.
@zlataberta jistěže zvykne. Když jedeš na dovolenou a dáš psa někomu pohlídat, tak tam taky dva týdny nekňučí. My máme psa, samozřejmě, že bych byla z takové situace zoufalá, samozřejmě, že by mi bylo líto psa, na druhou stranu to není ani pro to zvíře katastrofa
Já bych se ještě zkusila podívat na tu alergii a kašel z pohledu psychosomatiky.
No já to mám taky potvrzený z krve...🤔
@suzanna123 Copak pes nemá duši proboha? My kdysi hlídali psa týden, a kňučel a hledal páníčky pořád.
@klokanka31 to víš, že má....jen některým to nevysvětlíš😢
@klokanka31 řekněme, že zdraví dítěte stavím nad duši psa. Samozřejmě, že bych to neudělala bez závažnéhho důvodu a že by to byla poslední možnost, ale tady jinou možnost fakt nevidím
@suzanna123 Tak určitě zdraví na 1.místě, ale chtělo by to zkusit ještě jiné možnosti...
@klokanka31 jaké? Dát pryč dítě? Nebo zjišťovat, jak moc to tomu dítěti škodí? Hádám, že dost, autorka se netváří, že by dala psa pryč, kdyby byla jiná možnost...
Doufám, že tuhle situaci nebudu muset nikdy řešit. Za mě, zdraví člověka má přednost před zvířetem. Tečka. Rozhoď sítě na fb, zkus inzertní weby. Ono není tak nereálné najít mu nový domov, jakkoliv jde o staršího psa. My jsme takhle jako slepí k houslím přišli k psovi - nejdřív že jen hlídání, na dovolenou, pak na rekonstrukci, no a máme ho půl roku, protože oni už ho vlastně mít nemůžou. Tak jen musíš najít ty správné lidi ❤️ Jo a podle toho, co vídám v morčecí skupince na fb, tak si připrav nervy, protože zvíře je pro některé lidi víc než kašlající dítě. Ale věř, že není nereálné najít mu milující domov, jen musíš hledat. A ano, vím, že to je těžké rozhodnutí, ale astma není žádná legrace a nemáš přece v plánu ho uvázat u popelnic. Takže si nic nevyčítej, jen vybírej nové páníčky 🍀
Mám ráda psy, zvířata obecně a myslím si, že pro autorku je to už tak těžká situace.
Věřím, že kdyby byla jiná možnost, tak jí aplikuje. Ale nechtěla bych se teda dočkat dne, kdy se stav syna zhorší, nedej bože třeba pes proběhne v noci k němu do pokoje.. apod.
Kdysi jsem takhle na facu viděla krásně napsaný inzerát, kdy se kocour nesnesl s batoletem - bylo tam něco v tomhle smyslu "Jo, kocoura mám ráda, ale dítě mám radši."
A tak to prostě je 🙂
@suzanna123 Tak na to může přijít jedině cvok 🙈 Ale znám spoustu alergiků co dokážou fungovat i s alergeny.
@klokanka31 to bych se asi snažila, kdyby šlo o mě, ale u dítěte bych toho asi schopná nebyla
teda já jsem neštastná s vámi ! Před rokem jsme po 16 letech utratili fenku, a teď už týden hledáme roční štěně, co jsme hned pořídili. Psa bych rozhodně z domu nedala!
Hledejte způsob jak to vyřešit jinak.
Dcera má ofiko alergii na kočky, máme doma 2 a válí se jí v posteli. Ono opravdu-moje 40cetiletá zkušenost je , že moje zvířata mi nevadí, ale na návštěve pšikám a slzím okamžitě. A mnohem horší bude, když syn nebude stimulován a potká se s alergenem náhodně, bude mít mnohem horší reakce!
Alergie je vnitřní nečistota organismu/ strava, chemie v kosmetice, apod./ A opravdu se dá vyléčit.
Doporučuji nejdříve sehnat dr. celostnímedicíny, homeopata, zásady čínské medicíny.
Bude to dost těžké, změnit návy, ale vyplatí se to. Chcete-li konkrétnější odkazy, dejte vědět.
Kolik roků má syn? Musíte si uvědomit, psychická ztráta pejska, by mohla způsobit ještě větší škody...
Je to alergie vypěstovaná a určitě nemá alergii na srst, ale epitely. Dát psa pryč nepomůže. Trend je, nevyhýbat se alergenu. Pak potká psa a bude se dusit. To radí můj alergolog.
Co se děje? Nevidím žádné příspěvky.
já vás vidím👍
chvíli vidět nebylo, ale už to jde
@mourovatakocka Jenže to je moc těžké😓. Bohužel,jen tak někomu ho dát nechci.😓
Ach jo😥😥
To naprosto chápu. Pro mě by to byla jasná volba, smutná, ale jasná. Můžete zkoušet popsané rady, může přijít zlepšení, ale taky můžete za pár let mlátit hlavou do zdi, pokud se synovo zdraví zhorší.
@mourovatakocka to rozhodně ne, a určitě bych paní tímto nestrašila !!
Bohužel, se tohle stává dnes a denně. Je to velice nepříjemné. Před půl rokem nám umřel pejsek, tak jsem velice dlouho hledala nového a právě hodně četla o tom, že lidé musí dát pejska pryč..... držím palce, ať se vše dobře vyřeší, jak pro Vás , tak i hlavně pro pejska.
Děkuji vám za odpovědi. Jste všechny moc hodné. Upřímně jsem si myslela,že se tady na mě svalí vlna kritiky.😓
Jenže furt nemám v hlavě jasno. Můj strach pramení z lidí. Mám hroznou paranoiu. Mám strach,že lidi se budou tvářit pěkně ale pak třeba zjistím,že pejsek se má špatně a to bych psychicky nesnesla.😓
Moc lidem nevěřím.
A proc nejdriv nezkusit doma udelat ty opatreni? Cisticka vzduchu, vycesavani kazdy den, caste koupani, denne vysavat, vytirat, zadne koberce....jsou to zaroven veci, ktere se proste delaji bezne, kdyz mam doma alergika/astmatika. A jsou i pripravky na gauce, matrace, dokonce i do psi srsti na neutralizaci alergenu
@misha31 Protože jsou dny kdy opravdu nestíhám. Pracuji dlouho. Děti jsou doma dřív. 😓
Dcera měla ve 2 letech potvrzeno xy alergií a astma, vč. psa a kočky. I když se zvířaty byla v kontaktu, přímou reakci během kontaktu jsem nikdy nezaznamenala. 4 roky brala pravidelně léky ve velkém množství a zvíře jsme neměli. Teď máme psa (po opětovných testech, alergii by mít neměla), na kočku vysokou alergii má, ale kontakt ji nic nedělá. Já se přiznám, že bych na to dát psa v 10 letech pryč prostě neměla. Však to už by jinam šel "na dožití".
Pořídila bych čističku, více uklízela, nesměl by do pokoje. Má alergií víc nebo jen na psa?
Jako asi je to blbost…ale mas vyzkouseno jestli to dela fakt haf? Dva dny nic neresi, ale presel ho kasel treba na skole v prirode, tabore, tyden dva u babicky nebo tak neco? Taky bych nejdriv vyzkousela vsechby moznosti 🤔 musi to byt strasny rozhodovani 🙄

Má alergii na psí epitel nebo i něco jiného? U nás jezdí robot 2x denně s ještě ručně vezmu co je potřeba. Pravidelně nechávám tepovat sedačku, křesla. Vytírám většinou každý den . Všechny tři psi pravidelně češu a koupu . Dcera už ani nemá kašel, rýmu, prostě nic a to měla hodnotu 30x vyšší než byla hranice . Samozřejmě je vše bylo ze začátku náročné , ale časem se fakt stav zlepšil.