icon

Ječné zrno u 5měsíčního miminka, čím jste to ošetřovaly?

bramborka33
19. bře 2015

Maminky, mělo vaše dítko někdy takový problém? čím jste to ošetřovaly'? Nás už to trápí 14 dní a to mažem, kapem a přikládáme heřmánek jak divý. Už nám hrozí chirurgickým zákrokem a to bych vážně nerada:/

alpakovo
19. bře 2015

poradím babskou radou, tou nikdy neublížíš... u dětí sem to neměla, ale u mě osobně ano a babská rada smetana pomohla 😉 Namočíš prst do smetany a potřeš jím to ječné zrno, nevím jak, ale fungovalo, zmiezole během pěti dnů

bramborka33
autor
19. bře 2015

Dekuji, vyzkousim to, protoze uz si fakt nevim rady..

hollybelly
20. bře 2015

ahoj, já asi moc neporadím jak se toho zbavit, dcerka tím trpěla taky, poprvé to měla v 7.měsících a pak zase v 9.měs a pak už byl klid.. ono se to rádo vrací i když to zmizí (my to prý měli z větru a z toho jak si patlala jídlo po obličeji vč.očiček) dostaly jsme vždycky nějakou mastičku, taky nám hrozili chirurg.zákrokrem v celkové narkoze, páč u tak malých to jinak ani nejde - ale tady bych chtěla upozornit, že sice to zrno vyříznou, ale ono se to bude vracet i pak, takže za mne - neřezat... já sama jsem tím trpěla, to mi byla už tak 5-6 let a řezali mi to 4x... moje doktorka mi sama radila, ať to prostě pokaždé jen mažeme mastí (samozřejmě vyzkoušej i rady ostatních, co na to, když ti to tu napíši), ale řezání nic nevyřeší dokud se s tím nepopere samotná imunita prcka...

bramborka33
autor
20. bře 2015

@hollybelly Ahoj,moc děkuji za příspěvek. Já si to myslím právě také, že lepší neřezat. Nám doktorka řekla, že k tomu má malá dědičné dispozice, ale já jsem zrno nikdy neměla a přítel jednou a samo mu to zmizlo. Každopádně už jen ta představa, že moji malou berušku uspávají mě děsí, natož to řezání samotný. Spíš teďka zvažuji nějaká homeopatika🙂

hollybelly
20. bře 2015

@bramborka33 určitě vyzkoušej všechno možné, možná i něco na podporou imunity, teda jestli něco je pro takové mrňousky 🙂 vyříznutím se to řeší podle mne ve chvíli, kdy nepomůže právě nic jiného a dítě už má velké bolesti atd... malé to vždy po té mastičce tak do 5.dnů zmizelo, jak to měla podruhé, tak to už druhý den prasklo, vytekl z toho ten hnis a byl už pak klid... zatím ťuk ťuk má skoro 16 měs. a zatím se to nevrátilo a doufám, že už nevrátí... od kolegyně dcerka s tím ale bojovala skoro rok, měla to asi 6x, ale už taky mají klid. řezat taky nešli... držím palečky, ať se toho brzy zbavíte 🙂