Je rychlý růst u mého syna normální?
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zdali je takový rychlý růst podle vás normální? Psala jsem sem 19.zaří s tím, že má syn 97 cm (měl 2,5 roku), nyní ve 2 a třičtvrtě letech má 102-103 cm. Je normální tak rychle aby rostl? Má 14 kilo. Díky
U nás je to běžné. Buď ráda, že roste, není moc velký.
@anonym_7b440f nám každý právě vždycky řekne, že kolik má roků a když řeknu, tak se hrozně diví, že je moc vysokej
@anonym_7b440f nám každý právě vždycky řekne, že kolik má roků a když řeknu, tak se hrozně diví, že je moc vysokej
@jana5382 Ve 2 letech měl 105cm.
Už v porodnici mi doktor říkal, že je malej dlouhej, že bude basketbalista (měl 50 cm, což je normální 😀) a i když jsme chodili k dětské, tak vždycky tu výšku zmiňovala, že je vysoký
@anonym_7b440f Koukni na percentilové grafy. Ve 3 letech je 50. percentil (tedy vlastně průměr) 98 cm výška. 90 % dětí v tomto věku se vejde do 104 cm. To tvůj syn je nestandardně vysoký.
@jana5382 Děti v tomhle věku často rostou skokově. Několik měsíců nic a pak skok a vše je jim najednou krátké.
Ano, syn měl od narození v průkazu poznámku “velký”
Mám dceru o skoro 2 roky starší a všichni si vždycky mysleli, že jsou dvojčata. Teď je mu 14 a má 184 cm.
Když byl menší, normálně přeskočil i 2 velikosti oblečení.
Prostě to tak je, někdo je menší a roste pomaleji, jiný rychleji.
Nic s tím neuděláš. Pro mě jedna velká nevýhoda, kolikrát jsem mu koupila oblečení nebo boty a měl je chvilinku.
Tady máš percentilovou tabulku. Tvůj syn je cca na 90 percentilu, to znamená, že je vyšší, než 90 procent dětí jeho věku, ale zároveň, že 10 procent dětí v jeho věku je ještě vyšších.
@majaveja starší je na 90 percentilu a mladší syn na 3-5 precentilu
Každý je nějaký.
@jana5382 Myslím, že ok. Někdo roste postupně celý rok někdo se vytáhne během 2 měsíců.
Z hlavy si už kluky nepamatuji kolik měli před 3 rokem, ale starší syn je vysoký. Měl o 17 cm víc když šel do první třídy než mladší syn, máme doma dva extrémy 😂
Neteři jsou čerstvě 3 roky a má vel. 104 což odpovídá i Vám ne? 104/110? Dle centimetrů co píšete. Holky bývají menší
@majaveja starší je na 90 percentilu a mladší syn na 3-5 precentilu
Každý je nějaký.
@jana5382 Myslím, že ok. Někdo roste postupně celý rok někdo se vytáhne během 2 měsíců.
Z hlavy si už kluky nepamatuji kolik měli před 3 rokem, ale starší syn je vysoký. Měl o 17 cm víc když šel do první třídy než mladší syn, máme doma dva extrémy 😂
Neteři jsou čerstvě 3 roky a má vel. 104 což odpovídá i Vám ne? 104/110? Dle centimetrů co píšete. Holky bývají menší
@ladyhacek vršky oblečení má 98. Tepláky nebo overaly už musí mít 104, u těch tepláků je to blbý, protože je potřebuje na délku a v pase mu to líce😀
Doktorka dycky říká, že je hlavní, že ta křivka růstu je furt plus mínus stejná, že tam nejsou žádné velké výkyvy. Ja mám dva extrémy: maličkého syna (6 let, cca 108,cm a 18,5kg) a obrovskou dceru (necelých 5 let, 120cm, 23,5kg). Ale oba jedou od začátku svou křivku: on je taktak na 3 percentilu a ona 97 a víc. 😀
Sem se ti koukla na nasi tabulku a moje holka mela ve 2.5 letech presne metr a nasledne mela 104cm. Neres, co rika okoli. Moje kamaradka furt rikavala jak jeji kluk je desne vysokej, mimo tabulky a tedka je jeden z mensich. Nedalo se to poslouchat.
@ladyhacek vršky oblečení má 98. Tepláky nebo overaly už musí mít 104, u těch tepláků je to blbý, protože je potřebuje na délku a v pase mu to líce😀
@jana5382 no tak to je tedy jako neteř a neteř je jen o 3 měsíce starší, to mi příjde v normě. Každé dítě nemůže být stejně vysoké jako druhé 😉
Doktorka dycky říká, že je hlavní, že ta křivka růstu je furt plus mínus stejná, že tam nejsou žádné velké výkyvy. Ja mám dva extrémy: maličkého syna (6 let, cca 108,cm a 18,5kg) a obrovskou dceru (necelých 5 let, 120cm, 23,5kg). Ale oba jedou od začátku svou křivku: on je taktak na 3 percentilu a ona 97 a víc. 😀
@me_druhe_ja taky to tak máme doma.. holka na 90 a kluk zase na druhém konci, ale oba si jedou svou křivku a drží se jí.. kluk už skoro 14let
Děkuji všem 🙂
@jana5382 koukala jsem dceři do očkováku, a 103 cm a 13 kg měla v roce 😁 teď ji v březnu bude 14, má něco málo přes 180 😉