Ječné zrno u 5měsíčního miminka, čím jste to ošetřovaly?
Maminky, mělo vaše dítko někdy takový problém? čím jste to ošetřovaly'? Nás už to trápí 14 dní a to mažem, kapem a přikládáme heřmánek jak divý. Už nám hrozí chirurgickým zákrokem a to bych vážně nerada:/
Dekuji, vyzkousim to, protoze uz si fakt nevim rady..
ahoj, já asi moc neporadím jak se toho zbavit, dcerka tím trpěla taky, poprvé to měla v 7.měsících a pak zase v 9.měs a pak už byl klid.. ono se to rádo vrací i když to zmizí (my to prý měli z větru a z toho jak si patlala jídlo po obličeji vč.očiček) dostaly jsme vždycky nějakou mastičku, taky nám hrozili chirurg.zákrokrem v celkové narkoze, páč u tak malých to jinak ani nejde - ale tady bych chtěla upozornit, že sice to zrno vyříznou, ale ono se to bude vracet i pak, takže za mne - neřezat... já sama jsem tím trpěla, to mi byla už tak 5-6 let a řezali mi to 4x... moje doktorka mi sama radila, ať to prostě pokaždé jen mažeme mastí (samozřejmě vyzkoušej i rady ostatních, co na to, když ti to tu napíši), ale řezání nic nevyřeší dokud se s tím nepopere samotná imunita prcka...
@hollybelly Ahoj,moc děkuji za příspěvek. Já si to myslím právě také, že lepší neřezat. Nám doktorka řekla, že k tomu má malá dědičné dispozice, ale já jsem zrno nikdy neměla a přítel jednou a samo mu to zmizlo. Každopádně už jen ta představa, že moji malou berušku uspávají mě děsí, natož to řezání samotný. Spíš teďka zvažuji nějaká homeopatika🙂
@bramborka33 určitě vyzkoušej všechno možné, možná i něco na podporou imunity, teda jestli něco je pro takové mrňousky 🙂 vyříznutím se to řeší podle mne ve chvíli, kdy nepomůže právě nic jiného a dítě už má velké bolesti atd... malé to vždy po té mastičce tak do 5.dnů zmizelo, jak to měla podruhé, tak to už druhý den prasklo, vytekl z toho ten hnis a byl už pak klid... zatím ťuk ťuk má skoro 16 měs. a zatím se to nevrátilo a doufám, že už nevrátí... od kolegyně dcerka s tím ale bojovala skoro rok, měla to asi 6x, ale už taky mají klid. řezat taky nešli... držím palečky, ať se toho brzy zbavíte 🙂

poradím babskou radou, tou nikdy neublížíš... u dětí sem to neměla, ale u mě osobně ano a babská rada smetana pomohla 😉 Namočíš prst do smetany a potřeš jím to ječné zrno, nevím jak, ale fungovalo, zmiezole během pěti dnů