icon

Jsou tohle neštovice? Udělají se i na obličeji?

nonfood
13. srp 2019

Dobrý den, dneska jsem byla u doktorky. Malej má osypané tělíčko.. Myslím ruce a nohy, má tam malé puchyřky, vodnaté, nebo červené flíčky. Budou to neštovice? V kontaktu s neštovicemi byl před měsícem. Doktora první nevěděla, že bývají první na obličeji a ve vlasech. Tam to zatím nemá. Posílám foto a prosím o radu. Začalo to prvníma puchyřkama v neděli.. Včera jich měl o něco víc.. Teď jich má cca 12..... Udělají se i na obličeji?

blondynka400
•
13. srp 2019

@nonfood mně to přijde spíš jako štípance .... Na neštovice mi to přijde divné. Má to vevnitř jakoby puchýřek vyplněný tekutinou?

nonfood
autor
•
13. srp 2019

@blondynka400 na nějakých ano má právě že, jestli se to z těch flíčku teprve neudělá... Na nějakých co jdou dýl je ve vnitř vodnatý hrbolek...

kikca88
•
13. srp 2019

@nonfood jej a to jste byla i v čekárně? Nemá to i v puse? Třeba to je nemoc - ruka, noha, pusa

nonfood
autor
•
13. srp 2019

@kikca88 šla jsem zadním vchodem, to mi doktora dovolila, pro izolované. V puse zatím nic nemá. Řekla že první štípanec, potom se kukla dal a viděla ty puchyřky s vodou tak usoudila že neštovice. Ale byla nejistá.

kess01
•
13. srp 2019

@nonfood pokud to není i na trupu, tak bych se přiklonila k ruka-noha-pusa. Moje malá to měla 2tydny zpátky...

petronilkaa
•
13. srp 2019

Taky bych řekla ruka, noha, pusa.. Dcera měla chycený jen končetiny, pusa právě bez ničeho a doktorka mi kvůli tomu tvrdila, že jsou to neštovice.. Ty ale dostala za 2 měsíce potom.. Neštovice začínají na hlavě a jdou přes trup na končetiny, končetinami nezačínají.

martt
•
13. srp 2019

@nonfood Neštovice by to být mohli. Sice atypické. Můj syn měl neštovice a nejdriv se mu udelali na ruce a břiše a naposled 2 pupínky v obličeji. A doktorka nám říkala že má atypický průběh ale neštovice to jsou. Mame to potvrzený i z krve.

nonfood
autor
•
13. srp 2019

@kess01 ruka noha pusa? Tím myslíte co?

tratatundra
•
13. srp 2019

My teď máme doma ruka noha ústa a vypadá to takhle. Ani jeden nemá afty, jen červené fleky na patře.

tratatundra
•
13. srp 2019

Ruka noha ústa, tzv. Sedmá nemoc. Vysoko infekční virové onemocnění.

ivis_b
•
13. srp 2019

No kdyby to byly neštovice, už ji bude pravděpodobně víc, množí se hodně rychle.... Já to na neštovice nevidim. I ty zarudlé fleky kolem pupínku nejsou pro neštovice typické...

lolam10
•
13. srp 2019

Taky se mi to nezda na nestovice,u nas naskakovali skoro pred ocima.rano me to poprve napadlo,v poledne mi to prislo ze asi jo a vecer byl obsypanej...a jaktoze to vase dr.nepozna?

kikca88
•
14. srp 2019

Holky moje sestra měla též neštovice ( vi se to z odběrů) a to měla na těle jen 2 flíčky🙂 . Takže prodelala je slabší formou....

mirri7
•
14. srp 2019

Na nestovice to nevypadá. U nas u vsech tri zacaly opravdu na hlavicce, ve vlaskach, trup a pak zbytek. Ten nestovicovy pupinek-puchyrek je fakt nezaměnitelný...

nonfood
autor
•
15. srp 2019

Ale má to vodnatou hlavičku, průběh stejný, malej byl v kontaktu....