Mentální postižení - první příznaky

majsina
27. led 2017

Ahoj maminky, zejména ty, která mají mentálně či jinak postižené dítě.
Chtěla bych se zeptat, kdy se u vašich dětí objevili první "příznaky" a jaké to byly?
Mám řadu pochybností, ale dle všech lékařů je vše normální ☹...Už si připadám jako blázen.

Díky za příspěvky.

editah222
27. led 2017

@majsina kamarádky dcera má DMO a první příznaky, že něco není v pořádku, byly rozpoznatelné už ve 3 měsícíh. V 6 měsících to bylo naprosto evidentní, ale potvrzení diagnozy trvalo několik dalších měsíců a naprosté určení několik let.

majsina
autor
27. led 2017

Díky za odpověď a co to bylo za příznaky? Nevybavujete si?

majsina
autor
27. led 2017
editah222
27. led 2017

@majsina vůbec nedělala to co děti v jejím věku. Takže začala s malou cvičit vojtovu metodu a nic se nelepšilo, Takže začalo kolečko různých lékařů. ortopepedie, neurologie, oční, ušní... Hledalo se kde je chyba.
Ale pokud máte dobrého pediatra tak bych mu věřila. Spousta dětí je "nestandartních". Moje dcera začala chodit celkem pozdě, skoro v roce a půl a já nestresovala jen díky tomu, že jsem porodila druhé dítko a nedošlo mi, že je většina dětí v jejím věku už dávno chodí 🙂 A prostě jen byla líná nebo bojácná.

majsina
autor
27. led 2017

@editah222 chodime na neurologii, na rehabilitaci...Ale dle obou lékařů je v pořádku... On by mu každej dál korunu, protože je jak obrázek a na každého se směje...Ale těch zvláštních věci už je na mě nějak moc :-/ a připadám si jako blázen :-/.

editah222
27. led 2017

@majsina kolik má dítko měsící? A co se Vám nezdá? Někdy mi matky hrotíme věci, které řešit netřeba. Ale na druhou stranu zas někteří lékaři potíže zlehčují.

majsina
autor
27. led 2017

@editah222 7 měsíců. Neleze, neplazí se...otaci se, pivotuje...Dle svých možností. Ale to vem čert. Teď se začal hrozně napínat...Ruce i nohy, hlavně když leží na zádech a nudí se... Natočila jsem ho i na video a ukázala neuroložce, ale prej je to normální :-/...To teda nevím.
Když je unavený, kyve hlavou jakoby nenene...Prý taky normální...

lv
27. led 2017

Vždyť dělá věci běžné v jeho věku, na lezení má čas, 2-4měs určitě..

puresin
27. led 2017

@majsina Taky myslím, že se úplně zbytečně stresuješ. Rozhodně jste nic nepodcenili - byli jste u neuroložky, pediatr o všem ví, a když oba tvrdí, že je všechno zcela OK (a k tomu to i viděli v domácím prostředí - smekám před Tvou zodpovědností a starostí), prostě jim věř. Děti jsou někdy prostě legračnější, než bychom čekali. 😀

margaret88
27. led 2017

Co se vám ma to nezdá. Vždyť jsou to normální jevy..🙂 Zbytečně se stresujete. Každý dítko je jiný. Hlavně nesrovnávejte. Určitě je vše Ok 😉

margaret88
27. led 2017

Kdy jsi viděla co dělá moje 6.měsíční dcera za kreace tak by ti to divný nepřišlo.😀 Musí se nějak zabavit.😉

majsina
autor
27. led 2017

Díky všem za podporu...To lezení vem čert, to mě fakt zas tak netrápí. Děsí mě to propínaní rukou a hlavně nohou... Ztuhne a propíná se... je pravda, že když je něčím zabejčenej, tak to tak moc nedělá...Ale jinak velmi často. Doktorům to cpu horem dolem...A nemocná jsem nakonec asi já :-/... Sama jsem zdravotník a hold vidím vše v těch horších barvách.

1miska
27. led 2017

@majsina nase mala zacalo lozit v 10 mesich, neplazila se do te doby, sedet zacala v roce ..... pokud je pod dohledem lekaru tak bych se rozhodne nestresovala a min ji pozorovala a vic užívala 🙂 🙂

pamal
27. led 2017

@majsina syn začal lozit v jedenácti měsících. Dle pediatra byl v pořádku. Poslal mě ale na ultrazvuk mozku - taky v pořádku, na rehabilitaci - taky v pořádku. Sedl si v 13 měsících a chodit začal v 16 měsících. Všude mě řekli, že všechny děti prostě nejsou podle tabulek. Říkali jsme mu, že je pohodář a tak to je do dneška. Usměvavý, pohodový, oproti staršímu, který všechno dělal dříve a je tvrdohlavý a býval příšerně vzteklý.

ivular
28. led 2017

@majsina To propínání - co na to neurolog? Svalový tonus je v normě?
Každopádně, z propínání usuzuješ na mentální postižení?? 😉

evapater89
28. led 2017

Řekla bych, te normální projevy. Syn se také propínal jako kojenec, ted ma téměř 7 let a je zdravý. Dcerka ma 10mesic a někdy kdyz usíná tak taky kyve hlavou jakoby nene, prijde mi to legracni, nepozastavovala jsem se nad tím. Jinak je zdravá a ro ze neleze syn, je jeste naprosto v normě 😉.. Nereste to tolik, mntalni retardace by se asi projevovala jinak, nemyslím, ze propinani je nějaký znak mentální nezralosti, věřím, zmate zdrave dítko a kdyz to tvrdí i lékaři tak to nereste. Uvolnete se a uzivjte mimca. Oni někdy vážně dělají podivne veci, ale to neznamená ze jsou mentálně opoždění. 😊

te_reza
28. led 2017

dcera se propíná, když se vzteká, posadila se mezi 8-9 měsícem a teprve POTOM začla lést, plazení přeskočila. Podle mě plašíte úplně zbytečně, kor když vám to několik doktorů potvrdilo.

sarkar
28. led 2017

@majsina jsem se zrovna chtěla zeptat, jestli jsi nestudovala nějaký sociální obor na pedáku nebo zdrávku 😀 Nemyslím to zle, ale na základě svého pozorování zde na MK během víc jak 4 let jsem zjistila, že absolventky těchto oborů tyhle věci víc řeší, pozorují...

zuzka_b2
28. led 2017

To propinani by mohla byt spis hypertonie. Zkus byt v klidu, cas ukaze, ale pokyd pivotuje, tak he uplne v norme.

majsina
autor
31. led 2017

zuzka_b2 hypertonie mě napadla také, ale on jiné další příznaky nemá...Nemá pěstičky ani nic dalšího. Po porodu byl navíc mírně hypotonický, neuroložka nás tehdy poslala i na uz mozku, který byl v pořádku.

majsina
autor
31. led 2017

Evapater89 ono těch věcí je víc, co mě zarážejí. Porod jsme měli příšernej a defacto od té doby mám pocit, že je něco špatně. Někdy je úplně skvělý, sleduje nás, směje se, reaguje na jméno...A někdy zas vůbec jak kdyby mě neslyšel a až mám pocit, jakoby se pohledem vyhýbal i když koukám přímo na něj zblízka.