Pejsek. Jak to teď vyřešit, když má syn alergii?

13. lis 2023

Dobrý den,nevím jak tuto záležitost vyřešit. Máme pejska už před 10 let. Je to vlčák. Bohužel,teď u syna zjistili, že má alergii na pejsky. Alergolog nám sdělil, že máme pejska dát urychleně pryč aby se nám to nezhoršilo v astma. Máme k tomu dispozice. Bývalý manžel je bohužel astmatik. Já ale nevím kam pejska umístit. Bohužel nemám nikoho se zahradou a nikoho kdo by se o pejska postaral.😥
Nikdo nemohl vědět,, že se tohle stane. Strašně mě to trápí. Přemýšlím nad tím od té doby co jsme to zjistili.😭

glimmer
13. lis 2023

jsem pejskomil, určitě bych nedala psa hned pryč ... máme v bytě 2 (také nemáme zahradu). Jako první bych zamezila psovi chodit do dětského pokoje, popř. ho omezila aby lezl na gauč, křesla, ... syn je alergický na morčata (máme je skoro 5 let, u syna se alergie projevila až letos na jaře). Klec jsem přestěhovala do jiného pokoje, čistíme jim obden a holt je syn nemazlí). Chápu, že u psa je to jiné, ale já osobně bych zkusila více věcí (opatření) než bych dala psa pryč.

pribylovapetra
13. lis 2023

Máme to podobně, jen s kočkou. Kocoura jsme měli taky několik let, než se synovi rozjela alergie - ale podle testů. Má vysokou hodnotu, ale na našeho kocoura nereaguje, na ostatní kočky a psy ano a to dost. Já bych zavedla opatření - předpokládám, že pes je venku, tak úklid podle toho. Po hraní si pořádně umývat ruce, případně se převléci. Pejska už nemusíte mít dlouho a byl by šílený stres pro všechny. A jak se alergie projevuje? Nebo je to jen podle testů. Ony ty testy taky nejsou úplně přesné...

ai30
13. lis 2023

No proste hledejte nekoho, kdo by si ho vzal. Nikoho nemate, ok, tak se asi budete muset vic snazit no, podle me alespon to mu dluzite, po 10 letech. Tchyne taky musela dat pryc psa, tak proste hledala po vsech certech, trvalo to par mesicu, ale pes ma bajecny novy domov.

katule1990
13. lis 2023

A jak se u syna alergie projevuje? Udelala bych opatreni, jak se pise vyse, pejska bych urcite pryc nedavala, pokud nejsou velke problemy. Casto to byva u alergiku tak, ze si jakoby zvyknou na zvire, se kterym zijou, reaguji na cizi zvirata. Sama mam lehkou alergii na kocky (zjisteno testem na alergologii), doma mam dve kocky a vubec nic mi to nedela. Kdyz si hladim venkovni cizi kocky, obcas se mi spusti trochu ryma, nic vic.

lachipie
13. lis 2023

Taky jsem pejskomil takže psa, navíc desetiletého, bych pryč nedala. Po hraní umývat ruce, pořídit dobrou čističku vzduchu, častěji luxovat nejlíp vysavačem s hepa filtrem, nepouštět psa do postele a do dětského pokoje... Jak jste alergii objevili? Jen podle testů? Ty testy nejsou úplně přesné... Já mam podle testů alergii na morčata. Morčata máme dvě. Nereaguju na ně ale když přijdu k někomu, kdo má doma taky morče, tak cizí morčata už mi vadí, že mi nedělají dobře, ale na naše nereaguju.

krisstina93
13. lis 2023

No jestli nepřichází v úvahu si pejska nechat, tak si dejte inzerát, ze ho darujete do dobrých rukou, ale necekej, ze to bude hned no. Moje babička mela křížence ovcaka, bylo mu kolem 10 let a babička umřela, my si ho nechat nemohli, měli sme už dva psy v bytě a s babicky se nesnesli. Tak se dal inzerát a po par týdnech se ozval starší par, který přišel o pejska. Nakonec sme psa vezli skoro na druhou stranu republiky, ale vyplatilo se. Dostal super nový domov, paní nám posílala dopisy a fotky až do doby, než pejsek umřel (takže několik dalších let), byli to už důchodci a stěně nechtěli, prave z důvodu, ze se báli, ze je taky přežije a my byli radi, ze našel klidný domov. Ale pokud by to jen trochu slo, tak bych udělala nějaká opatření, synovi nasadit leky a vydržet to. Když to napisu blbě, kolik se takový pes ještě muze dožít? Par let max.

lencaa11
13. lis 2023

Napsat inzerát a darovat za malí poplatek je to škoda ale pejska bych dala pryč pokud i otec má astma je tam větší zátěž ( dědičnost atd...)

kristyn86
13. lis 2023

A pejsek je doma nebo na zahrade?Pokud na zahrade,tak bych to neresila. Pokud doma,tak bych zavedla striktni pravidla. Nedokazala bych dat 10 leteho psa pryc,pokud by jen trochu slo to doma udelat jinak. Jak radi holky vyse,nechodit do detskeho pokoje,poridit cisticku vzduchu,casteji luxovat,vytirat..

levandule_k
13. lis 2023

Známé na alergologii řekli, že někdo je sice alergický na psy, kočky, ale ty svoje, co má doma se časem naučí tolerovat, že tělo na to nereaguje.

Takže pokud syn nemá alergický záchvat, když kolem něj projde tvůj vlčák, tak bych si psa nechala. Ještě bych se zkusila uklidnit ve smyslu, že pokud syn obejme psa a pomuchlá ho, tak nezačnu najednou hystericky volat, že má psa nechat na pokoji, že je teď alergik, tak si s ním nemůže hrát. Tohle neustálé napětí, aby nepřišel do styku s jedním psím chlupem, není dobré, rozhodně to nepřispává k domácí pohodě a stres jak je všeobecně známo zhoršuje projev nemocí.

autor
13. lis 2023

Bohužel doma 🤦🏼‍♀️

misha31
13. lis 2023

Cisticka vzduchu, dukladny uklid a vycesavani. 10ti leteho pejska bych v zivote pryc nedala. Jak se u nej alergie projevuje? Muj manzel je extremni alergik a psu mame ted 5, jsou na to i leky, ktere lze brat dlouhodobe.

dandaa
13. lis 2023

Dcera má silnou alergii a máme doma tři pejsky . Nikdy bych je nedala pryč. Dbám na úklid, máme čističku vzduchu a dcera je v pohodě. Nechodí k ní do pokoje ,spí úplně mimo obytnou zónu a často větrám.

misha31
13. lis 2023

A hlavne 10-ti leteho vlcaka, co neni zvykly zit venku, nemuzete jen tak vyhnat k cizim a jeste do boudy, Zhroutil by se mu svet, je to clen rodiny. Nevymyslejte, jak se ho zbavit, ale vymyslete, jak to doma uzpusobit

ai30
13. lis 2023

@misha31 Tak nikde neni receno, ze by musel do boudy, klidne by mohl k rodine domu...

klokanka31
13. lis 2023

A je to jistý? Já mám podle testů alergii na psi, ale vadí mi kočky...

aurum4
13. lis 2023

Ja jsem alergicka na psy, ale psy mame doma vic jak 15let. Kdyz jsme si privezli prvni stene, asi 14 dni jsem byla nemozna, ale zvykla jsem si. Cizi psi me vadi, ale ti nasi ne.

suzanna123
13. lis 2023

Já bych teda psa pryč dala. Samozřejmě s těžkým srdce, samozřejmě bych tomu dala čas a udělala všechno proto, aby se dostal do dobrých rukou, ale pokud je to zdraví dítěte vs pes, tak nemám, co řešit

misha31
13. lis 2023

@ai30 uz vidim, jak si nekdo domu vezme 10-ti leteho vlcaka. Spatne se hledaji domovy i pro mensi stara plemena, natoz NO

zlataberta
13. lis 2023

Psa bych určitě pryč nedala, je tolik alergiků a žijí se psy.....najděte způsob, jak s ním žít i s alergikem a ne, jak se ho zbavit.

zlataberta
13. lis 2023

@ai30 10-ti letý pes si už nikde nezvykne....10 let byl někde a teď: cizí prostředí, jiní lidé, nepředstavitelné🙈

kamino
13. lis 2023

Syn měl alergii na kočky, trvala mu dva roky, kdy mu otékaly i oči po kontaktu a ted je naprosto v pohodě, švagrová má hodně línající britku, kamarádka perskou, chlupy všude a pohoda. 10 let psa bych nedala - co více větrat, více prát, luxovat.. vím, že je to hodně těžké, ale myslím, že pejskovi už moc let nezbývá a přijde mi to hodně kruté se o zbavit. To je pes tvůj a najednou se u prcka objevila alergie, nebo jak?

autor
13. lis 2023

@kamino Ano delší dobu jsme řešily ,že hrozně kašle. Pak se na to přišlo a ten kašel se teď zhoršuje.

autor
13. lis 2023

@zlataberta Hledám všemožný způsob. Nevím.

autor
13. lis 2023

@suzanna123 Vím,že je to kruté ale pro mne je zdraví mého syna přednější.

autor
13. lis 2023

@klokanka31 Je to jisté i z krve.

ai30
13. lis 2023

@misha31 Ty to sice uz vidis, ale pokud realne zakladatelka nezacne nekoho hledat, tak to ona neuvidi. Pro starsi psy se hleda domov spatne, ale neni to nemozne. Je hodne lidi jako ti od @krisstina93, kteri hledaji starsiho pejska a vic sanci ma (zvlast u velkeho plemena) pejsek od rodiny, kde uz nemuze zustat, nez bohuzel pejsek z utulku od neznamych majitelu, kde neni jiste, co muze mit za traumata a cim se muzou spustit.
Jako jasne ze je treba vyzkouset vsechno mozne i nemozne, jak si pejska nechat, ja se ale bavim o situaci, kdy to nevyjde. Jestli mas lepsi reseni, tak sup s nim sem.

autor
13. lis 2023

@misha31 Tak mi poraďte? Už nevím víc jak to přispůsobit. Luxuji ale ty chlupy jsou všude roztahují to i po být na ponozkách...apod

autor
13. lis 2023

@dandaa To máme také. Je ve velké předsíni ale stejně je to všude.

autor
13. lis 2023

@levandule_k To samozřejmě nedělá. Astma.zachvaty nemá,jen pouze silně a dlouhodobě kašle.

autor
13. lis 2023

@ai30 Náš pejsek je hodný,poslušný v životě nikomu neublížil s dětmi vychází dobře. Nedala bych jo samozřejmě nikomu kdo by ho ,,mučil ,,venku.