Pupínky, co by to mohlo být?
Dobry den, malinka ma pupinky uz asi od 3 tydnu ze zacatku toho bylo mene pak vic ma hrozne drsnou pokozku na dotek a hlavne vysusenou doktor rekl ze to je novorodenecke akne ale mne se to nezda v utery jdeme zase na kontrolu tak jsem zvedava co rekne... Kdyz spinka tak jako by to zmizelo nebo polevilo neni ani ruda ale kdyz se zobudi a manipuluje se sni nebo breci tak to je hrozny zase se to vrati a vypada to takhle jak na fotce :( nevite zda by to mohlo byt neco jineho? A co ji nato dat? Dekuju
Dcera to mela take. Na fotce neni tolik vodet ale oblicej mela jak struhadlo. Nam pomohlo odendat nepromokavou podlozku zpod prosteradla, mene oblekat a tolik nepromastovat. Dcera se hodne potila a dodnes je silene horkokrevna. A z toho se ji delaly ty pupinky. Vecer jsme potreli cernym cajem. Kolem tretiho nebo ctvrteho mesice se to samo ztratilo a uz se to nevratilo. Proste jsme ji prestali zahrivat a tolik olejovat ve vane. A postupne to vymizelo samo. 😉
@minnie95 dcera má atopický ekzém od 1. Měsíce. Akné je pouze v obličeji. Nám se rozšířil po celém bříšku, po nožičkách i rukách. Pokud kojis může za to pravděpodobně tvoje strava. Průběh je vlnách taky se vždy radujeme, že zmizí a pak se opět objeví. Krémy jako linola pouze promastuji, ale neléčí. Kožní předepisuje pouze kortikoidy a ty já odmítám používat. Mrkni na stránku verazikova.cz, popř. Na stránky o ekzému tady na MK.
Jo a ac se vam to nezda, opravu je to to novorozenecké akné, u dcery to bylo taky tak. Radim nocim moc nepatlat a vydrzet, at to nezhorsite. Treba tim cernym cajem potrit na zklidneni, ale moc memastit. Fakt to brzy zmizi. Ne za tyden, ale kolem tretiho mesice to bude pryc. 😉
Tak detske akne to neni mame dermatitidu a nam jsou uz 4 mesice takze to by uz davno zmizelo 😥 určite kouknu na stránku děkuji 🙂
Zkusila bych to mazat Bepanthenem sensiderm. Já tím mažu syna, trpícího AE, nebo kdykoliv má nějakou třeba alergickou vyrážku.. Pokud nezabere, doporučuju na kožní..

@minnie95 Tak to já po pravdě taky co vám řekne. Zkus se podívat i po pracím prášku pro alergiky nebo atopiky a aviváž nedávat. Tyhle věci se kolikrát špatně zjišťují. Taky ty prdelky maličký musí pořád něco trápit 😔 Zítea písnu zpravičku, teď na to nemám klid. Bouchají nám tu blbci pod okny😠 a malá se pořad budí😔