Rady pro prvorodičky: Kdy navštívit pediatra s nemocným dítětem?
Ahoj holky,
jsem tu nová, tak na mě buďte hodné, prosím. 🙂
Mám doma prcka a teď jak najel podzim, tak pořád lítáme k pediatričce s nějakým kašlem, teplotou a rýmou a do toho zuby - no hrůza. Je mi strašně nepříjemný pořád prcka oblékat a vozit ho do té plné čekárny když mu není dobře a zároveň na mě už moje doktorka kouká pomalu jak na blázna a přitom mi pokaždé něco předepíše. Nemáte někdo nějakou radu jak to řešit (klidně něco online nebo být doma a nechodit tam)? Jsem prvorodička a docela se bojím o prcka, zároveň si ale nemyslím, že bych tam chodila s každou pitomostí (když má prcek teplotu).
Moc děkuji za odezvu! 🙂
@fandysek_1 Ano dělá poslech a pak crp... :/
Já už bych byla opatrná s tim chozením k doktoru při horečkách až po 72 hodinách, jak tady některé radí. Dcera měla jeden den jen něco málo přes 38, šlo to krásně srazit čípky, v mezičase vypadala zdravě. Druhý den mě manžel stejně donutil jet k doktorce, já byla na něj nasraná, že tam jedeme zbytečně chytat bacily do čekárny, a ono CRP 120 a silný zánět ledvin. Čekat další dva dny, mohla už mít třeba sepsi nebo poškozený ledviny.
@pumpovala provinile se určitě neciť. Ono je mnohdy těžký odhadnout, kdy je ten lékař zapotřebí. Třeba kvůli rýmě bych nešla, to bych si zavolala pak až telefonem, když by byla zelená. S kašlem až po pár dnech, kdyby se nelepšil. Horečku a obzvlášť bez dalších příznaků už radši nepodcením. Nevím, jestli by ti k něčemu byla ta online poradna, tam tu nejspíš napíšou, že bez vyšetření se nedá nic říct 😀.
@pumpovala tak pokud je vysoké crp tak má důvod dát antibiotika. Většinou chodím po třech dnech onemocnění dětí. Ale záleží co jim je. Pokud mají třeba jen rýmu nechodím vůbec. Pokud začnou kašlat tak jdu na poslech během tří dnů, aby to nebyla bronchitida. Žlutou rýmu řeším přes email a doktorka mi posílá recept smskou.
@pumpovala záleží na každém, jak to má nastaveno… Mě rozhodne zachránili, připojila jsem se poprvé když jsme byli s rodinkou v zahraničí, úplně nešprechtíme, potřebovali jsme poradit v češtině, tam jsme byli na vlastní pěst, takže žádná pomoc a malý 40 horečky, dusivý kasel, potřebovali jsme akutně pomoc…. konzultace stojí 290kč, v zahraničí bychom zaplatili několikanásobek…
@peetratkacova ty jo, tak to už si vůbec neumím představit! Ještě v zahraničí :( tak to je docela super, ze jste o tom věděla a ihned použila 🙂 a poradili vám dobře? Nebo to bylo naprd a vyhozeny peníze?
@pumpovala Poradili moc dobře, strašně milá paní doktorka, doporučila nějaké léky, zábaly proti horečce, druhý den už bylo Arturkovi lépe, horečka ustála naštěstí po těch obkladech... fakt nám to zachránilo dovolenou, já už jsem byla úplně v koncích a koukala na letenky zpět 🙈
Třeba naše doktorka objednává, ale taky radi po telefonu a většinou babske rady co fakt pomuzou. Ale malý je zdravy. Má rýmu když mu rostou zuby a z té rýmy pak kasle, tak zavolám ona mi řekne co dělat a hotovo.

@pumpovala a dělá crp test, když nasazuje hned atb?