Pavlíkovy třmeny dětí, Strakonicko - Písecko

cilka4488
10. lis 2016

Ahoj maminky. Zakládám tuto diskuzi k podělení se zkušeností s Pavlíkovými třmínky a zkušeností zdejších doktorů v okresech Strakonicko -Písecko. Jelikož nám je nasadily ve 4 týdnech a to blbě - tak bych byla ráda o info , jaké máte zkušenosti s místními dr vy .Zatím ahojky

ija1
10. lis 2016

@cilka4488 je tu skupina subluxace, luxace kycelniho kloubu
https://www.modrykonik.cz/group/6706/

cilka4488
autor
10. lis 2016

Já vím, ale chtěla jsem, aby bylo vidět to Strakonicko a Písecko. Kvůli doktorúm z tohohle kraje. Ale děkuji

pichop
10. led 2018

Ahoj, můžu se zeptat kam jste chodili? My je dnes dostali v Písku a jsem z toho dost nešťastná. Minule stejný nález a dostala peřinou dnes třmeny :/

teraolli
10. led 2018

Doporučuji prof. Poula z Brna (Orto Poul) - vynikající dětský ortoped. Jezdíme za ním z Prahy a jednoznačně doporučuji. Dcera dostala třmeny ve třech měsících, taky jsem z toho byla velmi nešťastná.

pichop
10. led 2018

Děkuju za tip, asi ho zkusíme. Už jsem o něm našla i ve skupince.

kamste
10. led 2018

Jsem sice odjinud, ale hrozili nám, že dostanem třmínky (jelikož mimčo bylo malinký, tak jsme dočasně dostali abdukční dečku). HODNĚ POMOHLO ŠÁTKOVÁNÍ. Nakonec na třmínky nedošlo a od 9m už nepoužíváme nic.
Přeji brzké zdraví všem děťátkům.

teraolli
10. led 2018

@pichop My k němu jedeme ted na konci ledna snad už na sundání třmínků. Je to svéráz, ale profesně špička v oboru. Klidně mu napište mail a pošlete RTG snímek ke konzultaci. Má toho hodně, ale odpověděl mi za tři dny a hned jsme dostali termín v Brně.

pichop
10. led 2018

@kamste Malé je 6 týdnu, a má 3700g takže taky celkem drobek. Do teď jsem jí také celkem často nosila v šátku nebo nosítku ale dnes třmeny a zákaz všeho.

@teraolli RTG malé nedělali, jen ultrazvuk a označeno jako bilaterálně IIC, před 14 dny peřinka a dnes na stejný nález třemy...

kamste
10. led 2018

@pichop malá měla taky nález IIc. K Dr. jsem vzala fotky správné polohy dítka při šátkování a konzltovala to. I přesto, že se s tím ještě nesetkali, tak "je jedno, zda nožky ve správné pozici drží dečka nebo tělo mámy". Na další kontrolu jsem přišla s navázaným dítkem a nikdo z ordinace neprotestoval. Myslím, že často s šátkováním a nošením nesouhlasí proto, že znají ty fotky z netu s dítkem zády k mámě a nebo s dítkem ve visítku.
Pokud najdete schopného ortopeda, tak to zkuste konzultovat a uvidíte.

teraolli
10. led 2018

@pichop Tak zkuste konzultaci po mailu s Poulem. Moje kočička má IIa vlevo, vpravo Ia. Žádanku na RTG Vám napíše i pediatr. Taky to tak máme a prof. Poulovi se RTG přiveze na CD (třeba ho ale po Vás chtít nebude, sono si dělá svoje). Třmínky má na 20 hodin denně po dobu 8mi týdnů. V Praze nám řekli že je bude mít do roka a na 23 hod/den. Držím palce, ať to máte brzo za sebou.

cilka4488
autor
12. led 2018

@pichop Ahoj .My chodili do Strakonic a tam nám dali nejprve 2 pleny A pak hned třmínky. Měly jsme II C. Byla jsem z toho taky na měko a nechtěla jsem to připustit. Tak jsme jeli ještě do Písku a tam mi to potvrdili a ještě vyhrožovali Motolem.
Napsala jsem profesorovi Poulovi do Brna, poslala mu fotku, jestli má malá třmínky dobře nasazené, jelikož i ve Strakonicích i v Písku jsou deb..ové a ten mi poradil , jak je mám dotáhnout a paráda.
Třmínky jsme poctivě nosila 3 .měsíce 24 h/denně a pak 2.měsíce 12 h/ denně a dobrý.
Zvykneš si neboj i malá .Mě to taky bylo líto, furt jsem si říkala , že proč my a bulela, ale pak jsem řekla je to pro zdravé nožičky a už mi to tak hrozný nepřišlo a když nám je sundali, tak jsem si furt říkala, že nám něco chybí
@pichop

pichop
13. led 2018

@cilka4488 já s malou nakonec jela do ČB, k doktoru Nevšímalovi. Diagnózu z Písku mi potvrdil jen na jedné nožce, druhá je v lepší stavu. Třmińky nám pan doktor upravil, přenastavil a vše vysvětlil. Ne jako v Písku, kde jen řekl dáme třmeny. Celkem se doktor i divil když viděl že to má malá na holém těle a tomu že nemáme sundavat ani na koupání... takže za mě ČB zatím skvělé
Ke komu jste pak chodili vy? Doufám že se to malé taky spraví takhle brzo ;)

cilka4488
autor
15. led 2018

@pichop My chodili k Marunovi do Strakonic. V Písku nám dali o číslo menší než dr.Maruna po té co jsem jim řekla , že jsou velké tím pádem na nic a dali nám tedy 1 .Malá byla prdík a i ty 1 se mi zdáli velké, říkám jim to a prý poslední Nulky dali miminku před náma a nezájem . ...
No doktoři na ho..O Nejde o jejich děti , tak nezájem.
Pak jsem psala do toho brna , udělala další dírky a dobré.
Ono to uteče rychle neboj.
Já koupala 1x do týdne a jinak utírala žíňkou. Třmínky jsem měla na bodýčku a abych nemusela třmínky odepínat u přebalování ustřihla jsem z punčoch jen nohavice a dala na nožičky a na to třmínky.

pichop
19. led 2018

@cilka4488 malá teda má Vel. 0 ale i tak jí byly velké, v ČB pan doktor dodělal dírky a vše sedí jak má. Taky sundavám jen na koupání, jinak má body a nadkolenky.
Teď jsme byly na kontrole po týdnu, p. Doktor ještě třmeny doupravil a další kontrola za 5 týdnů. To je asi ještě brzo na zlepšení co?

cilka4488
autor
20. led 2018

@pichop Ono jak u koho. Četla jsem tady, že se se to u někoho zlepšilo po měsíci,
Nám se to zlepšilo co si tak pamatuju po 2 .měsìcích z IiC na IIB, ale třmínky nám nechali až do konce.