Je to zlatý stafylokok?

buchyna
14. pro 2020

Dobrý den, prosím o radu... dcera 3 roky má občas záchvaty kašle při přechodu ze zimy do tepla, občas pokašlává i v noci. Teď o víkendu už ani v noci nekašlala tak jsem jí dnes vypravila po týdnu do školky. Při vyzvedávání mi dnes paní učitelka řekla, že zase hodně kašlala když přišli z vycházky a že ve školce se objevil Zlatý stafylokok, že by mohla být infekční. K doktorce jdeme až zítra ráno, tak uvidíme co nám řekne. Četla jsem i diskuze kde se často řeší i psychika dětí a že to může být stresem ze školky, ikdyž dcera to tam má ráda, ale člověk nikdy neví, co se dětem honí v hlavě. Tím stafylokokem mi ovšem nahnali trochu strach, jelikož jsem v 7m těhotenství.

neomenia
14. pro 2020

Zlatý stafylokok je u části populace běžným "obyvatelem" dýchacích cest, aniž by jim něco dělal. Takže bez obav. Na vývoj plodu nemá vliv. Kašel, jaký popisuješ, je spíš větší reaktivitou dýchacích cest, casto po prodelanem virovém infektu, což může přetrvávat i týdny. Pokud by to bylo déle, pak bych patrala spíš po alergii a astmatu. Ale nejčastější je, jak pisu, tzv postvirovy kasel, zpusobeny zvysenou bronchialni reaktivitou.

neomenia
14. pro 2020

A psychogenni kašel vypadá jinak, a je spíš u starších.

jinajanna
14. pro 2020

Dcera měla ve 4 letech přes léto takové zvláštní pokašlávání, na mě to působilo jako psychogenní kašel, ale nemohli jsme přijít na to z čeho, alergie negativní. Na výtěru z nosu se našel právě zlatý stafylokok a po týdnu antibiotických kapek bylo po kašli. Takže může a nemusí to ve vašem případě být z toho.

buchyna
autor
15. pro 2020

Díky za odpovědi, ni jsem zvědavá co nám dneska paní doktorka řekne, snad nás nebude mít za blázny 🤔😂