Nemoc 2měsíčniho miminka. Jak se ještě jinak zbavit kašle?

cejmil
19. led 2021

Dobré ráno, chtěla bych se poradit mám dceru která má 10 týdnů a je nemocná už týden rýma se suchým kašlem. Doktorka nám dala kapičky do nosu a mucosolvan s tím že to máme dávat týden, ale už to je týden a zdá se mi že ten kašel má daleko horší a má takovou nechuť k jídlu. Vždycky pláče že má hlad ale jak se jí snažím nakojit tak si jenom párkrát cucne a už nechce a jde hnedka spát. Dcera je plně kojena. Nevím jestli zase kontaktovat zase doktorku nebo jestli nevíte jak se jinak zbavit toho kašle. Děkuji za radu.

lv
19. led 2021

Zkus dát rozkrojenou cibuli pod postýlku, denne měnit. Zvlhci vzduch v místnosti.

calvac
19. led 2021

@cejmil myslím si, že ten kašel má od rýmy. Zvlhčovat, prolévat nos mořskou vodou, odsávat. Doktorka by ji mohla ale pro jistotu přeposlechnout. Jinak já osobně bych Mucosolvan nedávala, zkusila bych Sinecod.

sigyn
19. led 2021

Nám na rýmu nejvíce pomohlo přizvednou postýlku (tak aby hlavička byla výše).

klokanka31
19. led 2021

@cejmil Asi by chtělo aby ji pro jistotu doktorka zkontrolovala, přece jen máš hodně malé miminko.

alilali
19. led 2021

Mořská sůl do nosu, zvýšit postýlku (hlavu) - dát pod matrací, kde má hlavičku např knížky nebo povlečení, koupit si zvlhčovač vzduchu, stojí už pár korun a určitě se neztratí v žádné domácnosti, ale samozřejmě vzduch jde zvlhčit i bez toho.

merope
19. led 2021

Určitě kontaktovat doktorku. Nechci strašit, ale u nás něco podobného v kojeneckém věku 2x a pokaždé jsme skončili s antibiotiky (a to i doktorka říkala, že ten výtěr z krku by raději udělala jen preventivně, ale že to je od pohledu ok).

calvac
19. led 2021

@cejmil jj, zapomněla jsem, že zvlhčovač máme taky, dávám do něj eukalyptový olej.

korin
19. led 2021

U miminka bych chtěla, aby si malou doktorka poslechla. Teď už bych čekala vlhký kašel.

aneta_v
19. led 2021

@cejmil já teda radši chodim na ORL. Jinak malým miminkům ty běžné nemoci trvají dýl. Mladší dcera chytla v 5 týdnech rýmu od starší ségry, starší byla za pár dní ok, zato mladší se to táhlo skoro 3 týdny. Měla teda jen tu rýmu a bylo to pořád lepší a lepší

nazka
19. led 2021

Pořádně vyvětrat, zvednout postýlku, my jsme koupili kvalitní zvlhčovač, do ktereho se dá dát aroma olejicek (např. Eucalypt), odsavat rýmu, a dobrý sprej do nosu je sterimar baby, má opravdu silný strikanec a procakne nosanek pořádně. Jsem na tohle expert skoro už, bohužel. Mala, když se narodila, tak jsme s tím bojovali skoro 3 měsíce.