icon

Tříselná kýla u 3letého dítěte. Je to možné?

aurelie34
4. říj 2020

Hezký den, dnes jsme si s manželem všimli boule v třislech u syna. Není vidět pořád ale občas vyleze. Může se jednat o tříselnou kýlu? Nikdy jsem o tom u takhle malého dítěte neslyšela.

crejzy
•
4. říj 2020

Z fotky to sice nepoznám, ale mě se udělala tříselná kýla jako miminku ( byl mi prý cca 1rok) a na operaci jsem šla skoro v 5letech až. Takže možné to určitě je.

hobie
•
4. říj 2020

Určitě může, náš syn ji měl úplně jako miminko, před jedním rokem.. ale časem se objevovat přestala a naštěstí ani na operaci nemusel...pokud mizí a objevuje se, tak to bude kýla..

potaplice
•
4. říj 2020

Určitě je to možné. Syn byl s ní na operaci, když mu bylo 2,5 roku. Zašla bych doktorce, ideálně až bude dobře vidět. Operace se dělá preventivně, aby nedošlo k uskřinutí kýly.

hojda
•
4. říj 2020

Není to komunikující hydrokéla (objevuje se a mizí) ? Syn to měl taky, objevila se mi těsně před 3 rokem (do 3 let je prý šance, že to samo zmizí). Už měl naplánovaný termín operace, ale zmizelo to samo těsně po třetím roce.

aurelie34
autor
•
4. říj 2020

@hojda já vůbec nevím. Nemá ji pořád vylezlou. Často je vidět po koupání, nebo když se syn zvedá z lehu do sedu. Když zakašle, tak se dá taky nahmatat.

hojda
•
4. říj 2020

@aurelie34 Poslali nás s tím na dětskou chirurgii.

Vrozenou hydrokélu najdeme u dětí, příčina vzniku není známá. Nález můžeme dále dělit na nekomunikující a komunikující hydrokélu. V posledním případě není uzavřen procesus vaginalis peritonei, a tak dochází k volné komunikaci mezi cavum scroti a břišní dutinou. Tento typ může být spojený s nepřímou tříselnou kýlou.

jannym
•
5. říj 2020

Triselna kyla neni porad vylezla, u nas vyhrezavala ze zacatku jen po stolici v trisle cca 1,5 cm boulicka, tesne pred operaci cca 1 rok po prvnim objeveni ji uz mel venku skoro cely den, zalezala jen v noci, u nas byl progres velky a docela rychly, ke konci mu vyhrezavala do sourku boule o velikosti jeho pesticky (1,5 roku stare dite)

aurelie34
autor
•
5. říj 2020

Díky všem, jdeme příští týden na tříletou prohlídku tak to doktorce řeknu. Doufám že se to nebude muset hned operovat. Mám doma ještě plně kojenou 7 měsíční dceru a nevím jak bych to udělala abych mohla být se synem v nemocnici.