icon

Odmítnutí vytržení mandlí u dítěte. Jak získat druhý názor?

zuxu
10. srp 2023

Ahoj, dnes jsem byla u ORL lékařky a na základě informace, že stále kašle v noci a má zadní rýmu a několikrát za rok má atb, nás chťela poslat do nemocnice na vytrhnutí mandle.
Nejsem toho zastánce a odmítla jsem. Nazlobila se, řekla ať si to rozmyslím. Nevím na základě čeho se rozhodnout.

Nevím, zda je to nutné. Máte zkušenosti s odmítnutím? Popřípadě jak to funguje, když chcete druhý názor někde jinde od lékaře?
Poradíte?

Díky

Strana
z2
vonrataj
13. srp 2023

Psala jsem na téma odstranění nosní mandle nedávno článek. Tak třeba to pomůže otevřít oči a pochopit problematiku. 🙂 jinak jako rodič odmítnout můžete. Pokud bylo vyšetření nedostatečné, zkuste jít cestou, jak bylo už zmíněno, jiného ORL nebo foniatrie.🍀

matusoni
13. srp 2023

@zuxu ano, moje mamka odmítla u mě. Na ORL na ni doktorka taky koukala, jak na blázna. Měli jsme pediatričku homeopatku, ta mi nasadila homeopatika a mandle se samy zmenšily🙏

zuxu
autor
18. srp 2023

@matusoni a jaký homeopatika?

Jinak holky naši orl věřím, ale teď mi řekla, že druhy dítě je na jedno ucho hluchý. A to jsme před 5ti dny byli u pediatra a ta zrovna dělala 5ti letos prohlídku a nezpozorovalo to. Není to trošku divné?

zelenaesmolda
18. srp 2023

@zuxu
Tak pediatr usi na 5 lete prohlidce nekontroluje,nema jak.

zmrzlinka
18. srp 2023

@zuxu tak na 5- léte se mandle nekontroluje.To musíš na ORL.Nejlepe na nějaké modernější pracoviště ,kde mají kameru do nosu.

leymea
18. srp 2023

@zuxu a jaky vysetreni delala pediatra a jaky na orl?

marge_s
18. srp 2023

@zuxu to nepoznas, jen orientacne, muze mit osekanou ken cast spektra…

matusoni
18. srp 2023

@zuxu to už nevím, možná mamka by věděla

lennus
18. srp 2023

@zuxu Začala bych se zajímat o psychosomatiku, děti jsou jako houby a vše nasávají, takže i nás jako rodiče a situaci v rodině, takže začít u sebe - jsme pro ně vzory a na nemoci máme přímý vliv.

Strana
z2