Reakce na kortikoidy u dítěte

nagetka
28. kvě 2018

Dobrý den.. Dcera 11 let začala brát kortikoidy(prednison). Tak jsem se chtěla zeptat jestli tu taky není někdo takový.. Zajímalo by mě jak na ně vaše dítko reaguje, dcera to nesnáší moc dobře.Tak jestli třeba není nějaká rada nebo tak. Dekuji

calvac
28. kvě 2018

@nagetka Muj syn ho jednou take bral,bylo mu sedm let. Snasel celkem v pohode. Je pred tim dcerka poradne najezena??? Jestli neni nebo je dokonce hladova,je to problem. Kladla nam to na srdce doktorka i lekarnik. S cim ma dcerka pri brani Prednisonu problem?

nagetka
autor
29. kvě 2018

@calvac Bere ho většinou při jídle nebo hned po.. Obden ji bolí žaludek, neskutečná chuť k jídlu a tím pádem hrozně rychle přibírá na váze a trápí ji to ale to k tomu bohužel patří.Je pořád unavená jdeme na dvě hodky ven a přijde celá schvácena. Jak dlouho je váš syn bral?

calvac
29. kvě 2018

@nagetka Bral je jen 4 dny. Taky mu chutnalo. Unaveny byl taky. Jak dlouho je bude dcerka brat?? Jinak nezoufejte,kamaradka brala kortikoidy skoro pul roku a nabrala temer 30 kg. Kdyz je dobrala,do dvou mesicu byla na sve puvodni vaze. Muj syn je bral na kasel,na ktery nezabiralo absolutne nic. Na co je bere dcerka??

nagetka
autor
29. kvě 2018

@calvac Zatím je má necelý měsíc a ještě tak na dva až tři to vypadá tak snad to bude na co nejkratší dobu. Před rokem byla na operaci srdíčka vše proběhlo v pořádku a tři měsíce na to horečky a u srdce se jí utvořil výpotek tak hospitalizace a pak zas vše ok ale za měsíc zase to samé. Od té doby se s tím pereme ob měsíc až dva. Tak teď nám doktor nasadil právě kortikoidy tak snad aspoň zaberou.Jinak už se asi zbláznim🙁To je fajn že už je syn v pořádku 🙂