Prdíky, svíjení, hlen, kysele zapáchající stolice. Jak synovi pomoci?

miskaa31
26. zář 2023

Ahoj maminky, syn 3 měsíce.

Máme asi 2 měsíce prdíky a svíjení.....používali jsme baby calm, a máme probiotika infant smidge a gastotuss baby, protože často škytá a když si neodříhne tak plaká.

Pláč je celkem často a hlavně máme problémy i se spaním...když ho přes den uspím, většinou za 15 minut se probudí a to samé večer a jde vidět, ze ho něco trápí.

Byli jsme dnes u doktorky, ukazovala jsem jí stolici většinou je s hlenem a kysele zapáchající....říkala jsem jí, že ho často trapí bříško. Ptala se mě jak často kojím a když jsem řekla, že na požádání tak mí řekla: No to se tedy nedivím, když jsou bolístky když se míchá staré mléko s novým.

Já mám pocit, že už jsem bezmocná a říkám si co je dobře a co špatně......byla jsem vždy proti rource, ale včera jsem jí zakoupila a teď zavedla, na to že dávám kapky a neprděl po nich tak u rourky hodně....ale musela jsem zavést víc než 2 cm....ale i tak si myslim, že to není řešení.

Jelikož mi každý říkal že druhé děťátko bude bezproblémový, že nebude mít bolístky že to je dítě za odměnu....tak jsem zoufalá v tom, že pořád nevím jak mu pomoct i když bych měla mít zkušenost. Druhému přešli prdíky a svíjení v 17 měsících...takže ta představa že by to mělo trvat tak dlouho i u druhého je šílená.

uzivatelkapetra
26. zář 2023

Určitě kojit na požádání a zkus ty vynechat veškeré mléčné výrobky. Pokud do pár dní nenastane zlepšení, tak hledat co jiného vadí.

mamikry
26. zář 2023

@miskaa31 Muze mit reakci na mlecnou bilkovinu. Tzn. ze mu vadi mlecne vyrobky, ktere snis a bilkovina z nich se dostane do materskeho mleka. Syn mel stejny problem. Po vysazeni se mu ulevilo. Vedle mleka muze drazdit i vajicko a soja, ktera je skrizeny alergen. Zkusila bych pro zacatek vysadit vse mlecne (i stopove treba v susenkach apod.).

fyii
26. zář 2023

@miskaa31 me u syna kapky vubec nepomahaly. Zkusili jsme snad vsechny co byly na trhu. Taky jsem pouzivala rourku, takovou oranzovou mekou, nic jineho mu proste neulevilo. Spanek hruza pul hodina spanku, dve hodiny uspavani, porad se kroutil a rval. trvalo to pul roku, nez se sam zacal vic hybat, pretacet apod. Ale teda on nemel smradlavou stolici, normalni miminkovskou.. Kojila jsem taky na pozadani, takze tohle je blbost, ze se micha mliko.. ale zkus jestli nemuze mit opravdu nejakou alergii na neco..

alpakovo
26. zář 2023

Jak radí holky, může vadit mléčná bílkovina,ale taky cokoliv jiného. U nás to bylo hovězí maso. A jako nejlepší kapky nám vyšel espumisan. Doporučení z nemocnice po silné kolice a nedala jsem na ně dopustit

mkaterinap
27. zář 2023

Ahoj, tak já se také přidávám ke zkušenosti zdejších maminek...to, co popisuješ byla u nás alergie na kravskou bilkovinu, ta trvala zhruba do 1 roku věku, ale protože jsme na to přišli pozdě, přidaly se bohužel (poškozením strev) další potraviny a já pak abych mohla dále kojit nejedla opravdu kde co: mléčné výrobky, lepek, hovězí + kureci maso, sójové produkty, dokonce i alergenni zeleninu (celer, rajčata apod.), no bylo to šílene období, šla jsem z původní váhy před otěhotněním ještě o 7 kg dolů (a to jsem byla vždy "normální postavy"...takže doporučuji opravdu striktně zkusit vyřadit to mléčné a mělo by to pomoci (pokud je to tim)..
A co se týče probiotik a kapek - každé dítě je v tom specifické, my vyřadili potraviny a pak i ty kapky a bylo nejlíp 🙏

miskaa31
autor
28. zář 2023

Chtěla jsem vložit video jak stolice vypadá, nicméně videa nejdou sem vložit.