Peřinka kvůli kyčli, máte zkušenost?

marcelahenklova
12. led 2018

Dobrý den maminky, včera jsme byli na kyčlích. Levá je v pořádku, na pravé máme IIA+. Dostali jsme peřinku. Nechávat 23hod. Malý mi v tom pláče, nemůže se prokopat (trápí no prdíky), pořádně se pohnout. Nejde mi ho pořádně pochovat ani nakojit. Jaké máte zkušenosti? Nosíte opravdu 23hod/denně.? Děkuji

beruda
12. led 2018

U první dcerky jsem taky vyfasovala frejkovku na 23 hodin denně. Jakožto neznalá jsem to plně dodržovala. Dcerka plakala dva dny, pak už jsi zvykla a já taky. Naučila jsem se manipulovat s ní i s peřinkou. Pak mi naopak přišlo, že jí neumím držet když jí nemá 🙂. Nicméně, váš nález na peřinku opravdu není. Zkuste konzultaci u jiného ortopeda. Doporučuji si přečíst článek co sem dala @monaluza a případně noste v šátku, to je rozhodně lepší a pohodlnější, než frejkovka.

marcelahenklova
autor
12. led 2018

@monaluza
Moc děkuji za odkaz. Pomohl

marcelahenklova
autor
12. led 2018

@beruda
Děkuji

dora13
12. led 2018

Jak je stary? Syn mel v osmi dnech 2A na obou nohou, chteli mu dat perinku. Odmitla jsem, po konzultaci se dvema fyzioterapeutkama. Nosila jsem v satku a na noc davala siroke baleni a pres den obcas latkovky — na sestitydenni kontrole jiz nalez zcela v poradku. Pokud je malinky, frejkovku bych nedavala, do jisteho veku je to uplne fyziologicky nalez.

marcelahenklova
autor
13. led 2018

@dora13
Malýmu je 7tydnu. Chci se objednat i jinak a konzultoval to.
Děkuji za váš názor

eviknufik
13. led 2018

Ahoj maly dostal peřinku v 6 týdnech:( při nálezu ll a to bylo 11.12. Nosí ji ale max 20 hod denně. Na kontrolu jdeme až 5.2. tak snad to bude ok.

kamste
13. led 2018

Šátkování je dobrá alternativa. U druhé dcerky nám hrozily řemínky (měla IIc) a díky šátkování jsme si vystačily jen s dečkou.
Kojila jsem v sedě a mimčo si posadila s tou dečkou na šikmo na stehno (tedy když bylo na pravém stehně, tak pilo z levýho prsa) a podložila polštářkem.
Na vyprdění je fajn tohle cvičení (z jógy) https://www.modrykonik.cz/blog/ji_tuli/article/cviceni-na-prdiky-opravdu-fungujici-73hqzb/
Přeji brzké zdraví

korin
13. led 2018

Dcera měla v týdnu nález 2c oboustranně, dávala jsem jí dle doporučení ortopeda široké balení celodenně. V 6 týdnech byl nález 1b, široké balení jen na noc, ve 4 měsících nález 1a.