Odjezd na dovolenou a nemoc. Odjeli byste?
Měli jsme letět na dovolenou, ale hodinu před odjezdem na letiště se šestiletý syn probudil se zimnicí, horečkou 38 a zvracel. Strašné nervy, co teď. Nakonec jsem s ním zůstala doma a odjel jen manžel s dcerou. Ale já mám teď výčitky, že jsme zůstali doma. Ne kvůli mně, ale kvůli němu. I když chápu, že dovolených asi ještě bude, ale mrzí mě to. Co vy, odjeli byste ?
Meli jste to zrušit vsichni od toho je pojisteni storna a letet o tyden pozdeji spolu
Tak to proste s detmi nekdy je. Bude jina dovolena a vy i syn si ji uzijete priste. Zdravi je nejdulezotejsi. Nemoc je lepsi vylecit.
Udělali jste dobře. Viroza může být za dva dny pryč, ale v akutní fázi je fakt peklo a cesta letadlem je dost náročná.
A to nemluvím o tom, jak snadno se viry šíří, zvlášť v prostoru letadla, kde se x hodin vzduch točí dokola a nijak nemění... Ne, filtry fakt nebývají dost dobré, aby vychytaly viry.
Rozhodně se jedná o správné rozhodnutí. Zdraví je důležitější než zábava (dovolená). Navíc jste podstoupila určitou oběť ve prospěch své rodiny. Jste vážně třída.👍
@anonym_autor Kdyby se to synovi v zahraničí zhoršilo a chtěli byste využít ošetření v rámci cestovního pojištění, mohla by vaše pojišťovna odmítnout ošetření uhradit, kdyby zjistili, že mu nemoc začala už v Česku. A kdyby se mu navíc příznaky více rozjely, nemuseli by vás už ani pustit do letadla při zpátečním letu. Zkrátka mohl by to být zbytečný průšvih jak mraky.
Kdyby to byla jen horečka, jela bych. Děti často mívají tyto jednodenní horečky a pak z toho nic není. Ale se zvracením je jasné, že by to v letadle nezvládl.
Určitě si udělala dobře. Já před dvěma lety letěla z Bulharska se zvýšenou teplotou a ucpaným nosem. Do toho nás ještě nechali stát 2 hodiny v letadle na ploše, než nás pustili k odletu (bouřky nad Evropou). Takže ve finále jsem se domů do postele dostala až za 14 hodin po odjezdu z letiště. Už nikdy to zažít nechci.
Měsíc na to chlap s klukem dostali na dovolené na Korfu střevní potíže. Řádilo to po celém ostrově, ale mě se to naštěstí vyhlo. Nicméně večer před odletem domů jsme museli ke klukovi zavolat doktora, aby zvládl let domů v 9 hodin ráno. Naštěstí to nejhorší už měl za sebou, ale i tak byl hotovej ještě další 3 dny po příletu domů. Stát se to před odletem na dovolenou, taky to zrušíme. Já se bála, že mě letos nakazí týpek, co vedle mě 2 hodiny v letadle cestou do Srbska popotahoval a chrchlal. To bych taky měla po dovolené. Naštěstí jsem to od něj nechytla.
Meli jste to zrušit vsichni od toho je pojisteni storna a letet o tyden pozdeji spolu
@veronicka89 Se stornem to není tak jednoduché, nějaké blitíčko nemusí stačit, potřebuješ lékařskou zprávu ze které vyplývá, že opravdu nebylo možné jet. A taky mi přijde dost naivní prohlásit, že rodina pojede o týden později. Vždyť někdo nemůže jen tak posunout dovolenou z práce, natož shánět náhradní zájezd, nebo na něj mít peníze.
@veronicka89 Se stornem to není tak jednoduché, nějaké blitíčko nemusí stačit, potřebuješ lékařskou zprávu ze které vyplývá, že opravdu nebylo možné jet. A taky mi přijde dost naivní prohlásit, že rodina pojede o týden později. Vždyť někdo nemůže jen tak posunout dovolenou z práce, natož shánět náhradní zájezd, nebo na něj mít peníze.
@dura175
,,probudil se zimnicí, horečkou 38 a zvracel ,,
Dale hrozi ze lidi co odjeli budou mit to stejne se treba 3 dennim zpozdenim…
Pokud bychom jako rodina nejezdili pres rok spolu, urcite bych trvala na spolecnem case klidne jenom vikend spojeny treba se svatkem apod …az se dite uzdravi
Co se tyce storna je to vetsinou nevyhodne pokud cast skupiny odjede a cast ne …
Ja si takove veci zaridit umim , takze v tom nevidim vedu

Udělali jste dobře. Nejen kvůli synově zdraví, ale kvůli zdraví všech lidí, kteří by se s vámi potkali na letišti a seděli v letadle. Navíc, už jsi někdy cestovala se střevními potížemi? Vždyť to je peklo jak pro to dítě, tak pro jeho doprovod. Chápu, že to mrzí, je to pech, ale tohle se prostě stává.