icon

Odjezd na dovolenou a nemoc. Odjeli byste?

15. srp 2026

Měli jsme letět na dovolenou, ale hodinu před odjezdem na letiště se šestiletý syn probudil se zimnicí, horečkou 38 a zvracel. Strašné nervy, co teď. Nakonec jsem s ním zůstala doma a odjel jen manžel s dcerou. Ale já mám teď výčitky, že jsme zůstali doma. Ne kvůli mně, ale kvůli němu. I když chápu, že dovolených asi ještě bude, ale mrzí mě to. Co vy, odjeli byste ?

dura175
15. srp 2026

Udělali jste dobře. Nejen kvůli synově zdraví, ale kvůli zdraví všech lidí, kteří by se s vámi potkali na letišti a seděli v letadle. Navíc, už jsi někdy cestovala se střevními potížemi? Vždyť to je peklo jak pro to dítě, tak pro jeho doprovod. Chápu, že to mrzí, je to pech, ale tohle se prostě stává.

veronicka89
15. srp 2026

Meli jste to zrušit vsichni od toho je pojisteni storna a letet o tyden pozdeji spolu

leneee
15. srp 2026

Tak to proste s detmi nekdy je. Bude jina dovolena a vy i syn si ji uzijete priste. Zdravi je nejdulezotejsi. Nemoc je lepsi vylecit.

cilkat
15. srp 2026

Udělali jste dobře. Viroza může být za dva dny pryč, ale v akutní fázi je fakt peklo a cesta letadlem je dost náročná.
A to nemluvím o tom, jak snadno se viry šíří, zvlášť v prostoru letadla, kde se x hodin vzduch točí dokola a nijak nemění... Ne, filtry fakt nebývají dost dobré, aby vychytaly viry.

rokio
15. srp 2026

Rozhodně se jedná o správné rozhodnutí. Zdraví je důležitější než zábava (dovolená). Navíc jste podstoupila určitou oběť ve prospěch své rodiny. Jste vážně třída.👍

eternitka
15. srp 2026

@anonym_autor Kdyby se to synovi v zahraničí zhoršilo a chtěli byste využít ošetření v rámci cestovního pojištění, mohla by vaše pojišťovna odmítnout ošetření uhradit, kdyby zjistili, že mu nemoc začala už v Česku. A kdyby se mu navíc příznaky více rozjely, nemuseli by vás už ani pustit do letadla při zpátečním letu. Zkrátka mohl by to být zbytečný průšvih jak mraky.

petaov
15. srp 2026

Kdyby to byla jen horečka, jela bych. Děti často mívají tyto jednodenní horečky a pak z toho nic není. Ale se zvracením je jasné, že by to v letadle nezvládl.

mishka87
15. srp 2026

Určitě si udělala dobře. Já před dvěma lety letěla z Bulharska se zvýšenou teplotou a ucpaným nosem. Do toho nás ještě nechali stát 2 hodiny v letadle na ploše, než nás pustili k odletu (bouřky nad Evropou). Takže ve finále jsem se domů do postele dostala až za 14 hodin po odjezdu z letiště. Už nikdy to zažít nechci.
Měsíc na to chlap s klukem dostali na dovolené na Korfu střevní potíže. Řádilo to po celém ostrově, ale mě se to naštěstí vyhlo. Nicméně večer před odletem domů jsme museli ke klukovi zavolat doktora, aby zvládl let domů v 9 hodin ráno. Naštěstí to nejhorší už měl za sebou, ale i tak byl hotovej ještě další 3 dny po příletu domů. Stát se to před odletem na dovolenou, taky to zrušíme. Já se bála, že mě letos nakazí týpek, co vedle mě 2 hodiny v letadle cestou do Srbska popotahoval a chrchlal. To bych taky měla po dovolené. Naštěstí jsem to od něj nechytla.

dura175
16. srp 2026
@veronicka89

Meli jste to zrušit vsichni od toho je pojisteni storna a letet o tyden pozdeji spolu

@veronicka89 Se stornem to není tak jednoduché, nějaké blitíčko nemusí stačit, potřebuješ lékařskou zprávu ze které vyplývá, že opravdu nebylo možné jet. A taky mi přijde dost naivní prohlásit, že rodina pojede o týden později. Vždyť někdo nemůže jen tak posunout dovolenou z práce, natož shánět náhradní zájezd, nebo na něj mít peníze.

daisymaminka
16. srp 2026

Jestliže máte poj. storna, zajděte se synem k lékaři.

veronicka89
16. srp 2026
@dura175

@veronicka89 Se stornem to není tak jednoduché, nějaké blitíčko nemusí stačit, potřebuješ lékařskou zprávu ze které vyplývá, že opravdu nebylo možné jet. A taky mi přijde dost naivní prohlásit, že rodina pojede o týden později. Vždyť někdo nemůže jen tak posunout dovolenou z práce, natož shánět náhradní zájezd, nebo na něj mít peníze.

@dura175
,,probudil se zimnicí, horečkou 38 a zvracel ,,

Dale hrozi ze lidi co odjeli budou mit to stejne se treba 3 dennim zpozdenim…

Pokud bychom jako rodina nejezdili pres rok spolu, urcite bych trvala na spolecnem case klidne jenom vikend spojeny treba se svatkem apod …az se dite uzdravi

Co se tyce storna je to vetsinou nevyhodne pokud cast skupiny odjede a cast ne …

Ja si takove veci zaridit umim , takze v tom nevidim vedu

veronicka89
16. srp 2026
@daisymaminka

@daisymaminka urcite nemeli

autor
16. srp 2026
@veronicka89

@veronicka89 už nemáme dovolenou, navíc to nebylo přes ck, ale na vlastní pěst.

autor
16. srp 2026
@daisymaminka

@daisymaminka u lékaře jsme byli, na pojišťovnu nahlášeno, ale pochybuju o výsledku

autor
16. srp 2026

@anonym_autor děkuji všem za reakce. Manžel s dcerou jsou ok a aspoň oni si dovolenou v rámci možností užívají. Syn už vypadá taky v pořádku.

westie
16. srp 2026

Za mě správné rozhodnutí - není nad to sedět v ledatdle vedle někoho, kdo vám zvesela nahlásí, že jsou v letadle celá rodina a u dvou z nich se před odletem projevila nemoc a v průběhu letu je slyšíte si povídat, že to teda už chytili ten třetí - bylo to při návratu z dovolené a samozřejmě, že jsme si to užili po návratu i my🤦‍♀️
Dvakrát se to stalo nám a vždy u dovolené na vlastní pěst a odjel jeden rodič s jedním dítětem. Samozřejmě, že druhého dítěte mi je vždycky líto, ale my dospělí si občas ani neuvědomíme, jak náročné to cestování je pro děti, natož s nemocí.

dura175
16. srp 2026
@veronicka89

@dura175
,,probudil se zimnicí, horečkou 38 a zvracel ,,

Dale hrozi ze lidi co odjeli budou mit to stejne se treba 3 dennim zpozdenim…

Pokud bychom jako rodina nejezdili pres rok spolu, urcite bych trvala na spolecnem case klidne jenom vikend spojeny treba se svatkem apod …az se dite uzdravi

Co se tyce storna je to vetsinou nevyhodne pokud cast skupiny odjede a cast ne …

Ja si takove veci zaridit umim , takze v tom nevidim vedu

@veronicka89 Gratulujeme a zasíláme klíčenku. My tady samozřejmě víme, že ty máš všechno zařízené, se vším si poradíš a tím pádem se ti nestane nic, co by tě překvapilo.

lenkamal1
16. srp 2026

je-li pojištění tak zrušit celou dovolenou, ne-li tak jste udělala dobře

veronicka89
16. srp 2026
@dura175

@veronicka89 Gratulujeme a zasíláme klíčenku. My tady samozřejmě víme, že ty máš všechno zařízené, se vším si poradíš a tím pádem se ti nestane nic, co by tě překvapilo.

@dura175 normalni lidi to maji normalne pojistene ( stejne jako byt nebo auto ) a ti druzi se z toho treba pouci a nepispu trspne stsnxe ohledne klicenky ( mimochodem o klicence pisou hlavne ti co nemaji nikdy jiny argument 😅 odpověď ,, zavist,, nebo ,, klicenka je koukam takovy evergreen 😃🙌

kleio
16. srp 2026

Zamrzí, ale správné rozhidnutí, zvracející dítě do letadla nepatří. Jestli, jak píšeš, je synovi už dobře, řekněte si, že si spolu uděláte hezkých pár dnů jen vy dva. Naplánujte nějakou synovu oblíbenou aktivitu, nenáročný výlet a užijte si dovolenou i tak.

jasekd
16. srp 2026
@veronicka89

@dura175 normalni lidi to maji normalne pojistene ( stejne jako byt nebo auto ) a ti druzi se z toho treba pouci a nepispu trspne stsnxe ohledne klicenky ( mimochodem o klicence pisou hlavne ti co nemaji nikdy jiny argument 😅 odpověď ,, zavist,, nebo ,, klicenka je koukam takovy evergreen 😃🙌

@veronicka89 ja nevim, co delas za praci, ale na tvych reakcich je casto videt, ze zijes mimo realitu. Resp. nedokazes se vcitit do reality jinych lidi. Pokud delas v kolektivu, kde se lidi musi vystridat, kde je dovolena pevne narizena, mas objednane pacienty, klienty atd., proste o tyden pozdeji odletet nemuzes🙄 Pokud ty mas tu moznost, uprimne napisu, ze zavidim. Ale myslim, ze vetsina lidi to takhle proste nema.

jasekd
16. srp 2026
@anonym_autor

@anonym_autor děkuji všem za reakce. Manžel s dcerou jsou ok a aspoň oni si dovolenou v rámci možností užívají. Syn už vypadá taky v pořádku.

@anonym_autor muzu jen napsat, ze je mi to lito. Jak se pise nade mnou, pokud uz mu je dobre, zkuste si to aspon doma uzit. Delat neco, co treba dcera nema rada, co ji nebavi a syna naopak ano. Taky jsme o par akci prisli (ne teda o leteckou zahranicni dovolenou) a vzdycky me to hrozne mrzelo a obrecela jsem to. Neni to konec sveta, ale clovek se tesi a pak tohle.

veronicka89
17. srp 2026
@jasekd

@veronicka89 ja nevim, co delas za praci, ale na tvych reakcich je casto videt, ze zijes mimo realitu. Resp. nedokazes se vcitit do reality jinych lidi. Pokud delas v kolektivu, kde se lidi musi vystridat, kde je dovolena pevne narizena, mas objednane pacienty, klienty atd., proste o tyden pozdeji odletet nemuzes🙄 Pokud ty mas tu moznost, uprimne napisu, ze zavidim. Ale myslim, ze vetsina lidi to takhle proste nema.

@jasekd mam to tak ze v okoli mé i vzdalenejsi rodiny si muzeme vsichni opravdu vzit dovcu celkem spontanne a taky toho vyuzivame … takze to realita moje je.
Ale jsem clovek ktery proste hleda reseni takze jak uz pisu vyse - kdybychom byli rodina, ktera ma dovolenou 1x do roka spolu . Vzala bych neco jednodussiho treba 28. rijna s tim ze tam pridam ten svatek treba … myslim, ze jsou v cr i prazdniny… nebo nějak jinak , tak aby to slo v praci zaridit.
Od lidi co maji sichty vim ze vymenit si 2,3 dny casto problem neni a u jinych s terminy zase 2 dny zrusit taky ne . Ale jak rikam ja to mam tak, ze bych pokud chceme spolu - radsi jela spolu .
Jinak nemam proti dovolenym nebo jinym aktivitám kdx clenove rodiny jsou rozdeleni nic - pokud s tim jsou vsichni spokojeni a byl to takhle plan .

Ja jsem spise narazela na to , ze je dovolenkovy cas a ze pokud lidi nejedou last minute ( jako my) je pojisteni storna hl. S detna celkem užitečné

veronicka89
17. srp 2026
@jasekd

@jasekd jo a rada bych dodala , ze se mi dejou jine veci v zivote 😅 ,, za ktere si muzu treba jeste vice sama - takze jak pani s klicenkou vyse , vse zarizene a tip top nemam . Ale ptz jsem ve spoustu vecech marna , mam uz ,, natrenovano ,, 🫣😟 co delat nez nebo kdyz se neco posere