icon

Jaká je šance, že dcera chytne neštovice?

25. dub 2025

Dneska nějaký hloupý nezodpovědný otec byl v čekárně u lékařky se synem který měl v aktivní fázi neštovice! Nechal ho tam válet po zemi a hrát si s hračkami, samozřejmě to nebylo videt a dcera si též hrála i s hračkama který ochmataval🫣 já mám každým dnem rodit takze když jsem si všimla že je celý vysetý tak sem úplně strnula hrůzou 😫. Nechápu jak tohle dnešní rodiče mohou dopustit otec se vymlouval že je úplně mimo a že manželka mu nic neřekla a bla bla bla já jsem tak naštvaná to že chytne malá neštovice by mi bylo úplně fuk jenže porodit a nepustit svoji starší dceru k té mladší a přijít o zážitek seznámení mě úplně psychicky rozložil, ne-li hůř aby si to třeba nevzala tak že už jí nechci a že mám jiné mimi ( dcera 3,5roku) . No prostě jsem tak strašně naštvaná a zároveň se mi chce furt plakat! Omlouvám se za výlev ale nemám to komu jinému říct. Tak snad se stane zázrak a nic z toho nebude. 🙏🙏🙏

Strana
z4
petramana
27. dub 2025

pisete tu jak maji vasi pediatri zvlast poradny pro miminka, pro nemocne, pro infekcni... tak treba nase pani doktorka je skvela, ale cekarnu ma jen jednu a normalne deti na prohlidky jsou objednani treba na 9 a cekaji v cekarne mezi nemocnyma..uz jsem to parkrat preobjednavala alespon k poledni, kdy je mala sance tam nemocne potkat... nechapu tenhle system, sli jsme zdravi na ockovani tak jak si nas pani doktorka pozvala a byla tam plna cekarna chrchlajicich deti... jinak je pani doktorka moc fajn, prohlidky uz nemame tak casto ani ockovani protoze uz jsou deti vetsi a jsem fakt rada, protoze jsem casto trnula s cim se zase potkame v cekarne. Proste ma ordinacni dobu od 7:30 do 13 a hotovo, neco ma naobjednavane a neco tak jak kdo s cim prijde..

ada22
27. dub 2025

Dcera chytla ve školce neštovice až po té co tam dva měsíce již řádily.Takže je nutně chytit nemusela. Ale chápu, že jsi z toho ve středu.

kakba
27. dub 2025

Jak to tak furt ctu, proc si tam pred porodem lezla, kdyz sama dobre vis, ze si nemusis odnest nejenom nestovice, ale i zanet spojivek ci nejakou tu 5., 6. ci 7.nemoc ci strevbi virozu. Radeji tu budes rikat, jakej je nezodpovednej rodic. Ty sama si tsm nemela co delat.

fatal_error
27. dub 2025

Dalsi vec je, ze me pres veskerou snahu nenapada jediny duvod, ale ani ten nejmensi, proc lezt s nestovicema na pediatrii, co si jako myslel, ze na diteti doktorka vykouka? 🤦 Rekne max nestovice, jj, jsou to, tak zas nashle.
Vazne nebyl jediny duvod tam vubec lezt. Takze jo, idiot. A krom potencialniho ohrozeni ditete v deloze treba i takova zkazena dovolena nekoho, jehoz dite to tam mohlo chytit, mohl tim ten idiot, ano, idiot, zbytecne zneprijemnit zivot kde komu. Vubec tam nemel lezt. Uplne zbytecny.
Chapu, ze jde na pediatrii rodic ditete treba se streptokokem, ale nestovicema? Proc jako? 🤦

korin
27. dub 2025

Naše lékařka má taky zvlášť hodiny pro prevence a zvlášť pro nemocné. Mít oboje dohromady je vrchol nezodpovědnosti. Všichni jsou objednaní na čas. Nemocní musí většinou čekat venku před budovou nebo v chodbě před čekárnou na svůj termín a dovnitř jsou vpuštěni, až když odchází předcházející pacient. Nevidím problém v tom, že jde k lékaři dítě s neštovicemi, ale takové by mělo jít na řadu až na konci pracovní doby.

kkryplikk
27. dub 2025
@hanka_12345

@kkryplikk no promin, ale to je trochu rozdil- kdyby to chytlo rocni dite a nebo treba tehule tesne pred porodem. Rocni decko se s tim popasuje mnohonasobne lepe bych rekla. Tvuj koment je mimo.

@hanka_12345 Tak si tady nadavej a kopej kolem sebe dal. To pomaha😂

petulkadodo
27. dub 2025
@fatal_error

Dalsi vec je, ze me pres veskerou snahu nenapada jediny duvod, ale ani ten nejmensi, proc lezt s nestovicema na pediatrii, co si jako myslel, ze na diteti doktorka vykouka? 🤦 Rekne max nestovice, jj, jsou to, tak zas nashle.
Vazne nebyl jediny duvod tam vubec lezt. Takze jo, idiot. A krom potencialniho ohrozeni ditete v deloze treba i takova zkazena dovolena nekoho, jehoz dite to tam mohlo chytit, mohl tim ten idiot, ano, idiot, zbytecne zneprijemnit zivot kde komu. Vubec tam nemel lezt. Uplne zbytecny.
Chapu, ze jde na pediatrii rodic ditete treba se streptokokem, ale nestovicema? Proc jako? 🤦

@fatal_error To nemáš moc velkou fantazii. Synovec měl neštovice a pátý den neštovic dostal 39 horečku a přidala se mu k tomu spálová angína. K doktorovi museli i s neštovicemi 🤷‍♀️

petulkadodo
27. dub 2025
@fatal_error

@tereza0111
@sedouana
@kkryplikk
doporucuji si doplnit informace ohledne tzv. vrozenych nestovic, coz je pro novorozence zivot ohrozujici stav, nezridka koncici smrti. v pripade, ze se matka, ktera nema protilatky, nakazi pred porodem.

takze castovani toho otce oznacenim jako nezodpovedny idiot je zcela na miste a nezodpovedny idiot to bohuzel je. vystavit zenu tesne pred porodem nestovicim v akutni fazi je neodpustitelne.

"U novorozenců matek, které onemocněly varicelou 5 dní před porodem a do 2 dnů po porodu (onemocnění není zmírněno mateřskými protilátkami, protože nedojde k významnějšímu přenosu mateřských protilátek), hrozí závažný průběh onemocnění s postižením vnitřních orgánů a úmrtností kolem 40 %."

@fatal_error Každá žena, která neprodělala v dětství neštovice, by se před otěhotněním měla očkovat, jinak své dítě ohrožuje hlavně ona sama. Autorka ale o ničem takovém nepíše, tak jsou tyhle výkřiky zbytečné. Neštovice jsou nejvíce infekční pár dní před výsevem, kdy to na dětech není poznat. Můžou se chytit kdekoli, nejen ve školce, ale v jakékoli herně, na hřišti, na cvičení, kdekoli.

kkryplikk
27. dub 2025
@fatal_error

@fatal_error Jeste si nam zapomnela napsat jakej je ten otec idiot 🤣 ale takova zkazena dovolena, to neni prdel. To se deje jen u pediatru a ne ve skolce. Tam nikdy. 🤣🤣🤣

pampelina18
28. dub 2025

Prosimtě přestaň hystercit. Neštovice můžeš chytit už jen v obchodě... Opravdu jsi mimo a hysterka. Pokud to dcera chytí a ty začne ve stejný čas budeš rodit. Tak dcera půjde na prázdniny k babičce a je to

j.a.n.i
28. dub 2025
@fatal_error

@fatal_error A varianta, ze rodic nwpozna nestovice te nenapadla, nebo ze to dite ma nwjakou jinou komplikaci, proc by ho mel ten doktor videt?

tereza0111
28. dub 2025
@fatal_error

@tereza0111
@sedouana
@kkryplikk
doporucuji si doplnit informace ohledne tzv. vrozenych nestovic, coz je pro novorozence zivot ohrozujici stav, nezridka koncici smrti. v pripade, ze se matka, ktera nema protilatky, nakazi pred porodem.

takze castovani toho otce oznacenim jako nezodpovedny idiot je zcela na miste a nezodpovedny idiot to bohuzel je. vystavit zenu tesne pred porodem nestovicim v akutni fazi je neodpustitelne.

"U novorozenců matek, které onemocněly varicelou 5 dní před porodem a do 2 dnů po porodu (onemocnění není zmírněno mateřskými protilátkami, protože nedojde k významnějšímu přenosu mateřských protilátek), hrozí závažný průběh onemocnění s postižením vnitřních orgánů a úmrtností kolem 40 %."

@fatal_error byl s ditetem v ordinaci asi v dobe nemocnych. Asi tam lze ocekavat spis nemocne deti nez zenu tesne pred porodem, takze fakt nevim proc bychom si meli dostudovavat o riziku nemoce pro cestve narozene deti. Nemela by to udelat spis nastavajici maminka a k lekari v teto fazi se starsim ditetem poslat treba tatinka?

tereza0111
28. dub 2025
@petramana

pisete tu jak maji vasi pediatri zvlast poradny pro miminka, pro nemocne, pro infekcni... tak treba nase pani doktorka je skvela, ale cekarnu ma jen jednu a normalne deti na prohlidky jsou objednani treba na 9 a cekaji v cekarne mezi nemocnyma..uz jsem to parkrat preobjednavala alespon k poledni, kdy je mala sance tam nemocne potkat... nechapu tenhle system, sli jsme zdravi na ockovani tak jak si nas pani doktorka pozvala a byla tam plna cekarna chrchlajicich deti... jinak je pani doktorka moc fajn, prohlidky uz nemame tak casto ani ockovani protoze uz jsou deti vetsi a jsem fakt rada, protoze jsem casto trnula s cim se zase potkame v cekarne. Proste ma ordinacni dobu od 7:30 do 13 a hotovo, neco ma naobjednavane a neco tak jak kdo s cim prijde..

@petramana pripoustim, ze varianta ze je pediatr, ktery micha v jedne cekarne nemocne a zdrave deti me nenapadla. Ale asi bych k nemu pak nechodila, vzdyt to je obvzlast na ockovani velke a uplne zbytecne riziko... Jasne i u nas se nekdy stane, ze se jedna nebo druha cast protahne, kdyz jdeme do "zdravych" deti objednani jako prvni tak obcas v cekarne je jeste jedno dite co chrchle, ale je to vyjimecne. To by meli oddelovat snad vsude

hanka_12345
28. dub 2025
@kkryplikk

@hanka_12345 Tak si tady nadavej a kopej kolem sebe dal. To pomaha😂

@kkryplikk ja jsem uplne v klidu, jelikoz se me to netyka, jen rikam .... Tak se uklidni :D mas nazory hodné svemu nicku.Tleskam 😂 Kryplíku.... Pápá

pampelina18
28. dub 2025
@fatal_error

@fatal_error hele, my když máme neštovice a volala jsem to Dr. Tak řekla ať toho a toho dne přijdeme, že se na ně podíva a dá nám mastičku. Spíš je blbá autorka, že před porodem leze do plné čekárny nemocných. A neštovice či jinou nemoc může chytit klidně dítě ve školce a to je větší šance, nebo na hřišti či v obchodě

terulin
28. dub 2025
@fatal_error

@tereza0111
@sedouana
@kkryplikk

@fatal_error Tohle by se dalo otočit i proti tazatelce. Proč jde do čekárny, kde se infekční onemocnění střídají, jak na běžícím pásu?.... Proč se nedomluvila na nějakém "bezpečném" čase, nebo průchodu mimo čekárnu? No, protože život je takovej. Potřebovala s dítětem k doktorovi, šla normálně, jako vždycky. Nechala si tam dítě hrát s cizím dítětem, šahat na hračky, na které sahal bůh-ví-kdo s bůh-ví-čím, protože to tak dělá většina z nás (já jo). Prostě se to blbě sešlo, nedomyslel to tam nikdo. Pán asi věděl tužku, tazatelka nebyla dost ostražitá. Ale nikdo není idiot. Je to blbá situace. Teď pomůže jen NEpanikařit.

Pro klid duše bych zavolala do porodnice a poradila se tam. Přece jen jsou na to trénovaný 🙂 A neboj, bude to dobrý. Miminko bude zdravý a kdyby náhodou mělo puntíkatou ségru, tak to zvládnete a budete mít epesní historku pro budoucnost.

kkryplikk
28. dub 2025
@hanka_12345

@kkryplikk ja jsem uplne v klidu, jelikoz se me to netyka, jen rikam .... Tak se uklidni :D mas nazory hodné svemu nicku.Tleskam 😂 Kryplíku.... Pápá

@hanka_12345 pac a pusu 🥰

klika1881
28. dub 2025

Chapu Te.. nechci ti davat nadeji, ale treba u nas ted mela nestovice rocni a 3 leta je nechytla, ikdyz byly spolu porad doma a pily po sobe piti apod .. 🙂 ale teda doktorka rikala, ze to je docela zazrak 🙂

eldoradoh
28. dub 2025

U nás má doktorka na vstupních dveřích ceduli, že děti s jakoukoli vyrážkou nesmí do čekárny a musí na izolaci (bočním vchodem).

j.a.n.i
28. dub 2025
@eldoradoh

U nás má doktorka na vstupních dveřích ceduli, že děti s jakoukoli vyrážkou nesmí do čekárny a musí na izolaci (bočním vchodem).

@eldoradoh No, tak tahle doktorka evidentně po osetreni to dítě vypustila zpet do cekarny, přestože dle zakladatelky spesl vchod maji. Takže me z toho vychazi, ze uz ty nestovice mělo zaschlé a tedy nakazlivost mizivá.

lvl16
28. dub 2025

Řekla bych, že v tomhle případě jsou neštovice v podstatě tutovka. Dcera měla hned dostat očkování.
Btw nechápu, že ti v těhotenství doktorka nedoporučila nechat dceru naočkovat. To docela zanedbala.
Držím palce.

bertoldina
28. dub 2025
@lvl16

Řekla bych, že v tomhle případě jsou neštovice v podstatě tutovka. Dcera měla hned dostat očkování.
Btw nechápu, že ti v těhotenství doktorka nedoporučila nechat dceru naočkovat. To docela zanedbala.
Držím palce.

@lvl16 Proč tutovka? Od syna ve školce to chytlo jedno dítě ze 20, teprve to pak nakazilo větší počet dětí. Syn byl ve školce ty dva jiz infekcni dny před vysevem (resp. přisel ze školky s teplotou a pupinkem). Kde to chytil on nemám absolutně tušení, v předpokládané době nakažení jsme nebyli v kontaktu s žádným dítětem. Společně s ním byla jeho sestra, ta to chytila až od něj.

kakba
28. dub 2025
@lvl16

Držím palce.

@lvl16 ale prd, žádná tutovka. Co to je za nesmysl. Starší chytila neštovice až v poslední vlně ve školce. To, že s ním byla pár minut v čekárně nic neznamená. Hlavně je malá, není důvod, aby měla očkování.

drep
28. dub 2025
@fatal_error

@tereza0111
@sedouana
@kkryplikk

@fatal_error tak z toho spíš vyplývá, že idiot je těhotná, co je neprodělala a leze tam, kde jejich riziko je jistě statisticky vyšší než v běžném kontaktu, např k pediatrovi. Protože za svý dítě zodpovídá ona, ne otec, co možná řeší impetiginizovaný neštovice nebo jakoukoliv jinou komplikaci.
Chápu, že autorka si to přiznat nechce, ale chybu udělala ona.

j.a.n.i
28. dub 2025
@drep

@fatal_error tak z toho spíš vyplývá, že idiot je těhotná, co je neprodělala a leze tam, kde jejich riziko je jistě statisticky vyšší než v běžném kontaktu, např k pediatrovi. Protože za svý dítě zodpovídá ona, ne otec, co možná řeší impetiginizovaný neštovice nebo jakoukoliv jinou komplikaci.

@drep Hlavně kolik u nas chodi dospelych, co je fakt neporodelali 🤔

bertoldina
28. dub 2025
@j.a.n.i

@drep Hlavně kolik u nas chodi dospelych, co je fakt neporodelali 🤔

@j.a.n.i Kupodivu daleko víc, než bych třeba já čekala. A někteří vědí o očkování a stejně očkovaní nejsou. To už vůbec nepochopím.

klokanka31
28. dub 2025
@drep

@drep A když potřebovala s dítětem k doktorovi tak co měla jako dělat?

bertoldina
28. dub 2025
@klokanka31

@klokanka31 U nás chodil otec. Byla jsem na rizikovým.

j.a.n.i
28. dub 2025
@bertoldina

@j.a.n.i Kupodivu daleko víc, než bych třeba já čekala. A někteří vědí o očkování a stejně očkovaní nejsou. To už vůbec nepochopím.

@bertoldina no, teď je orazka, zda so toho poctu pocitas vsechny, co to nemají v karte / nepamatuji si to, nebo opravdu jen ty, kteri ty protilátky fakt nemají 🤔

j.a.n.i
28. dub 2025
@klokanka31

@klokanka31 No, je těhotná, tak je slušná pravděpodobnost, že ma partnera, tedy neni duvod, proč by s ditetem nemohl dojít on.

Strana
z4