icon

Mám volat na pohotovost kvůli bolestem břicha a průjmu?

terkaterka31
13. srp 2024

Dobrý den,prosím radu.
Syn včera 5 krát zvracel,byli jsme na pohotovosti,dostal injekci proti zvracení.
Zvracení přestalo ,ale v noci mu vyskočila teplota na 38 ..
Dnes návštěva lékaře, dostal antibiotika že má angínu.
Od jedné hodiny syna bolí břicho a má průjem,jaká v podstatě jen vodu..
Pije, vypil už skoro 1200 ml čaje ,ale od druhé hodiny nečůral ... Mám volat na pohotovost?

anniej
•
13. srp 2024

Ještě bych počkala. Pokud tolik zvracel a má průjem, mohl být dehydratovaný a tělo si ty tekutiny nechalo. Ať odpočívá. Hodně štěstí.

rosalindamelinda
•
13. srp 2024

No tak to ale nemůže být angína. Pokud by šlo o angínu, tak by měl nateklé uzliny na krku (povlaky na mandlích) a bolelo by ho při polykání. O angínu jde pouze, pokud lékař vidí ty povázky na mandlích, když se podívá do krku. To vím z pohotovosti.
Podle toho, co popisujete se musí jednat o nějakou závažnou nemoc, která postihuje trávící ústrojí. Takže, kolik je synovi, na co je očkován, je očkován rotarixem?
Pokud ne, mohou to být rotaviry. Můj syn měl gastroentero.rotavirovou infekci - silný průjem, stále zvracel a neudržel v sobě žádné jídlo ani pití = byl silně dehydratovaný. Jediná léčba na to je - hospitalizace, tekutiny přes kapačku a probiotika.
Taky to může být salmoneloza, kde jsou opět příznaky silné bolesti břicha, průjem a zvracení. Jedinou odpovědí na to, co syn má, je odebrat vzorek stolice a vyšetřit.
Na nic bych nečekala, jela bych na pohotovost a na tomhle bych trvala. Tohle jsou velmi nebezpečné stavy a dehydratace je u dítetě problém! V noci se vám to může zhoršit a co potom? Navíc pokud se zjistí rotaviry - budete v nemocnici v izolaci a bude vám volat hygiena, protože to je infekční nemoc, jejíž výskyt se monitoruje.

misha31
•
13. srp 2024

My ted meli cela rodina silene zvraceni, prujmy, teploty...postupne jsme si to predavali. Ja treba za den 45x na velke (jen voda). Za 4 dny to preslo, nebeham s tim k dr.

rosalindamelinda
•
13. srp 2024

@misha31 nedá mi to neodpovědět, jako pokud mluvíš o dospělých lidech je to něco jiného než malé děti... no nevím, u dítěte bych to neriskovala 🙄
Máš zřejmě na mysli nějakou obyčejnou střevní chřipku, se kterou se k doktorovi běhat nemusí, ale u střevní chřipky se někdy ani nezvrací, bývá hlavně ten průjem a bolesti břicha, křeče. Navíc se nám tu míchá, co je teplota a co horečka, taky rozdíl.
Každopádně u dětí se to musí hlídat. Já jsem byla se synem na pohotovosti s takovými problémy 2x a pokaždé si ho tam nechali a hospitalizovali ho.

elis101
•
13. srp 2024

@terkaterka31 dětem se v tomhle připadě doporučuje podávat rehydratační volně prodejný prášek KULÍŠEK. Polud by se problémy zhoršovaly, tak pohotovost nebo rychlá, u dětí to vázně neni sranda. Když jsem měla s malou problémy, vždycky mi poradili a nebo řekli, ať prijedu...

Na anginu a ATB mi to přijde dost rychlé. Moje dr vždycky čelá cca tři dny, kvůli naběrům, aby se to potvrdilo a nedávala ATB zbytečně...

klpoiu
•
13. srp 2024

Sice nejsem lekar ale mi to prijde jako ukázková bakteriální strevni chripka. Zvraceni, teplota a nasledne prujem. Urcite podavej neco na zavodneni, kulisek dobra volba a pridat tasectan pro deti. Je to malej zazrak na průjem. Na teplotu paralen. A pocitej s tim ze to pochodi pravdepodobne vsechny doma.

mourovatakocka
•
13. srp 2024

@terkaterka31 Ta angína se mi teda nezdá. My jsme letos celá rodinka prošli nejspíš rotaviry nebo nějakou podobnou střevní záležitostí, pořídili jsme si to k neštovicím jako bonus. Kulíšek děti nechtěly - von je taky dost vohavnej... Ale určitě nabízet tekutiny, my na to šli přes různé druhy tekutin, voda, čaje, do všeho glukopur - kvůli energii, to je taky nakonec postavilo na nohy.

jipe
•
13. srp 2024

Moje děti dost častou u streptokokové infekce na začátku zvrací. Na zavodnění taky doporučuji kulíška. Možná bych dala i smectu. Průjem může být i kombinace toho, že jen pije + antibiotika. Pokud se ti nezdá dehydratovaný, tak bych vyčkala

crejzy
•
13. srp 2024

Nepíšete kolik synovi je ? Můj syn prošel 2x velkým průjmem včetně zvracení, jednou v 8mesicich a byli jsme 2 dny na kapačkách v nemocnici a podruhé v 6letech a to už jsme zvládli doma. Rozdíl byl krom ve věku taky v tom že zvládl pít. Pokud pije tak zavodňovat co nejvíce, krom Kulíška který je fakt extrémně hnusný existuje ještě enhydrol a ten není tak hnusný ( i když taky žádná ňamka)

l_
•
13. srp 2024

Taky ted dcera mela.. zvraceni, teploty az horecky a prujem.. nijak jsem neresila, hlidam piti, klid..