Pupínky, co by to mohlo být?

minnie95
14. říj 2017

Dobry den, malinka ma pupinky uz asi od 3 tydnu ze zacatku toho bylo mene pak vic ma hrozne drsnou pokozku na dotek a hlavne vysusenou doktor rekl ze to je novorodenecke akne ale mne se to nezda v utery jdeme zase na kontrolu tak jsem zvedava co rekne... Kdyz spinka tak jako by to zmizelo nebo polevilo neni ani ruda ale kdyz se zobudi a manipuluje se sni nebo breci tak to je hrozny zase se to vrati a vypada to takhle jak na fotce :( nevite zda by to mohlo byt neco jineho? A co ji nato dat? Dekuju

yelowangel
14. říj 2017

Ať vám doktor dá žádanku na kožní může to být atopický ekzém. Pro zklidnění zkuste namazat nějakým tělovým mlíkem pro atopiky, my máme vyzkoušený Eucerin a v zásobě mám Sebamed, ten je levnější, nebo nějakou jinou značku ale měl by mýt mírně zásadité PH, tak 5,5. Toto akné určitě není. Pokud by se potvrdil ten atopický ekzém ještě doporučují krémy s ureou, třeba Expicial, ale s tím bych počkala až na vyjádření doktora.

minnie95
autor
14. říj 2017

No prave on rikal ze je to akne a mne to tak vubec nepride uz to ma dost dlouho a mam pocit ze ji to svedi ... Ty telovy mlika nebo kremy se daji koupit volne v lekarne?

roxolanka
14. říj 2017

Malej to mel sice min a jen na tvarich, ale vypadalo to takhle a akne to opravdu bylo. Zacalo mizet az kolem tretiho mesice. Radsi jsem to moc nicim nepatlala, abych to jeste nezhorsila, ale u nas to maleho nesvedilo. Pokud ho to svedi, tak bych radsi taky zajela na to kozni.

pucka123
14. říj 2017

U nas presne tohle mel maly asi 14 dnu zpatky a po celem tele a mel to vic jak tyden bylo to hrozne ☹ a zjistila jsem ze mu to zpusobila kosmetika Nivea v cem jsme koupali ...... od te doby co koupeme jen ve vode mu to zmizlo a uz se neukazalo nejaka alergicka reakce ale hrozna ☹ tak mozna vasi malicke taky neco nesedi nebo je to fakt to akne .... a ma to jen na pusince?

gnozka
14. říj 2017

Mala to mela taky , je to akné . Nejvíc nam pomohl černý caj . Uvařit a čistou plinkou potírat několikrát za den . Deti to maji . Je to velmi časté. Nam to zmizelo asi za mesic ale kazde dite je jiné .

makky1310
14. říj 2017

@minnie95 tak pokud mu to trochu zmizi kdyz je v klidu tak by to mohl byt kvasinkovy ekzem, ten ma syn taky ale objevil se az kolem 5.mesice. Zcervena to i po koupani?

minnie95
autor
14. říj 2017

@pucka123 ma to na tvari neco na hrudi a na zadech zhora.. Mala ma uz mesis a pul v utery a ma od cca 2. a pul az 3. tydne taky pouzivame niveu od narozeni ale tak alergie by prisla hned kdyby to byla nivea nebo ne?..

zvedavec2
14. říj 2017

@minnie95 nemusi prijit hned. Vysadilabych veskerou kosmetiku na nekolik dnu a pozorovala vyvoj. Syn mel ekzem. Zhorsovala mu to i cista voda. Koupali jsme jen jednou za tri dny, uplne bez kosmetiky.
Je tady skupinka atopicky ekzem, vyborne bam poradila vera zikova (@kam.zyk)

minnie95
autor
14. říj 2017

@makky1310 ona to ma cerveny pred koupanim proste kdyz spi je v klidu tak to vypada cakt jak nejake malonke pupiky ale kdyz se zacne trit hlavickou o mne kdyz ji mam na rukach nebo s rucickama si ona soupe do tvare tak to zcerveni a vypada to hrozne

pucka123
14. říj 2017

@minnie95 tezko rict u nas se projevilo treba az po trech dnech pouzivani takze jsem zkoumala z ceho to mel .... a jak jsem vyradila sprchovy gel nivea byl klid 🙂 zkousela jsem pak namazat nivea olejickem a ten to nebyl takze 100% sprchac ....... a taky to bylo kdyz byl v klidu a spinkal skoro to ustupovalo a jakmile byl vzhuru bylo to desne cervene a misty i takove nabobtnale ☹ jedine kde to nemel byly zada jinak cele telo a nejhure vypadaly nozicky ☹

makky1310
14. říj 2017

@minnie95 tak syn to mel taky vzdycky cerveny ale pri kontaktu s vodou to fakt hodne zrudlo. A taky mel nejvic na obliceji a pak na hrudniku. Ale mel spis loziska nez takhle rozesety. Zkus to co radi holky nahore, snad to pomuze.

magdadunajova
14. říj 2017

@minnie95 moje mala to mela taky, a bylo to novorozenecke akne, potvrzene doktorem na kozni. Cca od ukonceneho 3 tydne, trvalo to cca mesic nez zmizelo. Mela to na tvarickach, hlave, hrudnicku a na horni casti zadicek. Kdyz brecela tak byla cela cervena, kdyz byla v klidu vypadalo to lip. Ja bych to nemazala, nebo kdyz uz tak zajit na kozni a at oni neco napisi 🙂

magdi999
15. říj 2017

Náš malý to taky měl, je to týden zpátky. Měl to hlavně v obličeji a na hlavičce. Kožní nám předepsala dost mastiček, až mě to vyděsilo, ale zabralo to hned a do dvou dnů to bylo pryč. Něco bylo na recept a něco volně prodejné. Ráno mrknu na názvy a napíšu ti, co to bylo.. Také jsme při koupání používali Niveu, tu jsme teď vypustili a máme mýdlo od sebamed. Zkusila bych zajít na to kožní.

linee
15. říj 2017

Jee,na to ai u holky take vzpominam.Kdyz spala lepsi,jakmilese tvaricka dostala do kontaktu s textilii nebo jsi presla po tvaricce,vyskocilo to.Prestala jsem pouzivat jakoukoliv kosmetiku,koupala jsem ve vode smichanes cernym,repikovym nebo hermankovym cajem,bez mydla.Pomahalo,ale vysusovalo,tak jsem proste mazala,mazala a mazala- slunecnicovy olejicek,bepanthen a obyc.indulona.Zmizlo az kolem 3.mesice.Opravdu slo o akne.

linee
15. říj 2017

@minnie95 jinak mne dr.radila mazat a promazavat.

sapinek
15. říj 2017

Hezký večer, nečetla jsem komentáře, tak se předem omlouvám, jestli se opakuju. Dcerka měla to samé a také nám dr. řekla, že se jedná o novorozenecké akné. časem to ustoupí samo. Ale pomáhalo potírat černým čajem a také konopná mastička. A žádná mýdla nebo šampony. Ony se jim ty hormony časem srovnají, bobánkům malinkým 🙂

magdi999
16. říj 2017

Na kožním nám na to předepsali excipial- mazání na hlavičku, locoid- mazání na obličej, linola face- takový ke na obličej a linola fett- olejicek, který přidávám do koupele. Jak jsem psala.. Vyděsilo mě to všechno na něj patlat, ale zabralo to hned. Teď už ho mažu míň, tak doufám, že až přestanu úplně, že se to nevrátí.

minnie95
autor
17. říj 2017

Tak holky byli jsme u lekare a predepsal nam kosmetiku od linoli, olejicek do koupele a na volny prodej telove mleko, krem na oblicej a pak jeste krem na extremne suchou pokozku. Vonni to dobre tak uvidim snad to bude mat i takove ucinky... Dekuji vam za rady 🙂

andiienka
17. říj 2017

Na tohle doporučuju koupat v linole a mazat Bepanthen sensidermem, ten malému na AE vždy pomáhá. Držím palce..

minnie95
autor
29. pro 2017

Tak píšu zas ... Jak sme začali používat tu linolu zmizlo to jo a zistila se dermatitida hlavne na hlavičke to mela ty p up iný uz ne... Jenze pred par dni začali zase ty pupiky ne tak jak predtim ale zase.. Červené fleky i na hlavičke zas si nevim rady... Používame furt tu linolu tak nechapu proc to zas má...

magdi999
29. pro 2017

@minnie95 Náš to měl taky na hlavičce, ve vlasech a mazali jsme to excipialem a zmizelo to. Mazat jsme přestali a měl hrozně suchou pokožku na hlavě, tak jsme zase začali mazat a dobrý..

minnie95
autor
29. pro 2017

A ty pupiky ste meli taky? To suchý na hlavicce zmizelo ale pro zmenu jsou zpět vyrážky ... 8.1 jsem k dr. Tak nevim počkať nebo koupit něco?

minnie95
autor
29. pro 2017

Teď to má takovy

dadamatysek
29. pro 2017

Ahoj. Hlavně kočenky nepoužívejte na svá zlatíčka běžně dostupnou dětskou kosmetiku tipu Nivea, aj.! Já ty řetězcový značky nepoužívám ani na sebe.
Kůže je největším orgánem těla a je u miminek velmi citlivá. Mám dobrou zkušenost s přírodní kosmetikou Nobilis Thilia, Naty, nebo Eoné. Hlavně moc často nekoupat, aby se ta vyrážka máčela co nejméně. Moc s vašimi broučky soucítím a přeji,at se jim to brzy zahojí!

andiienka
30. pro 2017

Syn také míval různé vyrážky a ekzémky, nám na to pomáhá Bepanthen sensiderm 🙂

yelowangel
30. pro 2017

@minnie95 zkusili jste vyřadit všechno oblečení co není ze 100% bavlny? To taky může dráždit..nebo změnit prací prášek, nepoužívat aviváž..může to být vyloženě alergie

luci_ela
30. pro 2017

@minnie95 Ahojky. Promiň, že jsem ti tak dlouho neodepsala. Zítra napravím, měla jsem toho teď dost. Jinak k tomu co tu popisuješ a jak malá vypadá, si myslím, že by to mohl být atopický ekzém. Jinak jí v ničem nekoupej, jen v čisté vodě. Max skus koupit Linolu a přidat trošički do vodičky na koupání. Jinak určitě zajdi k dr. 🙂 Hlavně ať se to berunce zlepší

minnie95
autor
30. pro 2017

@yelowangel práveže to jsme vúbec neresili, ona to nemá vždy jeden čas mela pak zabrali ty krémy a ted se to objevilo zase no nechápu... Avivaz si nemyslim od narozeni davam ten pro mimca a gel taky. A obleceni vse zehlim a to by mela asi spis na telicku ne jen na tvari..Uvidime co u dr. zanedlouho jdeme na kontrolu tak snad neco povi...

minnie95
autor
30. pro 2017

@luci_ela ja se uz lekla co s tebou je 🙆 nam řekl dr. ze mame dermatitidu predepsal nam linola kremy i olejicek do koupele ten uz dosel a ono to pomohlo a zmizlo to ale pred par dni se to najednou objevilo nevim proč... Jo 8.1 jdem na kontrolu takže jsem zvedavá..

yelowangel
30. pro 2017

@minnie95 může to být třeba povlečením v postýlce..aviváž se pro miminka nedoporučuje vůbec, i když je označená za šetrnou pořád je dráždivá a děti s citlivější pokožkou a sklony k atopickém ekzému z ní můžou mít reakce. Však uvidíte co vám poradí doktor, třeba to budou neškodný pupínky 🙂