Malá kýla v pupíku u 10m. dcery, čím by se to zlepšilo?

lenicka91
22. zář 2015

Prosím o radu maminky. Dnes nám dr. řekla že má dcera 10 měsíců malou bouličku( kýlu ) v oblasti pupíčku. Prý to možná zmizí ale možná ne. Chci se zeptat zda neexistuje způsob jak by se to zlepšilo? nějaké cvičení atd.. ? 🙂 děkuji moc. 🙂

hojda
22. zář 2015

někdo to přelepuje, co tejpy?

gosa22
23. zář 2015

já bych na to zatím nesahala...syn měl malou kýlu až skoro do dvou let, teď se to samo upravuje...

helen_h
23. zář 2015

I pro vás tam má nahmatatelnou bouličku? Obě mé děti měly pupeční kýlu, což znamenalo vyklenutý pupík (v době největšího vyklenutí jako špuntík od šampáňa), o žádné bouličce jsem neslyšela... Bouličky bývají u tříselné kýly, ale to je něco jiného, to se řešit musí hned.
Jinak ta pupeční kýla se pak fixuje náplastí či kýlním pásem, který zajistí aby se pupík již dále nevytlačoval, ale bylo probíhalo postupné zatažení, které udělají původně rozestouplé břišní svaly, když se začnou zatahovat.
Jinak posilování břišních svalů je dobré, ale rozhodně ne takové ty dospělé cviky na břicho!!! Ale pro dítě je posilování i jen lezení na čtyřech, vylézání schodů apod. (střídat nožky, když dítě dělá jen o jednu "stojnou" nohu, tak nechat vystřídat). Kdyby nastaly nějaké podivnosti v pohybech, bylo by dobré konzultovat s dětskou fyzioterapeutkou, děti s pupeční kýlou někdy bříško šetří, a tím pádem si ulevují v nevhodných pohybových vzorcích.
Ale je možné, že dcerka má kýlu jen malinkou, jen se to bude sledovat a nic dalšího se dělat nemusí...

katerina1992
14. říj 2015

Memu synu jsou 3 mesice a kvuli pupecni kyle musime pupik prelepovat aby se mu utvorila rasa a zabranila tak te kyle( alespon takto mi to vysvetlila doktorka).takze pupiik lehce zarazim dovnitr a ze stran sroluju kuzicku a prelepim.podle posledni kontroli se nam to zlepsilo.preji hodbe stesti🙂