icon

Je zarůstající pipina u osmnáctiměsíční dcery normální?

5. lis 2021

Hezky večer

Chtěla byh se zeptat , mam dceru rok a pul starou a v pondeli jsem si vsimla kdyz jsem ji umyvala. Ze ma uplne cervenou pipinku . A kdyz jsem se snazila dat pysky od sebe tak to vubec neslo a nema tam zadnou dírku . A vim ze miminka tam mela .
I kolikrat kdyz se pokakala tak ze to mela az na pipine .
-to neni v poradku ne ? Moje mama rekla ze se to věkem meni a ze to moc hrotim ze za nich se nic takhle nezkoumalo . Jenze me to neprijde v poradku . Od pondeli se snazim dovolat dr a ta to nebere az vcera jsem se konecne objednala na dnesek jenze jsem nemohla jit a poslala jsem manžela otce male . Ale ta ho ani nevzala a rekla ze to chce probrat se mnou . A sel zase domu . A jdeme tam az pristi ctvrtek .

Trosku jak jsem to psala tak se citim jak uchylak ze ji tak zkoumam .🙈 ale nemohu za to ze jsem si vsimla ze tam nema dírku co tam ma byt .
To neni v poradku ne ? Srostlo ji to ?

madbetka
•
5. lis 2021

Neboj se, občas se to stává a není to nic neřešitelného. Pokud to nezvládne vaše dr, pošle vás na dětskou gynekologii, kde od sebe pysky oddělí a doporučí vám, jak o to pak správně pečovat, aby se to neopakovalo. Bude to v pořádku 🙂 Je dobře, že sis toho všimla, pravidelná kontrola genitálu je součástí každodenní péče o holčičku. Není to nic úchylného, naopak.
A teda nevyšetřit dítě, jen protože přišlo s tatínkem, mi přijde dost za hranou a asi bych se proti tomu ozvala.

mimi1004
•
5. lis 2021

Paní doktorka se stydí řešit gynekologické potíže dívky s otcem? A co by dělala u holčičky, která prostě maminku nemá? To by se mi nelíbilo. Ať je malá v pořádku 🍀

veritanas
•
5. lis 2021

@mimi1004 já si myslím, že paní nepsala tatínka, ale dědečka, ne?

hasara33
•
5. lis 2021

Rozhodně úchylák nejsi a je dobře, že to řešíš 😊 chování Dr. mě trochu udivuje popravdě 🤔 chápu, že je jí třeba nepříjemné takové čistě ženské věci řešit s mužem, ale je to lékařka tak by měla být zvyklá 🤷‍♀️ a abych tě uklidnila, nás na to upozorňovali v porodnici takže já si to od narození malé hlídám a o pipku jí maximálně pečuji 😁 každý den pořádně umyju všechny záhyby a totéž, když se pokadí 😊 a také průběžně kontroluji 😊 Raději budu za úchyláka než jí pak trápit lítáním po doktorech

autor
•
5. lis 2021

@madbetka no uz jednou kdyz byla miminko me necim nastvala a uvazovala jsem ze zmenim dr . A ted o tom uvazuji znova .
Moc dekuju za odpoved. Ja snazila objednat na dětskou gyndu sama ale tam se bez zadanky zase nedostanu ze jo

novousek97
•
5. lis 2021

My to třeba ted musíme kontrolovat každé prebaleni protože už jsme byli jednou propichnout srostlou pipi na gynde asi jak mela mala 3 měsíce.. doktorka říkala že ma k tomu její pipinka "tendence" že se to tak občas stane. Nám doporučila i promazavat detskym olejickem což tedy děláme 2x denně.

mimi1004
•
5. lis 2021

@veritanas Poslala svého manžela = otce dcerky.

veritanas
•
5. lis 2021

@mimi1004 aha, ona tam chybí čárka mezi slovy..😉 to bude ono, já jsem pochopila dědečka..😁

neomenia
•
5. lis 2021

Jmenuje se to synechie, je to docela časté, bude potreba to na gynde rozrusit a preventivně potom osetrivat, aby se to zase nestalo.

pribylovapetra
•
5. lis 2021

Stává se to,ale nenechávejte to být. Dcera měla taky,zavolala jsem na dětskou gyndu a vzali nas hned.

zelenaesmolda
•
5. lis 2021

Tak to bych doktorku poslala nekam protoze otec ditete je stejny zakonnny zastupce jako matka a ma naprosto stejna prava.Takze takove,ze to chce resit pouze s matkou neexistuje.
Asi bych tohle vyjadreni po ni chtela pisemne a pak bych se obratila na lekarskou komoru

jjasmina
•
5. lis 2021

Byli sme s tím v roce na dětské gynde na rozlepeni a denně teda odděluju a kontroluju

keysi90
•
5. lis 2021

Na dětskou gyndu můžeš i bez zadanky..nevím teda odkud jsi, ale u nás to jde..také jsem tak byla s dcerou když měla 2 měsíce..taky ji zarůstal poševní vchod.. pediatra to rozlepila ručně, ale pořád to měla malinko slepené..řekla, že se to víc neřeší. Já měla strach, tak jsem ji objednala k dětské gynekoložce. A zadanku jsem vůbec neměla.. přijde mi blbé ale, že otce poslala pryč. Vždyť je to otec dítěte, takže bych řešila i toto a přešla k jiné lékařce nebo se zeptala z jakého důvodů to neřešila s otcem..

alishka111
•
5. lis 2021

Měli jsme asi v 6ti měsících. Byla jsem chválená, že jsme přišli včas, ještě to šlo i bez "operace". Teď je to častější, protože vlhčené ubrousky zjemňují tu kůžičku až tak, že je náchylná ke srůstů.m

autor
•
6. lis 2021

@veritanas poslala jsem manžela otce male . ☺️

autor
•
6. lis 2021

@pribylovapetra na dětskou gyndu jsem volala , kdyz jsem se nemohla dovolat 3 dny dr jenze nas nechteji vzit bez zadanky od dr
A tam jdeme az pristi ctvrtek

autor
•
6. lis 2021

@pribylovapetra rekla nase dr ze to pocka ze ji nic neohrožuje tak mame prijit pristi ctvrtek

autor
•
6. lis 2021

@keysi90 jsme z litvinova . A volala jsem tam a chtela zadanku

pribylovapetra
•
6. lis 2021

Asi co doktor,to názor. Holce se to slepilo snad během 2 dní a doktorka řekla že když přijdeme rychle,dá se to ještě rozlepit. Později že už se musí chirurgicky.

keysi90
•
6. lis 2021

@pribylovapetra ano i mě říkala Dr, že čím dřív se dojde tím lepe.

keysi90
•
6. lis 2021

Asi bych zavolala dr, že půjdeš s malou na gyndu a to co nejdřív a chceš zadanku. Může ji to zarůst tak, že se nebude moci vyčůrat. Týden mi přijde sakra dlouhá doba..a k takové Dr bych já už nesla a našla si jineho pediatra..

sus3nka
•
6. lis 2021

Tak já tedy nechápu otce holčičky, že odešel, to můj manžel by tam udělal pěkný humbuk, což jednou udělal na odběru krve naší holčičky. Na druhou stranu chápu i doktorku, že to chtěla probrat s vámi, protože asi se o dcerku staráte vy a otec holčičky chodí do práce (předpokládám), naše doktorka taky vysvětluje mě nikoliv otci co a jak se má dělat (takže naše by ošetřila a já bych musela zavolat, aby mi vysvětlila, co se stalo a co příště neopomíjet). Nevím, proč jste nemohla s ní jít vy, ale určitě okamžitě řešit a nečekat do čtvrtka 🤦‍♀️

autor
•
7. lis 2021

@sus3nka ja mela sveho dr . Ktery se zrusit bohuzel neda . Doktorce bych to i rekla ze by prisel tata male aby mu to vse rekla jenze to by musela zvedat telefon

jjasmina
•
7. lis 2021

Také sme měli zadanku od pediatra a stejně nás vzali až za měsíc, byli sme kolem jejího roku, zlo jsou vlhcaky všeobecně