icon

Lekár nechce vyšetriť dieťa v pracovnej dobe

xboax
18. únor 2015

Ahojte maminky,

môžete mi poradiť, či má lekár právo nevyšetriť dieťa v pracovnej dobe? Jedná sa o to, že naša malá dostala v priebehu dňa strašný štěkavý kašel, teplotu, atd...Od kašla sa aj pozvracala. Volala som doktorke, či môžeme prísť, lebo odpoledne má poradňu a nechcela som nakaziť malé miminká, len som sa chcela dohodnúť na presnom čase, poprípade som chcela prísť na konci pracovnej doby. Doktorka ma odbila, že proste nie, že máme pak ísť na pohotovosť, alebo dať kapky na kašel.
Je to normálny postup???

Strana
z2
zuzana_ka
18. únor 2015

@valik To každopádně🙂

terry1512
18. únor 2015

No nevím jak to chodí jinde,ale naše Dr. pokud zavolám a popíšu problém tak ochotně poradí a to i mimo ordinační hodiny.Pokud už tam třeba musíme s nemocnou dcerkou tak nás hned vezme,nebo maminky s novorozencema vezme do vedlejší čekárny vyhrazené pro tyhle případy.
Kdyby mě doktorka tahkle odlifrovala na pohotovost taky bych asi nadšená nebyla.Samozřejmě je to taky na soudnosti jak maminek tak lékaře.

svetlanap
1. bře 2015

Tak to je mazec. Od toho tam přece jsou a hlavně, jde o děti. Dospělý s kašlem může počkat do druhého dne, ale dítě? Já jsem se s tímhle nesetkala, naopak. Náš doktor je super, je to sice starší pán, ale nedám na něj dopustit. Kdykoliv zavolám a potřebuji, tak tam můžu zajít. Ordinuje jen 3 dny v týdnu (zbytek jiná doktorka) ale mám na něj telefon a je schopen přijet domů v nedělu odpoledne, kvůli banalitě jen proto, abych nemusela být do pondělí nervózní. Pro případ, že jdete s nemocným mezi zdravé, stačí brnknout a vezme nás zadem přes izolaci nebo přednostně, nebo po pracovní době. Zkusila bych popřemýšlet o změně lékaře, ale samozřejmě je to na zvážení, jestli vám jinak doktorka vyhovuje

Strana
z2