icon

Průjem u skoro dvouleté dcery. Co by ji mohlo pomoci?

jana31990
9. únor 2020

Zdravím chtěla bych se zeptat jestli by mi někdo něco neporadil. Dcerka v dubnu ji budou 2 roky má už dneska 4 dnem vodnaty průjem. Jinak ji nic jiného není nezvraci, normálně ji ,pije a ani není třeba jako apaticka. Tak bych se jen chtěla zeptat jestli by jste mi někdo něco nedoporučil co bych jí mohla na ten průjem dát. Určitě s ni půjdu k doktorce ale jestli by něco nebylo co vy ji mohlo teď pomoct. Díky moc za rady

verunka_korunka
•
9. únor 2020

@jana31990 napadaji me jen probiotika. Pokud vim, male deti zadne volne prodejne leky na prujem nemuzou.

verunka_korunka
•
9. únor 2020

Jo a davala bych ji jidlo jako pri diete... takze banan, ryzi, brambory... vynechat mlecne vyrobky atd.

hermanka88
•
9. únor 2020

Může smectu, pokud nevypije,zamíchat třeba do prřesnidavky. Na netu jde najít přímo příbalový leták. Mohou to i kojenci.

hermanka88
•
9. únor 2020

Oni sice píšou, že by to melo být konzultováno do 3 let s lékařem, ale malý měl průjem v roce a moje dr.sama doporučila.Každopádně k lékaři, pokud už to má 4 dny.

lv
•
9. únor 2020

Smecta nebo tasectan na zastaveni, probiotika na upraveni mikroflóry ve střevech, dieta

hermanka88
•
9. únor 2020

@lv Ano,pridávám se,probiotika určitě take👍

martt
•
9. únor 2020

@jana31990 zkoušela jste rýžový odvar s mrkví? Na prujem jsou dobré i borůvky. Nám pak pomohl i Hylak.

te_reza
•
9. únor 2020

Enterol a probiotika.

krupka3
•
9. únor 2020

Dieta a probiotika, nic vic s tim neudela ani dr.

krupka3
•
9. únor 2020

Jo a samozrejme kontrolovat pitny rezim, klidne muzes podavat zavodnovaci roztoky (Kulisek ORS).

katkapavlik
•
9. únor 2020

@jana31990 ahoj u nás na děti funguje nejlépe hylak dávám jim ho do pití

jana31990
autor
•
9. únor 2020

@martt to jsem nezkoušela ale zkusím díky

jana31990
autor
•
9. únor 2020

@hermanka88 k lékaři se chystám zítra odpoledne já jen jestli není něco co by ji právě že mohlo pomoct

hermanka88
•
9. únor 2020

@jana31990 já bych smectu klidně zkusila, to určitě neublíží, maximálně nepomůže, nic horšího. Ale opravdu, synovi jsme ji dávali v tom roce a zabrala.Takze bych vám to neradila, kdybych za sebe měla obavy nebo se setkala s nějakou nedobrou reakcí na ni.

drakenn
•
9. únor 2020

Dej jí zkřoupat černé uhlí..

jana31990
autor
•
9. únor 2020

@drakenn a černé uhlí už může v tomhle věku?

drakenn
•
9. únor 2020

Může

eithelwing
•
9. únor 2020

Dieta a probiotika. U nás se ale tak projevovaly zuby. Několik dní průjmy a najednou lup, 4 zuby venku.

verunka_korunka
•
9. únor 2020

Ta smecta je dobry napad, to jsem taky davala. Cerne uhli se malym detem davat nema. Proc to nevim, ale i pribalak ma deti od 3 let a navic po porade s lekarem.

zanda90
•
9. únor 2020

My dáváme na průjem tasectan sáčky, vždy zabral. Můžou ho malé děti. Z enterolu mi vždy hrozně zvracela.

slunickovm
•
9. únor 2020

@jana31990 my jsme dávali enterosgel

zmrzlinka
•
9. únor 2020

Hylak a dieta

jironymou
•
9. únor 2020

My jsme meli od doktorky: tasectan s hylakem na 2 letech... ale ten hylak je teda pekne hnusny i na me.Takze to byl boj.Ale zabralo to.

astyna88
•
9. únor 2020

Syn mel take casto prujem, pak manzela napadlo,ze vyradime mleko ze stravy. Misto nej dostava mandlove a bez laktozy a prujmy zmizely. Proste spatne zpracovaval laktozu. Pry se to casto objevuje mezi 2-12 rokem.

mourovatakocka
•
9. únor 2020

Někde jsem nedávno četla, že tolik doporučovaná smecta změnila složení a není vhodná, tak nevím. Určitě dietní strava, hodně tekutin a lékař řekne víc. 🍀

drakenn
•
10. únor 2020

@mourovatakocka prý obsahuje hodně olova.. psali

mourovatakocka
•
10. únor 2020

@drakenn Olova??? Panejo, já jen registrovala informaci, ale šťastně jsem zapomněla důvod.