Jedná se o neštovice?
Řekla bych že to jsou neštovice ale nejsem doktor to je jasny jen co vím tak je toho ted všude dost.

Kup Vira Sooth nebo Tanno-hermal. Normálně volně prodejné. Recept na nic nepotřebuješ. S neštovicemi v podstatě ani nemusíš k doktorovi, pokud nejsou komplikace, klidně stačí akorát to zpětně nahlásit, že je dítě prodělalo, aby to měl ve zdravotnické dokumentaci
S neštovicema sme ani k dr nešil a nic na recept nám nedávala, jen sem to hlásila po telefonu. Doporučila akorat fenistil ze je to proti svědění. Pudr uz se nedává.
Vypadá to na neštovice. Pudr jsem u dětí nepoužívala, jak už padlo výše, kůže pod tím nedýchá a má tendence k zápalům, což pak vede k horšímu hojení a jizvám. Já děti několikrát denně naložila do slabé lázně s hypermanganem a mateřské neštovice a ty na obličeji, kam se lázeň nedostala, jsem potírala neředěnou betadinou. Děti se vyloupaly plně do deseti dnů...
Rozhodně ne pudr. Fenistil kapky na svědění a mít doma hypermangan na slabé koupele. Krásně vysušuje a zmírňuje svědění. Nás zachránil, rychle vyschly a ani jizvička... Nebo takto.. než mi tady poradily zkušené matky, první po čem jsem sáhla byl pudr a jediné jizvy, které dcerka má, jsou dvě větší na obličeji po těch, co po pudru zmokvaly... Pak jsem okamžitě přestala. Přeji lehký průběh
V lékárně mi doporučili Tanno-Hermal Lotio. S dcerou jsem doktorce šla, protože jsem si nebyla jistá, jestli to není jiná vyrážka a bylo před víkendem. Čekali jsme před čekárnou na chodbě a do ordinace jsme jen přeběhly.
Ještě počkej, jestli vůbec něco bude potřeba. Děti měly neštovice loni a syn naprosto v pohodě, jakoby nic. Nesvědilo, nemazala jsem ničím. Dcera měla bohužel horší průběh a měla i pár dole na pipce, takže tam jsem mazala, protože ji to bolelo hlavne při čůrání. Ale pokud nesvedi, nevadí, tak nemazat ničím.
Jsou to neštovice, mazala jsem zinkovkou, po vyloupaní celé tělo hydratační biodermou a stroupky bepanthenem
ja koupila ViraSoothe gel i sprej a prostridavala jsem to
pak po sloupnuti krem Uriage Bariéderm Cica-Cream with Copper-Zinc
bacha s nestovicema se nesmi na slunicko, takze pak ve finalni casti kdyz jsme chodili ven ale byli jeste stroupky jsme natirali Bioderma Cicabio Créme+ SPF 50+

Místo pudru kup zinkovou mast, pod nánosem pudru kůže nedýchá. Pudr už se na neštovice nepoužívá, je to zastaralé, jsou lepší výrobky.